ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Alexis Conran τα βάζει με τους ειδικούς. Και συνήθως κερδίζει

Η νέα σειρά του Discovery Channel ονομάζεται Man V Expert και ο Alexis σε αυτό το δίπολο είναι ο man που τα βάζει με όλους τους experts. Spoiler alert, τους κερδίζει.

Αν είχες φίλο τον Alexis Conran θα κοιτούσες τις τσέπες σου δύο φορές μετά από κάθε απλό εναγκαλισμό μαζί του. Κι αυτό γιατί αυτός ο τύπος, σε περίπτωση που δεν τον έχεις ξαναπετύχει, είναι ο μεγαλύτερος “hustler” που έβγαλε ποτέ η τηλεόραση. Και έχει χιλιάδες τρόπους για να ξεγελά κόσμο, κάνοντας είτε ταχυδακτυλουργικά είτε απλά παίζοντας με το μυαλό τους. Γιατί όπως θα σου πει και εκείνος, το hustling είναι μια τέχνη που δεν απαιτεί απλά δεξιότητες.

Ο Conran λοιπόν φέτος αποφάσισε να εξελίξει λίγο το concept “ξεγελάω ανθρώπους και το δείχνω τηλεοπτικά”. Ένα concept που υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρείται όχι απλά ο καλύτερος στο είδος αλλά και αξεπέραστος. Φέτος αποφάσισε να τα βάλει και πάλι με ανθρώπους αλλά στη δική τους έδρα. Αποφάσισε να τα βάλει με “ειδικούς” στη σειρά Man V Expert.

Και θα έχεις την ευκαιρία να βλέπεις τη σειρά Man V Expert από το Σάββατο 7 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18:10 στο Discovery Channel στον OTE TV.

 

Το Oneman κατάφερε να μιλήσει με τον (γεννημένο και μεγαλωμένο στην Ελλάδα μέχρι τα 14 του, παρακαλώ) Alexis Conran εν όψει της μεγάλης πρεμιέρας το επόμενο Σάββατο.

Στο Man v Expert προσπαθείς να νικήσεις κάποιους “ειδικούς” στο δικό τους παιχνίδι. Υπάρχουν πάντα κόλπα και παρακάμψεις για να τα καταφέρεις είναι είναι όλα ένα παιχνίδι εντυπώσεων και πρεστίζ;

Για να κερδίσω αυτούς τους ειδικούς, θα ήταν παράλογο για εμένα απλά να περιμένω να το κάνω. Οπότε σίγουρα, χρησιμοποιώ κόλπα και παρακάμψεις για να το κάνω, όσο περισσότερα μπορώ. Και δεν ντρέπομαι καθόλου που το κάνω. Πολλοί μπορεί να το αποκαλούν κλεψιά, εγώ το αποκαλώ παιχνίδι υπεροχής. Θα βρω παρακάμψεις είτε είναι τεχνολογικές είτε επιστημονικές ή απλά λίγο hustling για να μου δώσει έστω λίγο προβάδισμα ώστε να μπορώ να τους ανταγωνιστώ. Γιατί σκέψου ότι είναι πράγματι στην καλύτερή τους φάση στον τομέα τους.

Ας πούμε ότι εσύ είσαι ένας ειδικός στο hustling. Πες μου κάποιον που θα μπορούσε να σε κερδίσει στο δικό σου παιχνίδι, κάποιος που θα παραδεχτείς ότι μπορεί να είναι καλύτερος από εσένα.

Κοίτα. Όταν μιλάμε για hustling και εξαπάτηση, το τελευταίο που θα μπορούσα να πω είναι ότι δεν μπορώ να νικηθώ. Φυσικά μπορεί κάποιος να με κερδίσει. Μπορώ να εξαπατηθώ ανά πάσα στιγμή. Το να εξαπατηθείς δεν έχει σχέση με το IQ σου. Δεν έχει τίποτα να κάνει με το πόσο έξυπνος είσαι γενικά ή στην πιάτσα. Έχει να κάνει με το να βρεθείς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Οπότε δεν θα έλεγα ποτέ ότι δεν μπορώ να νικηθώ και ότι είμαι ο καλύτερος. Υπάρχει μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που με ξέρουν καλά και αν καθόντουσαν να το σεκφτούν πολύ καλά, θα μπορούσαν να με εξαπατήσουν αλλά δεν θα σου πω ποιοι είναι.

 

Τι κερδίζεις εσύ από όλο αυτό; Μπορεί το να νικάς άλλους ανθρώπους στο παιχνίδι τους να γίνει εθισμός για εσένα;

Νομίζω ότι ο εθισμός είναι μια πολύ δυνατή λέξη. Η όλη σκέψη γύρω από το Man v Expert δεν είναι πώς θα νικήσεις τους ειδικούς. Είναι το τι κάνει αυτούς τους ειδικούς τόσο καλούς. Το αν θα τους νικήσω ή όχι είναι κάτι προσωπικό. Φυσικά και θέλω να τους κερδίσω. Θέλω να κερδίζω κάθε πρόκληση. Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω, χάνω μερικές. Αλλά ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της εκπομπής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξηγήσω γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο καλοί σε αυτό που κάνουν. Τι σε κάνει τον καλύτερο ψαρά στον κόσμο; Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο; Τι χρειάζεσαι για να ξεγελάσεις έναν ανιχνευτή ψεύδους; Ξέρεις τι κάνει τον Matt Le Tissier τον καλύτερο εκτελεστή πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

Σε ένα show σαν το Man v Expert κοιτάς κάθε έναν από αυτούς τους ειδικούς και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τι χρειάζεσαι στη ζωή σου για να γίνεις τόσο καλός. Κι αν μπορείς εσύ να γίνεις τόσο καλός σε κάτι. Αν είσαι ποδοσφαιριστής και δεις τις εκπομπές που αφορούν το ποδόσφαιρο, θα πάρεις αρκετή τροφή για το πώς θα χτυπήσεις ένα καλό πέναλτι. Και το υπέροχο σε αυτή την εκπομπή είναι ότι για κάθε περίπτωση παρέχουμε πληροφορίες στον θεατή για το πώς θα γίνει κι εκείνος τόσο καλός και πώς να κερδίσει εκείνος τους ειδικούς.

Όσο προετοίμαζες την εκπομπή, τι ειδικούς είχες στο μυαλό σου ότι θες να αντιμετωπίσεις;

Όλους τους ειδικούς. Όπως είπα και πριν δεν αντιμετώπισα καμία πρόκληση λέγοντας ‘οκ, αυτή παίζει να την χάσω’. Έμπαινα σε κάθε δοκιμασία σκεπτόμενος ότι θα κερδίσω. Και ακόμα και αυτές που δεν κέρδισα, το πρώτο πράγμα που έλεγα στους παραγωγούς ήταν ότι αν το ξανακάναμε και αλλάζαμε αυτό και αυτό και αυτό, θα κερδίζαμε. Μερικές φορές η αντίληψη μιας κατάστασης είναι υπέροχο πράγμα.

Όταν πρωτοξεκινήσαμε το show και σκεφτόμασταν ποιους θα αντιμετωπίσω, συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα. Ότι αυτοί οι ειδικοί θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Δεν θα είναι απλά κάποιος που είναι πολύ καλός σε κάτι. Οπότε έχουμε τον πιο δυνατό άνθρωπο στον κόσμο. Έχουμε τον άνθρωπο με το ρεκόρ σε πέναλτι στην Premier league. Έχουμε έναν Ολυμπιονίκη στο καγιάκ που είναι αυτή τη στιγμή Πρωταθλητής Ευρώπης. Έχουμε τον Βρετανό πρωταθλητή motocross, τον Matiss Karro. Οπότε αντιμετωπίζουμε πράγματι ανθρώπους που είναι στην καλύτερή τους φάση σε αυτό που κάνουν.

 

Είσαι κακός στο να χάνεις;

Ναι, εννοείται. Φυσικά είμαι κακός στο να χάνω. Αλλά υπάρχουν κακοί και κακοί ηττημένοι. Όταν χάνω, δεν αρχίζω να κλωτσάω πράγματα και να κάνω σαν τετράχρονο. Όταν χάνω, θέλω απλά να γίνομαι καλύτερος. Όταν χάνω θέλω απλά να κάθομαι και να αναλύω τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να το διορθώσω. Και το κάνω ξανά και ξανά. Δυστυχώς στο Man v Expert δεν μου επιτρέπεται να ξαναδοκιμάσω κάτι. Αν χάσω, έχασα.

Τους φίλους σου τους προκαλείς στις δικές τους ειδικότητες;

Όχι γιατί θα σταματούσαν να είναι φίλοι μου. Πολλοί από τους φίλους μου είναι οι ίδιοι πολύ πολύ έξυπνοι και ταλαντούχοι ταχυδακτυλουργοί. Οπότε ναι, δείχνουμε ο ένας στον άλλο κόλπα και προσπαθούμε να εξαπατήσουμε ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε να ‘κλέψουμε’ πράγματα ο ένας από τον άλλον για πλάκα. Αλλά όχι συχνά γιατί θεωρώ ότι μπορεί να γίνει πολύ πολύ κουραστικό.

Είναι πιο εύκολο να ξεγελάσεις το σώμα ή το μυαλό;

Και τα δύο είναι το ίδιο εύκολο. Μπορεί να ξεγελάσεις και το μυαλό και το σώμα. Εξαρτάται από τις τεχνικές που χρησιμοποιείς.

 

Είναι καχύποπτοι οι άνθρωποι γύρω σου; Νιώθουν κάποιοι που σε αναγνωρίζουν από την τηλεόραση ότι μπορεί να πρωταγωνιστούν σε κάποιο από τα πειράματά σου;

Ναι, είναι πολλοί εκείνοι που με αναγνωρίζουν από το The Real Hustle. Και ειδικά όταν πληρώνω κοιτούν πολύ καλά τα χρήματα για να βεβαιωθούν ότι είναι αληθινά. Ή όταν κάποιος καταλαβαίνει ποιος είμαι τσεκάρει την τσέπη του να δει αν είναι το πορτοφόλι του εκεί. Είναι όλα πολύ οκ και γελάω. Το αγαπώ όλο αυτό. Δεν είμαι από εκείνους που ντρέπονται όταν τους αναγνωρίζουν ή που δεν τους αρέσει. Μ’ αρέσει να με αναγνωρίζουν γιατί σημαίνει ότι τους αρέσει και η δουλειά σου. Ναι, πολλές φορές είναι καχύποπτοι αλλά αυτό μπορεί να έχει και πλάκα.

Τι θα συμβούλευες τους Έλληνες για να ξεφύγουν από την κρίση; Έχεις κανένα κόλπο για εμάς;

Νοιάζομαι πολύ για τους Έλληνες. Μέχρι την ηλικία των 14 ζούσα στην Ελλάδα. Μεγάλωσα στην Ελλάδα και η οικογένειά μου είναι στην Αθήνα. Έρχομαι σίγουρα 2 φορές το χρόνο στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το hustling και οι εξαπατήσεις που μας έφεραν εξαρχής σε αυτή την κατάσταση. Οι Έλληνες έχουν κάνει ήδη ένα πολύ καλό κόλπο. Είχαν ένα φανταστικό αποτέλεσμα στις εκλογές και ελπίζω το μέλλον να είναι λαμπρό για όλους τους Έλληνες γιατί λίγη τύχη την χρειαζόμαστε σίγουρα.

Σε ποια άλλη εκπομπή του Discovery Channel θα ήθελες να συμμετέχεις. Ποιου τη θέση θα ήθελες να καλύψεις για μια βδομάδα;

Πω, καλή ερώτηση. Πάντα μου άρεσε το MythBusters οπότε θα ήμουν ευχαρίστως ακόμα και στο παρασκήνιο αυτής της εκπομπής να τους βλέπω να κάνουν πράγματα. Και αγαπώ το myth busting. Υπάρχουν τόσα πράγματα στον κόσμο που οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα ενώ δεν είναι. Την αγαπώ αυτή την εκπομπή. Και είμαι σίγουρος ότι την αγαπούν και τόσα εκατομμύρια κόσμου και γι’ αυτό πάει ακόμα τόσο καλά. Και το Bear Grylls. Δεν νομίζω ότι θα το άντεχα αλλά θα μου άρεσε να βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση να δω τι θα γίνει. Οπότε ναι, το MythBusters και κάποιο από τα Bear Grylls. Και φυσικά οποιαδήποτε εκπομπή με αυτοκίνητα γιατί είμαι φτιαγμένος για αυτοκίνητα. Οπότε, καταλήγω ότι σχεδόν σε κάθε εκπομπή του Discovery Channel θα ήμουν ευχαριστημένος απλά να με φυτέψουν εκεί μέσα.

Η σειρά Man V Expert κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 7 Μαρτίου και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:10 στο Discovery Channel στον OTE TV.