ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Αντώνης Δαυίδ έχει το χιόνι μέσα του

Μιλήσαμε με τον snowboarder για μια ζωή μέσα στο χιόνι και τις πίστες.

Οι απανταχού snowboarders θρηνούν το λιώσιμο των πάγων στα βουνά της Ελλάδας. Οι υπόλοιποι χαιρόμαστε λίγο γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ξαναδούμε εκείνους που είχαν αφήσει το άστυ για να ζήσουν τη δική τους ζωή στα χιόνια.

Ο Αντώνης Δαυίδ είναι από τους ανθρώπους που νιώθουν πιο άνετα στο χιόνι απ’ ό,τι στο κρεβάτι του σπιτιού τους. Και αφού αποφάσισε να αφήσει τα όρη τα βουνά, το ONEMAN ήθελε να μιλήσει λίγο μαζί του. Για τη δική του σχέση με το χιόνι. Για τους στόχους του και την ιδιότητά του ως snowboard Ambassador των The Great Boarders powered by Frulite On The Go.

 

Τι σε τραβάει στο χιόνι;

Το ταξίδι, ο καθαρός αέρας, τα όμορφα μέρη που κρύβονται γύρω από το κάθε βουνό (λίμνες, καταρράκτες, δάση κτλ.) και η παρέα μου!

Γιατί snowboard;

Ένας σημαντικός λόγος που ξεχώρισα το snowboard, έχοντας εμπειρία σε πολλά αθλήματα από μικρή ακόμη ηλικία, είναι η αυτονομία που μου προσφέρει καθώς είναι ατομικό άθλημα. Κυρίως όμως κάνω snowboard γιατί μου αρέσει, διασκεδάζω, νιώθω ελεύθερος και περνώ καλά με τους φίλους μου!

Υπάρχει κάτι που να ζηλεύεις από εκείνους που κάνουν σκι;

Ότι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σκι! Ίσως αυτό, αλλά γενικά όχι, το λατρεύω το snowboard.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου όταν κατεβαίνεις μια πλαγιά; Πες μου την πιο συνηθισμένη και την πιο τρελή σου σκέψη.

Δεν σκέφτομαι και πολλά εκείνη την ώρα! Αυτό είναι το μαγικό που προσφέρει το snowboard. Σε κάνει να  ξεχνιέσαι τελείως! Κάποια πράγματα που μπορεί να επικρατούν στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή είναι: Ελευθερία, ενέργεια στα ύψη, «γκάζι» και οι σωστές κλίσεις για  να κάνω τα κολπάκια μου!

Έχεις φοβηθεί ποτέ στο βουνό ή εκτός πίστας;

Σίγουρα ναι, κυρίως πριν δοκιμάσω καινούρια κόλπα, σε δύσκολα terrains (πχ rail με σκαλιά από κάτω, μεγάλα gaps κτλ) και όταν κάνω snowboard μετά από κάποιο τραυματισμό.

Αγώνες, διακρίσεις. Εσύ ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη προσωπική σου επιτυχία στο χιόνι;

Έχω συμμετάσχει σε αρκετά contests στην Ελλάδα όπως στo The Great Boarders powered by Frulite On Τhe Go μια αξιόλογη διοργάνωση με εξαιρετικούς συμμετέχοντες. Οι διακρίσεις είναι σημαντικές αλλά δεν είναι αυτό που θεωρώ ως την απόλυτη επιτυχία. Επιτυχία νιώθω όταν είμαι με το παρεάκι μου, μετά από μία ημέρα που έχουμε κάνει όλοι πολύ καλό snowboard, με κέφι, μπορεί να έχουμε βγάλει και καινούρια tricks και είμαστε όλοι υγιείς!

Πώς αισθάνεσαι που έφτιαχνες το πάρκο στα Καλάβρυτα;

Ικανοποίηση για όλους όσοι μας επισκέφθηκαν, το τίμησαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο  snowboard park powered by Frulite On The Go στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ! Τα χαμόγελά τους με γέμιζαν ενέργεια και ενθουσιασμό! Μπορεί τον τελευταίο μήνα να μην έκανα snowboard λόγω τραυματισμού, αλλά αυτό που μου μετέφεραν όσοι «τσουλούσαν» με τη σανίδα τους ήταν μαγικό. Οι μικροί έκαναν σαν μεγάλοι, οι μεγάλοι σαν μικροί και όλοι μαζί, με πολύ κέφι, έκαναν τρομερή πρόοδο που θα φανεί την επόμενη σεζόν.

Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που πάνε για snowboard δύο φορές το χρόνο και τέλος. Μπορεί για έναν Έλληνα να είναι τρόπος ζωής το snowboard;

Νομίζω πως ναι… Έχουμε μικρή σεζόν, αλλά η τρέλα μας είναι μεγάλη!  Οπότε κάνοντας όσο περισσότερο γίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και σε συνδυασμό με ταξίδια στο εξωτερικό αφού τελειώσει η σεζόν, μπορεί να γίνει τρόπος ζωής! Και όσο δεν έχει snowboard έχει άλλα, όπως skateboard, surf, freebord κτλ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που έχεις κάνει για το snowboard;

Summer road trip για deux Alpes! Αθήνα-Πάτρα οδικώς, Πάτρα-Ανκόνα με πλοίο και στη συνέχεια οδικώς πάλι, ταξίδι έπος!!

Πες μας κάτι που βλέπεις στα χιονοδρομικά του εξωτερικού και θα έπρεπε να αντιγράψουμε εδώ.

Στο εξωτερικό δίνεται προσοχή σε θέματα παιδείας και κυρίως στην ασφάλεια, τη δική μας και των γύρω μας. Επίσης, τα μεγάλα πάρκα, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα των riders.

Έχουμε τις υποδομές να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας διεθνείς διοργανώσεις;

Βεβαίως, χρειάζεται θέληση και οικονομική στήριξη και όλα γίνονται! Στη Βουλγαρία όπου παρευρέθηκα φέτος για ένα TTR (Ticket to Ride) διαγωνισμό, μου είπαν (διοργανωτές του TTR) ότι θα ήθελαν πολύ να δουν TTR και στην Ελλάδα και να μπορεί να γίνεται μία σειρά διαγωνισμών TTR στα Βαλκάνια! Μπορεί να ξεκινήσει σιγά σιγά στην αρχή και να μην είναι πολλών αστέρων, αλλά στη συνέχεια να γίνει μεγαλύτερη και να φιλοξενήσουμε μεγάλα παγκόσμια ονόματα του snowboard! Ποιός pro rider νομίζετε θα έλεγε όχι στο να έρθει στην Ελλάδα να τρέξει σε αγώνες snowboard TTR άμα είναι σωστά διοργανωμένοι;

Και τώρα που λιώνουν τα χιόνια και θα αρχίσουν να κλείνουν τα χιονοδρομικά;

Κολύμπι, skate, surf, freebord, skimboard, ρακέτες, βόλτες με ποδήλατο, έξοδοι στην πόλη και υπομονή μέχρι το καλοκαίρι που μάλλον θα ξανακάνω snowboard στη Γαλλία.

Θα άφηνες την Ελλάδα για να ζήσεις την αγάπη σου για το χιόνι;

Δεν το έχω δοκιμάσει. Tο περισσότερο που έχω φύγει για snowboard εκτός Ελλάδας είναι ένας μήνας, και πέρασε ααααάνετα! Πιστεύω πως χωρίς να το δοκιμάσω δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, αλλά νομίζω πως ναι και ίσως το κάνω κάποια στιγμή!

Πες μας λίγα λόγια για το πρόσφατο Great Snow Jam στα Καλάβρυτα αλλά και τους The Great Boarders powered by Frulite On The Go.

Ο καιρός λίγο μας τα χάλασε, συγκεκριμένα η ομίχλη, που δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του event μέσα στο πάρκο, γιατί δεν έβλεπες ούτε τη μύτη σου…  Αλλά επειδή ο χαρακτήρας μας είναι δυναμικός, θετικός και δεν το βάζουμε εύκολα κάτω, βρήκαμε άλλο σημείο να κάνουμε αυτό που έπρεπε και να μην απογοητεύσουμε όσο κόσμο ήρθε γι’ αυτό! Οι The Great Boarders είναι μια έμπειρη μεγάλη ομάδα  που υποστηρίζεται από το Frulite On The Go, λατρεύει τα board sports και τον active τρόπο ζωής, ενημερώνει τον κόσμο και οργανώνει  φανταστικά events!

Τέλος, πώς αισθάνεσαι που είσαι snowboard ambassador του Frulite On The Go;

Ικανοποίηση και χαρά, γιατί με βοηθάει να κάνω και να μεταδώσω στον κόσμο αυτό που αγαπώ πιο εύκολα, γεμάτος φυσική ενέργεια και ταυτοχρόνως να κάνουμε ωραία και δημιουργικά events γύρω απ’ το snowboard, ώστε να νιώσει ο κόσμος τη μαγεία των board sports.