HOMME ALONE

Όταν χάνεις τον κολλητό σου

Ένας φίλος του ONEMAN γράφει για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που μπορείς να βιώσεις, αυτή ενός κολλητού σου.

Με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει: “θέλω μια χάρη, αν και ξέρω ότι θα μου πεις όχι, θέλω όμως να το σκεφτείς  καλά πρώτα αν θες να το κάνεις!”. Γιατί να πω όχι και γιατί να το σκεφτώ καλά, λέω από μέσα μου. “Την Τρίτη 30 Ιουλίου είναι η μέρα φιλίας και θέλω να γράψεις ένα άρθρο για το πώς είναι να χάνεις έναν φίλο σου. Θέλω να γράψεις για τον Νάσο”.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι Εύζωνας

Ένας συντάκτης γράφει για μία διαφορετική στρατιωτική θητεία. Μία θητεία με φουστανέλα και τσαρούχια στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς.

Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει τίτλος στο κομμάτι "όταν ο θνητός γίνεται αθάνατος", γιατί η συγκεκριμένη έκφραση εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που αποκτούν όλοι όσοι περνούν τις πύλες της Προεδρικής Φρουράς.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 30: Αυτός ο spooky άγνωστος

Ένας συντάκτης, δύο εβδομάδες πριν πατήσει τα 30, γράφει ό,τι σκέφτεται για την πιο κομβική ηλικιακή στροφή ενός άντρα. Μέχρι την επόμενη.

Σκέφτομαι τα 30 από τη μέρα που έκλεισα τα 20. Να λες πάλι καλά που τώρα που μας χωρίζουν (εμένα και τα 30) μόνο δυο εβδομάδες, δεν σκέφτομαι ήδη τα 40. Τώρα, τα 30 είναι το κέντρο του κόσμου, είναι η πιο κομβική ηλικία της ζωής μου, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Διαβάστε περισσότερα

29 χρόνια καλό παιδί

Εκείνο που όλοι αγαπάνε, κάποιες το γουστάρουν και οι περισσότερες το σκέφτονται με παρουσιαστικό κακού παιδιού.

Πρέπει να ήμουν 15 όταν άκουσα για πρώτη φορά μία γυναίκα να με χαρακτηρίζει “καλό παιδί”. Ήταν η πρώτη μου σοβαρή χυλόπιτα και την έτρωγα από την Ελένη στην αυλή ενός λυκειακού πάρτι. Αυτή μαγική φράση που είχαν μάθει όλα τα κορίτσια της γενιάς μας για να απορρίπτουν εκείνους που δεν ήθελαν. “Είσαι πολύ καλό παιδί ΑΛΛΑ...”.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να χάνεις τον πατέρα σου

Λίγο πριν την ημέρα του πατέρα, ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ, περιγράφει πώς είναι τα πράγματα από τη στιγμή που παύεις να είσαι το παιδί του μπαμπά και μετά.

Δυτικό αεροδρόμιο, Ελληνικό, αρχές δεκαετίας του ’90: δίπλα στον ιμάντα που φέρνει τις βαλίτσες από τα αεροπλάνα, ένας ξανθός πιτσιρικάς στέκεται μόνος του και κοιτάζει δεξιά και αριστερά. Έχει αφήσει τη μητέρα του, έχει πείσει τον αστυνομικό να περάσει με την αφοπλιστική ατάκα “θέλω να δω τον μπαμπά μου” και περιμένει μια ακόμη επιστροφή από ένα ταξίδι, ένα τουρνουά, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν έχει καμία σημασία. Αυτά ήταν για τις εφημερίδες. Ο μικρός σπανίως έδινε σημασία στο πού πήγαινε ο μπαμπάς του. Τον ένοιαζε μόνο, πότε θα γυρίσει, μέχρι να φύγει ξανά.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι συνοδηγός σε rally;

Ένας συντάκτης, τρία χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και μία συγκλονιστική εμπειρία ζωής.

Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις ένα αυτοκίνητο WRC να αγωνίζεται στις ειδικές διαδρομές. Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό να παρακολουθείς πλάνα των διαδρομών από τις εσωτερικές κάμερες του αυτοκινήτου. Το συγκλονιστικό είναι να ζεις με κάθε εκατοστό του σώματός σου την εμπειρία μιας ειδικής διαδρομής μέσα σε ένα αυτοκίνητο WRC.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά νονός: Όλη η αλήθεια

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ θυμάται την πρώτη φορά που τέλεσε το μυστήριο. Ήταν 11 ετών. Δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα.

Το 'Πρώτη Φορά Νονός' είναι μια ταινία της Όλγας Μαλέα, βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου, 'Δέκα Μύθοι και μια Ιστορία'. Με όλο το σέβας στην σκηνοθέτιδα, η ταινία 'Πρώτη Φορά Νονός' έπρεπε να βασιστεί στο δικό μου, βγαλμένο απ' τη σουρεαλιστική ζωή μου, σενάριο. Κι εγώ 11 ήμουν Όλγα μου.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.