HOMME ALONE

Μόνος στο ασανσέρ. Κλεισμένος. Για ώρα

Τι συμβαίνει όταν ο Βαλάντης και η κρίση πανικού σπρώχνονται για το ποιος θα κυριαρχήσει στο θολωμένο σου μυαλό; Ένας συντάκτης περιγράφει τις άβολες στιγμές στον αέρα.

Ήταν ένα τυπικό βράδυ Κυριακής στη δουλειά, με άπειρες οθόνες να δείχνουν άπειρες μπάλες και εμένα να έχω μόλις ανεβάσει Αλεξάνδρα Χαρίτου και να γλιστράω έξω από τα γραφεία κατά τις 19.30. Μόνο ένας δυνατός σεισμός θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα της βραδιάς. Ή μια διακοπή ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η μέρα που έγινα μπαμπάς

Γράφοντας για την ημέρα, που όλα τελειώνουν και όλα αρχίζουν ξανά.

Τρίτη, 18 Ιουνίου, κάποια απογευματινή ώρα στα γραφεία της 24 Media και του ΟΝΕΜΑΝ. Ο εκνευριστικός ήχος του HTC One X (τώρα στο LG Optimus Pro μου, ακούγεται το εξαιρετικό Caught a Ghost των Sleeping At Night που μου έμαθε το Suits) χτυπάει και η οθόνη γράφει “Ρομίνα”. “Μπα, ούτε τώρα” σκέφτομαι, “πάλι τι ώρα θα γυρίσω σπίτι θα θέλει να μάθει”. 

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά σε στριπτιζάδικο

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ θυμάται σαν τώρα τη βασίλισσα των άβολων στιγμών και περιγράφει ένα βράδυ με πολύ ιδρώτα.

Δεν ιδρώνω εύκολα. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα όπως λιγότερα πουκάμισα με 'στάμπες' στις μασχάλες, αυτό δεν μου έβγαινε πάντα σε καλό, γιατί -αντικειμενικά- έπαιζα μπάσκετ καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς να ιδρώνω τη φανέλα. Κι ας έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά. (Δεν έτρεχα πάνω-κάτω 40 λεπτά). Μη στα πολυλογώ, την πρώτη μου φορά σε στριπτιζάδικο, έσταζα ιδρώτα από παντού.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χάνεις τον κολλητό σου

Ένας φίλος του ONEMAN γράφει για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που μπορείς να βιώσεις, αυτή ενός κολλητού σου.

Με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει: “θέλω μια χάρη, αν και ξέρω ότι θα μου πεις όχι, θέλω όμως να το σκεφτείς  καλά πρώτα αν θες να το κάνεις!”. Γιατί να πω όχι και γιατί να το σκεφτώ καλά, λέω από μέσα μου. “Την Τρίτη 30 Ιουλίου είναι η μέρα φιλίας και θέλω να γράψεις ένα άρθρο για το πώς είναι να χάνεις έναν φίλο σου. Θέλω να γράψεις για τον Νάσο”.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι Εύζωνας

Ένας συντάκτης γράφει για μία διαφορετική στρατιωτική θητεία. Μία θητεία με φουστανέλα και τσαρούχια στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς.

Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει τίτλος στο κομμάτι "όταν ο θνητός γίνεται αθάνατος", γιατί η συγκεκριμένη έκφραση εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που αποκτούν όλοι όσοι περνούν τις πύλες της Προεδρικής Φρουράς.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 30: Αυτός ο spooky άγνωστος

Ένας συντάκτης, δύο εβδομάδες πριν πατήσει τα 30, γράφει ό,τι σκέφτεται για την πιο κομβική ηλικιακή στροφή ενός άντρα. Μέχρι την επόμενη.

Σκέφτομαι τα 30 από τη μέρα που έκλεισα τα 20. Να λες πάλι καλά που τώρα που μας χωρίζουν (εμένα και τα 30) μόνο δυο εβδομάδες, δεν σκέφτομαι ήδη τα 40. Τώρα, τα 30 είναι το κέντρο του κόσμου, είναι η πιο κομβική ηλικία της ζωής μου, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Διαβάστε περισσότερα

29 χρόνια καλό παιδί

Εκείνο που όλοι αγαπάνε, κάποιες το γουστάρουν και οι περισσότερες το σκέφτονται με παρουσιαστικό κακού παιδιού.

Πρέπει να ήμουν 15 όταν άκουσα για πρώτη φορά μία γυναίκα να με χαρακτηρίζει “καλό παιδί”. Ήταν η πρώτη μου σοβαρή χυλόπιτα και την έτρωγα από την Ελένη στην αυλή ενός λυκειακού πάρτι. Αυτή μαγική φράση που είχαν μάθει όλα τα κορίτσια της γενιάς μας για να απορρίπτουν εκείνους που δεν ήθελαν. “Είσαι πολύ καλό παιδί ΑΛΛΑ...”.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Δεν είναι παιχνίδι, είναι η πρώτη ελευθερία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Κάθεται στο παγκάκι με την μπάλα του περιμένοντας συμπαίκτες, αλλά ποιος παίζει μπάλα όταν έχει ποδήλατο;

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.