HOMME ALONE

Πρώτη φορά σε στριπτιζάδικο

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ θυμάται σαν τώρα τη βασίλισσα των άβολων στιγμών και περιγράφει ένα βράδυ με πολύ ιδρώτα.

Δεν ιδρώνω εύκολα. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα όπως λιγότερα πουκάμισα με 'στάμπες' στις μασχάλες, αυτό δεν μου έβγαινε πάντα σε καλό, γιατί -αντικειμενικά- έπαιζα μπάσκετ καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς να ιδρώνω τη φανέλα. Κι ας έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά. (Δεν έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά). Μη στα πολυλογώ, την πρώτη μου φορά σε στριπτιζάδικο, έσταζα ιδρώτα από παντού.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χάνεις τον κολλητό σου

Ένας φίλος του ONEMAN γράφει για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που μπορείς να βιώσεις, αυτή ενός κολλητού σου.

Με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει: “θέλω μια χάρη, αν και ξέρω ότι θα μου πεις όχι, θέλω όμως να το σκεφτείς  καλά πρώτα αν θες να το κάνεις!”. Γιατί να πω όχι και γιατί να το σκεφτώ καλά, λέω από μέσα μου. “Την Τρίτη 30 Ιουλίου είναι η μέρα φιλίας και θέλω να γράψεις ένα άρθρο για το πώς είναι να χάνεις έναν φίλο σου. Θέλω να γράψεις για τον Νάσο”.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι Εύζωνας

Ένας συντάκτης γράφει για μία διαφορετική στρατιωτική θητεία. Μία θητεία με φουστανέλα και τσαρούχια στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς.

Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει τίτλος στο κομμάτι "όταν ο θνητός γίνεται αθάνατος", γιατί η συγκεκριμένη έκφραση εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που αποκτούν όλοι όσοι περνούν τις πύλες της Προεδρικής Φρουράς.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 30: Αυτός ο spooky άγνωστος

Ένας συντάκτης, δύο εβδομάδες πριν πατήσει τα 30, γράφει ό,τι σκέφτεται για την πιο κομβική ηλικιακή στροφή ενός άντρα. Μέχρι την επόμενη.

Σκέφτομαι τα 30 από τη μέρα που έκλεισα τα 20. Να λες πάλι καλά που τώρα που μας χωρίζουν (εμένα και τα 30) μόνο δυο εβδομάδες, δεν σκέφτομαι ήδη τα 40. Τώρα, τα 30 είναι το κέντρο του κόσμου, είναι η πιο κομβική ηλικία της ζωής μου, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Διαβάστε περισσότερα

29 χρόνια καλό παιδί

Εκείνο που όλοι αγαπάνε, κάποιες το γουστάρουν και οι περισσότερες το σκέφτονται με παρουσιαστικό κακού παιδιού.

Πρέπει να ήμουν 15 όταν άκουσα για πρώτη φορά μία γυναίκα να με χαρακτηρίζει “καλό παιδί”. Ήταν η πρώτη μου σοβαρή χυλόπιτα και την έτρωγα από την Ελένη στην αυλή ενός λυκειακού πάρτι. Αυτή μαγική φράση που είχαν μάθει όλα τα κορίτσια της γενιάς μας για να απορρίπτουν εκείνους που δεν ήθελαν. “Είσαι πολύ καλό παιδί ΑΛΛΑ...”.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να χάνεις τον πατέρα σου

Λίγο πριν την ημέρα του πατέρα, ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ, περιγράφει πώς είναι τα πράγματα από τη στιγμή που παύεις να είσαι το παιδί του μπαμπά και μετά.

Δυτικό αεροδρόμιο, Ελληνικό, αρχές δεκαετίας του ’90: δίπλα στον ιμάντα που φέρνει τις βαλίτσες από τα αεροπλάνα, ένας ξανθός πιτσιρικάς στέκεται μόνος του και κοιτάζει δεξιά και αριστερά. Έχει αφήσει τη μητέρα του, έχει πείσει τον αστυνομικό να περάσει με την αφοπλιστική ατάκα “θέλω να δω τον μπαμπά μου” και περιμένει μια ακόμη επιστροφή από ένα ταξίδι, ένα τουρνουά, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν έχει καμία σημασία. Αυτά ήταν για τις εφημερίδες. Ο μικρός σπανίως έδινε σημασία στο πού πήγαινε ο μπαμπάς του. Τον ένοιαζε μόνο, πότε θα γυρίσει, μέχρι να φύγει ξανά.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι συνοδηγός σε rally;

Ένας συντάκτης, τρία χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και μία συγκλονιστική εμπειρία ζωής.

Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις ένα αυτοκίνητο WRC να αγωνίζεται στις ειδικές διαδρομές. Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό να παρακολουθείς πλάνα των διαδρομών από τις εσωτερικές κάμερες του αυτοκινήτου. Το συγκλονιστικό είναι να ζεις με κάθε εκατοστό του σώματός σου την εμπειρία μιας ειδικής διαδρομής μέσα σε ένα αυτοκίνητο WRC.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Οι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν με ενδιαφέρουν πια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζωγράφιζα από μικρή. Είχα χέρι, λέγανε οι δασκάλες στους γονείς μου. Εκείνοι γελούσαν. Μάλλον, η μητέρα μου γελούσε. Ο πατέρας μου ούτε που το άκουγε.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.