HOMME ALONE

Η πιο ηρωική μου στιγμή

Η ομάδα του ONEMAN γράφει για εκείνες τις στιγμές που ο καθένας από εμάς ξεχωριστά έμεινε στην ιστορία ως ήρωας. Περίπου.

Δεν δεχόμαστε τις διάφορες ερμηνείες της λέξης "ήρωας". Για τον καθέναν από εμάς "ηρωϊκή στιγμή" μπορεί να είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Από το να σώσεις κάποιο παιδί από βέβαιο θάνατο μέχρι να βάλεις ένα buzzer beater σε ένα φιλικό. Δημιουργήσαμε την ενότητα "Teamwork" στην οποία βλέπεις δημοσιευμένο αυτό το κείμενο για να φιλοξενούμε εδώ τέτοιου τύπου συλλογικά με σκέψεις, αναμνήσεις και πιστεύω των συντακτών και των συνεργατών του ONEMAN.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μου

Η συντακτική ομάδα του ONEMAN γράφει για κάτι βράδια αρκετά πιο δύσκολα από τα άλλα. Ο καθένας για τον δικό του πολύ προσωπικό λόγο.

Έρχονται κάτι βράδια σε αυτή τη ζωή που παρακαλάς ο ήλιος να μην είχε δύσει ποτέ. Είτε γιατί έχασες κάποιον αγαπημένο είτε γιατί το δικό σου θολωμένο μυαλό σε οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια. Ο Θέμης σκέφτηκε να γράψουμε όλοι για το πιο δύσκολο βράδυ της ζωής μας. Δεχτήκαμε με χαρά. Μέχρι να αρχίσουμε να σκάβουμε μέσα μας για εκείνο το βράδυ που έμελλε να το θυμόμαστε για πάντα. Τόσο διαφορετικό για τον καθένα αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο και τόσο ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα

Το περπάτημα προς το γήπεδο

Με αφορμή το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ένας συντάκτης γράφει για αυτά τα φαντασιακά διεγερτικά λεπτά που περνά ένας άντρα πηγαίνοντας στο γήπεδο.

Είναι διαφορετικό το περπάτημα προς το γήπεδο. Διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλα βήματα κάνεις καθημερινά ή σπανιότερα στη ζωή σου. Είναι η ανυπομονησία και η έκσταση, η προσμονή και η αδρεναλίνη που κάνουν αυτό το περπάτημα να το λησμονείς και να το ζητάς κάθε φορά που πλησιάζει η αγωνιστική.

Διαβάστε περισσότερα

Μόνος στο ασανσέρ. Κλεισμένος. Για ώρα

Τι συμβαίνει όταν ο Βαλάντης και η κρίση πανικού σπρώχνονται για το ποιος θα κυριαρχήσει στο θολωμένο σου μυαλό; Ένας συντάκτης περιγράφει τις άβολες στιγμές στον αέρα.

Ήταν ένα τυπικό βράδυ Κυριακής στη δουλειά, με άπειρες οθόνες να δείχνουν άπειρες μπάλες και εμένα να έχω μόλις ανεβάσει Αλεξάνδρα Χαρίτου και να γλιστράω έξω από τα γραφεία κατά τις 19.30. Μόνο ένας δυνατός σεισμός θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα της βραδιάς. Ή μια διακοπή ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η μέρα που έγινα μπαμπάς

Γράφοντας για την ημέρα, που όλα τελειώνουν και όλα αρχίζουν ξανά.

Τρίτη, 18 Ιουνίου, κάποια απογευματινή ώρα στα γραφεία της 24 Media και του ΟΝΕΜΑΝ. Ο εκνευριστικός ήχος του HTC One X (τώρα στο LG Optimus Pro μου, ακούγεται το εξαιρετικό Caught a Ghost των Sleeping At Night που μου έμαθε το Suits) χτυπάει και η οθόνη γράφει “Ρομίνα”. “Μπα, ούτε τώρα” σκέφτομαι, “πάλι τι ώρα θα γυρίσω σπίτι θα θέλει να μάθει”. 

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά σε στριπτιζάδικο

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ θυμάται σαν τώρα τη βασίλισσα των άβολων στιγμών και περιγράφει ένα βράδυ με πολύ ιδρώτα.

Δεν ιδρώνω εύκολα. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα όπως λιγότερα πουκάμισα με 'στάμπες' στις μασχάλες, αυτό δεν μου έβγαινε πάντα σε καλό, γιατί -αντικειμενικά- έπαιζα μπάσκετ καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς να ιδρώνω τη φανέλα. Κι ας έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά. (Δεν έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά). Μη στα πολυλογώ, την πρώτη μου φορά σε στριπτιζάδικο, έσταζα ιδρώτα από παντού.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χάνεις τον κολλητό σου

Ένας φίλος του ONEMAN γράφει για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που μπορείς να βιώσεις, αυτή ενός κολλητού σου.

Με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει: “θέλω μια χάρη, αν και ξέρω ότι θα μου πεις όχι, θέλω όμως να το σκεφτείς  καλά πρώτα αν θες να το κάνεις!”. Γιατί να πω όχι και γιατί να το σκεφτώ καλά, λέω από μέσα μου. “Την Τρίτη 30 Ιουλίου είναι η μέρα φιλίας και θέλω να γράψεις ένα άρθρο για το πώς είναι να χάνεις έναν φίλο σου. Θέλω να γράψεις για τον Νάσο”.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.