OPINIONS

Αληθινή Σάσα Μπάστα, δεύρo έξω

Η εμφάνισή της στο The 2Night show του Αρναούτογλου μας 'ανάγκασε' να μιλήσουμε ξανά για εκείνη.

Ό,τι πραγματικά χρειάζεται να ειπωθεί για την Ξανθιώτισσα τραγουδίστρια, το έχουμε ήδη πει πριν από τρία χρόνια. Όταν δηλαδή την βάλαμε στο Hall of Femme μας και κλείσαμε τους λογαριασμούς μας μαζί της. Εκτός από το ότι, τώρα που έβαλε μυαλό, είναι καλοδεχούμενη πίσω στην παρέα μας.

Το στήθος είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις πάνω της. Εγώ, εσύ, ο Δημήτρης Σταρόβας. Πλέον αυτό σου τραβάει το βλέμμα.

Κάτι που πραγματικά την αδικεί. Κάτι που εμφατικά, πίσω στην εποχή που μιλάγαμε καθημερινά, την είχα παρακαλέσει, εκλιπαρήσει να μην κάνει. Και αυτό γιατί η προ πλαστικής Σάσα, εκείνη που ανακάλυψα να τραγουδάει πέμπτο όνομα στο Posidonio, εκείνη που μπήκε την επόμενη μέρα στα γραφεία των εκδόσεων που δούλευα -προκαλώντας κανονικά εγκεφαλικά και αυτοκτονίες- προκειμένου να κάνει την πρώτη από τις πολλές φωτογραφήσεις της ζωής της, ήταν μια από τις ομορφότερες Ελληνίδες όλων των εποχών.

 

Με στήθος σαμπάνια, πόδια χιλιόμετρα και ένα αγγελικό πρόσωπο (με μια μικρή, αλλά τόσο γοητευτική, ατέλεια στο ένα χείλος) που δικαίωνε αυτό που μου είχε πότε τότε γνωστή πράκτορας μοντέλων, ότι δηλαδή ‘Η Σάσα είναι η πιο όμορφη γυναίκα στην Ελλάδα. Αν το έβαζε στο μυαλό της και έκλεινε το στόμα της θα μπορούσε να κάνει σοβαρή καριέρα μοντέλου στο εξωτερικό’. Δείτε την εδώ στην τελευταία της φωτογράφηση  στο Nitro, αυτή τον Δεκέμβριο του 2011, όταν πόζαρε ως μοντέλο.

 

Και εδώ παρέα με την Δούκισσα Νομικού, άλλη μια Ελληνίδα που δεν έπρεπε να κάνει πλαστική στο στήθος, από την πρόσφατη επιστροφή της Σάσας στο τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το πλατό του ΌΛΑ.

Tonight xana ston topo tou egklimatos…. @dutchesss_ #tonight #again #themos_anastasiadis #ant1 #ant1tv

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sasa Basta (@sasabastavip) στις

 

Εκεί όπου αποθεώθηκε ως κορίτσι του Θέμου και, ταυτόχρονα, ένεκα της στροφής στην ποιότητα (βλέπε τραγουδάει γυμνή με την κιθάρα της) κατέληξε ταυτόχρονα καρικατούρα.

 

Αφήνοντας μας, ωστόσο, πεσκέσι ένα προφητικό άσμα για τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν άντεχα να μην ποστάρω.

 

Ένα από τα λάθη της (μαζί με τις υπερβολικά σέξι φωτογραφήσεις της και την τάση της να αντιδρά κακομαθημένα & τσαμπουκαλεμένα και όχι ‘υπεράνω’ απέναντι σε όσες έλεγαν κακό λόγο για εκείνη) που, προς τιμήν της, δεν αποποιείται. Απλώς δηλώνει -και μοιάζει να το εννοεί- ‘ Από τα λάθη μου έχω μάθει. Πλέον αισθάνομαι ότι είμαι στον σωστό δρόμο. Είμαι συνειδητοποιημένη’.

 

Κάτι που δεν περιμένεις να ακούσεις από την Σάσα. Όπως δεν περιμένεις να την ακούς να μιλάει για τα μαθήματα φωνητικής που ευλαβικά κάνει 5 φορές την εβδομάδα ή πως πλέον, για χάρη του συντρόφου της Βαλεντίνο, ‘Θέλω να κάνω όλες τις δουλειές σπιτιού μόνη μου. Καθάρισμα, μαγείρεμα, τα πάντα. Θεωρώ με το που μπει ο άντρας σπίτι είναι ο άντρας και θα του πάω τις παντόφλες’

 

Έτσι όμως είναι τα πράγματα. Γιατί άλλο μυαλό έχεις στα 18 σου και άλλο στα 28 σου. Όσο δηλαδή είναι μόλις η Νατάσσα Μαρία Μπάστα (αυτό είναι το κανονικό της). Και ας αισθάνομαι, φαντάζομαι το ίδιο και εσύ, ότι την ξέρεις από αρχαιοτάτων χρόνων.

 

Από την άλλη λογικό είναι να αντιδράει επιθετικά απέναντι στις επιθέσεις ένα κορίτσι που ακούει ότι είναι ντε και καλά κάτι που δεν είναι από τότε που είναι 15 ετών και παρθένα.

‘Η πρώτη φορά που κάποιος με είπε τσούλα ήταν όταν πήγαινα Γυμνάσιο. Ήμουν σε μια παρέα όταν γυρίζει μια κοπέλα και λέει ‘το ξέρετε ότι η Νατάσσα έχει πάρει τη μισή Ξάνθη;’, χωρίς να ξέρει ότι εγώ είμαι η Νατάσσα. Τότε όχι μόνο ήμουν ακόμη παρθένα, αλλά ότι βρισκόμουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαν μόλις χωρίσει οι γονείς μου και από εκεί που είχα μεγαλώσει με όλα τα καλά, βρέθηκα να μένουμε εγώ και η μητέρα μου σε ένα χωρίο μαζί με τους παππούδες μου και να περνάμε με 15 ευρώ την εβδομάδα. Για αυτό και τώρα εκτιμώ πάρα πολύ όσα μου έρχονται και κάνω το σταυρό μου’

Για την ακρίβεια από κάποια που είναι αναγκασμένη να δουλεύει από Γ’ Γυμνασίου προκειμένου να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια της (σ.σ. και να βοηθήσει την μητέρα της όταν ήταν, από άποψη ασθένειας, στα πολύ δύσκολα της)

Η αρρώστια της μαμάς μου ήταν και ο λόγος που έκανα την πρώτη μου γυμνή φωτογράφιση. Θα έπαιρνα τότε 2.000 ευρώ για να καλύψω τη νοσηλεία της.

Και όλα αυτά σε μια επαρχιακή πόλη που κάποτε την έκραζε (όχι όλη, μέρος της) και, χρόνια μετά, την έκανε βασίλισσα του καρναβαλιού της. Αν δεν είναι αυτό ‘πιάτο που τρώγεται κρύο’ τότε και εγώ δεν ξέρω τι είναι.

 

Για τέσσερα χρόνια στο καμαρίνι μου έβλεπες τα βιβλία της φυσικής και της χημείας μπροστά στον καθρέφτη με τα κραγιόν και τις σκιές. Η μαμά μου ακόμα φωνάζει που δεν πήρα το απολυτήριο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Σάσα του τότε δεν έδινε δικαιώματα. Έδινε με αυτά που έλεγε. Έδινε επειδή μιλούσε πολύ. Έδινε επειδή μιλούσε πολύ και σκεφτόταν λίγο. Αλλά κακό έκανε μόνο στον εαυτό της. Μέχρι που είπε μπάστα, συνειδητοποίησε ότι οι φίλοι της είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που πίστευε και άρχισε να αφοσιώνεται στους ανθρώπους που πραγματικά είχαν αγάπη να της δώσουν.

I love this monkey!!! #monkey #james_bond_island

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sasa Basta (@sasabastavip) στις

 

Πλέον βγαίνει μια φορά το χρόνο και μιλάει και αν. Συνήθως στον Αρναούτογλου.

 

Συνήθως φορώντας κάτι που μας υπενθυμίζει ότι εκείνη ήταν που γύρισε την πλάτη στην εύκολη δημοσιότητα (προφανώς και έπαιξε ρόλο ότι δεν υπήρχαν πια αντρικά περιοδικά για να την βάζουν μήνα παρά μήνα εξώφυλλο) και όχι the other way around, που λέγανε και στο χωριό μου. Όπως όμως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν κάποιος σε φτύνει, τον θέλεις περισσότερο. Ή τουλάχιστον τον θέλεις ξανά. Ακόμη και αν είναι δεδομένο ότι δεν θα την δούμε ποτέ πια γυμνή στους δρόμους να κάνει οτοστόπ.

 

Κρίμα, γιατί εγώ πάντως θα σταματούσα για να την πάρω. Και, για πρώτη φορά, να κάτσω να ακούσω ενδεχομένως και τι έχει να πει.