© Dimitris Kapantais / SOOC
ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ

Κυριακή απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα στους «στρατιώτες του Χριστού»

Βρεθήκαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και πραγματικά δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε.

Μία εβδομάδα μετά τη θεαματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων ταυτοτήτων στη Θεσσαλονίκη και ενώ η κεντρική Ελλάδα υποφέρει από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, ο ακροδεξιός όχλος κατηφόρισε στην Αθήνα και γέμισε την Πλατεία Συντάγματος για να θέσει τα αιτήματά του.

Το ραντεβού των παραθρησκευτικών οργανώσεων και των ακροδεξιών κομματικών μηχανισμών δόθηκε για τις 19:00 της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου και μισή ώρα αργότερα περισσότεροι από 3 χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στην Πλατεία για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες.

Αν έκανες ένα γρήγορο scroll down στην αρχική σου σελίδα στο TikTok εκείνη την ώρα, θα ήταν αδύνατο να μην πέσεις πάνω σε live video των παρευρισκομένων, οι οποίοι μπορεί να ωρύονται με το τσιπάκι των νέων ταυτοτήτων και τις παρακολουθήσεις αλλά δεν διστάζουν να κοινοποιούν την παρουσία τους, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Τα συνθήματα «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία» και «Δεν θα τις πά – δεν θα τις πάρουμε ποτέ (τις ταυτότητες)» έδιναν και έπαιρναν, ενώ οι διαδηλωτές έμοιαζαν πιο περήφανοι από ποτέ.

Με τον Putin, τον Κασιδιάρη, κατά των εμβολίων, των εκτρώσεων και των νέων ταυτοτήτων

Ηλικιωμένες κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων πραγματοποιούν πολίτες στην Αθήνα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 © Dimitris Kapantais / SOOC

Το πλήθος ηλικιακά ήταν φανερά ετερογενές αφού συναντούσες από μικρά παιδάκια που συνόδευαν τους γονείς τους στην πρώτη τους πορεία (θλίψη), μέχρι ηλικιωμένους που υψώνοντας τα εικονίσματά τους θέλησαν να αποτάξουν τη «Νέα τάξη πραγμάτων».

Πολιτικά όμως όλοι προέρχονταν από την ίδια δεξαμενή. Οι ίδιοι μηχανισμοί που οργάνωσαν (λιγότερο) τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και (περισσότερο) τις συγκεντρώσεις κατά του ίδιου του κορονοϊού στην αρχή και των εμβολίων στη συνέχεια, έβγαλε τον κόσμο ξανά στο Σύνταγμα.

Άλλωστε, οι ομιλητές δεν ασχολήθηκαν τόσο με τις ταυτότητες, όσο με τα εμβόλια, τις εκτρώσεις, την είσοδο των μεταναστών στον Έβρο και τις «φωτιές και τις πλημμύρες των νεοταξιτών και των Μασόνων».

Έξαλλος ιερέας στην κινητοποίηση κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων πραγματοποιούν πολίτες στην Αθήνα. © Dimitris Kapantais / SOOC

Όλοι αυτοί βρήκαν φωνή απέναντι σε ένα κοινό που καταφέρνει να συνδυάζει τα εμβόλια, τον Putin, τις εκτρώσεις, τις νέες ταυτότητες, τη Μακεδονία και τη φυλάκιση Κασιδιάρη. Ναι, ανάμεσα σε όλα τα παράλογα που έβρισκες χθες στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, υπήρχαν και πρωτοπαλίκαρα του φυλακισμένου υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Ηλία Κασιδιάρη.

Ένας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του μοίραζε περιχαρής φυλλάδια και ζήταγε την ψήφο των συμπολιτών του, ενώ μαυροφορεμένοι νέοι με Μαιάνδρους στα μπράτσα και fullface περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση. 10 χρόνια μετά τον Σεπτέμβρη του 2013, η ιστορία επαναλαμβανόταν σαν τραγωδία.

Ακροδεξιά στοιχεία στην συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων © Dimitris Kapantais / SOOC

Φυσικά στο παραχριστιανικό – ακροδεξιό κάλεσμα βρέθηκαν και ακίνδυνοι, παραπλανημένοι πολίτες με σαφώς επικίνδυνες ιδέες. «Πώς μας κατάντησαν έτσι τους Έλληνες» μονολογούσαν όταν άκουγαν τις ομιλίες των γνωστών-αγνώστων ψεκασμένων ηγετών του διαδικτύου.

Γνωστός ιερέας στην κινητοποίηση κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων πραγματοποιούν πολίτες στην Αθήνα © Dimitris Kapantais / SOOC

Δίπλα μου ένα ζευγάρι, είχε βγάλει ατζέντα και σημείωνε όλα όσα διεμήνυαν οι «φωστήρες» ομιλητές. Ένας νόμος που δήθεν θα τους λύσει τα χέρια και θα υποχρεώνει τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες να δέχονται για πάντα τις παλιές ταυτότητες και «η διάσκεψη του Bretton Woods που θα τους σώζει από τα κόκκινα δάνεια» είχαν υπογραμμιστεί στις σημειώσεις τους. Άλλοι πάλι μοιράζονταν συμβουλές για το πώς θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το σύστημα και θα παραμείνουν με τα παλιά τους έγγραφα.

Οι υψωμένες εικόνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων © Dimitris Kapantais / SOOC

Οι «Στρατιώτες του Χριστού» και οι «Μασόνοι Πρωθυπουργοί»

Οι ομιλίες δε σταμάτησαν από τις 19:30 μέχρι και τις 21:30 και οι ομιλητές για κάποιο λόγο εμφανίζονταν κάθε φορά και πιο έξαλλοι. Πολλοί αυτοχαρακτηρίζονταν ως στρατιώτες του Χριστού και ολοκλήρωναν τις ομιλίες τους με τρία ουρλιαχτά «Χριστός Ανέστη» ενώ άλλοι καλούσαν σε γενικό ξεσηκωμό εν μέσω χειροκροτημάτων.

@ekklisiaonline Ξέσπασμα Ιερέα του Παλαιού Ημερολογίου για τις ταυτότητες#fy #foryoupage #taytotita ♬ original sound – Εκκλησία Online

Το πάνελ που είχε στηθεί, περιτριγυριζόταν από σταυρούς, εικόνες και παλιές ταυτότητες, ενώ τα μόνα σχόλια που άκουγες για το πολιτικό προσωπικό ήταν οι κατηγορίες για μασονία. Κοινή πεποίθηση στη συγκέντρωση, ήταν η άποψη ότι η ελληνική (ή μάλλον ελληνόφωνη όπως τη χαρακτήριζαν) κυβέρνηση είναι επίσημα ξεπουλημένη στη μασονία από το πρώτο μνημόνιο του 2010 και έπειτα.

Με χαρακτηριστικό πλακάτ στον δρόμο για τον γενικό ξεσηκωμό © Dimitris Kapantais / SOOC

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό και το χάραγμα του 666 μέσα από τις νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι οι αποδείξεις για την «επίσημη» πώληση του ελληνικού κράτους στη Μασονία. Επιπλέον, ανεπιθύμητοι για όσους βρέθηκαν στο Σύνταγμα χθες, ήταν όλοι οι τελευταίοι Πρωθυπουργοί και κυρίως οι Γιώργος Παπανδρέου – Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης (όλοι μασόνοι), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (το κοινό δεν μπορούσε με τίποτα να του συγχωρήσει τη φράση «από εδώ είναι το εμβόλιο, από εδώ ο τάφος») και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φυτευτός στο Φανάρι υπέρ των Τούρκων από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων).

Άλλο ένα πλακάτ κατά των νέων ταυτοτήτων © Dimitris Kapantais / SOOC

Στα παρατράγουδα της χθεσινής συγκέντρωσης είδαμε από κοντά μια μητέρα με υψωμένο τον Εσταυρωμένο να δηλώνει ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που συνελήφθη επειδή έλεγε την αλήθεια για τον κορονοϊό και να αποθεώνεται και έναν ηλικιωμένο να περιφέρεται στον δρόμο κάτω από την Πλατεία Συντάγματος με έναν σταυρό και μια σημαία στα χέρια και να παρενοχλεί τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στο μεταξύ για πολλή ώρα κανένας δε βρέθηκε να τον σταματήσει.

Ηλκιωμένος με έναν στυαρό και μια σημαία παρενοχλούσε τα διερχόμενα αυτοκίνητα

Όλα αυτά πριν συναντήσουμε μια νεαρή κοπέλα που μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια φωνάζοντας «εδώ θα μάθετε όλη την αλήθεια και όχι από τα μασονικά μέσα». Όλη η αλήθεια, παρακάτω.

Ενημερωτικό φυλλάδιο κατά των νέων ταυτοτήτων