ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι Μικροί Ήρωες είναι πολύ πιο μεγάλοι απ’ όσο φαντάζεσαι

Το ντοκιμαντέρ του προγράμματος 'Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν' της Stoiximan.gr ταξιδεύει και (μας) συγκινεί.

Το βράδυ της Δευτέρας 9/10, στον 8ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Stoiximan.gr παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ διαφορετικό από τα άλλα. Το όραμα της εταιρίας για τους Μικρούς της Ήρωες πήρε σάρκα και οστά. Με πράξεις, όχι μόνο με ευχολόγια.

Μικρά παιδιά από ακριτικά σημεία της Ελλάδας, από σημεία που μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα φαντάζει (και είναι) ένα δυσβάσταχτο έξοδο για τους δασκάλους και τους γονείς πήραν την ευκαιρία μέσω του προγράμματος ‘Μικροί ήρωες ταξιδεύουν’ και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Παιδιά που δεν έχουν αρκετούς φίλους για να παίξουν μπάλα, παιδιά αποκομμένα από τα αστικά κέντρα, παιδιά λίγο πολύ καταδικασμένα να ζήσουν σε έναν τόπο με λιγότερες ευκαιρίες από τους συνομήλικούς τους στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

Το πολύ συγκινητικό ντοκιμαντέρ της Stoiximan.gr πιάνει την κλωστή από ένα ‘τυφλό’ αίτημα μιας δασκάλας από ένα μικρό χωριό της Κοζάνης για χρηματοδότηση μιας επίσκεψης του μοναδικού σχολείου της περιοχής στην Αθήνας και μας ταξιδεύει από εκεί στους Αρκιούς, την Κάσο και την Ηρακλειά. Εκεί, βλέπουμε τους μικρούς μαθητές που στην εξέλιξη του ντοκιμαντέρ καταφέρνουν, με τη βοήθεια του προγράμματος ‘Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν’ να έρθουν στην Αθήνα για εκδρομή και να γνωριστούν μεταξύ τους.

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που θα ανέβει την Τετάρτη 11/10 στους iroes.gr. Μέχρι τότε, αυτό το πρόμο θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα: