RULES

Οι 49 κανόνες του The Walking Dead

Αφού δεν μπορεί ο Rick να βάλει μια τάξη στη σειρά, είπαμε να θέσουμε εμείς τους δικούς μας κανόνες. Οι ανυπάκουοι θα δαγκώνονται.

Έχουν περάσει μόλις δύο επεισόδια στην πέμπτη σεζόν του The Walking Dead, το οποίο προβάλλεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:30 στο FOX, αμέσως μετά την Αμερική. Κι αν δεν έχεις ακόμα μπει στον πέμπτο κύκλο, δες τις επαναλήψεις και ετοιμάσου για την ερχόμενη Δευτέρα. Προς το παρόν όμως, ρίξε μια ματιά στους κανόνες που έβγαλε η συντακτική ομάδα του Oneman για την σειρά.

Μας αρέσει, βλέπεις, να βγάζουμε κανόνες. Κι ακόμα κι αν δεν είχαμε ξαναβγάλει κανόνες για κάποια από τις τηλεοπτικές σειρές με τις οποίες είμαστε κολλημενοι, η αρχή γίνεται ιδανικά. Γιατί στον κόσμο του FOX και του The Walking Dead, μόνο κανόνες δεν υπάρχουν.

Διάβασε προσεκτικά και δώσε κι εσύ στα σχόλια τους δικούς σου #TWD κανόνες

Ο Ρικ έχει πάντα δίκιο. Και ο Ντάριλ, αλλά ο Ρικ πιο πολύ.

Όταν η Μισόν κόβει ένα κεφάλι, κουνάμε το δικό μας επιδοκιμαστικά. Κάθε φορά. Τι σημασία έχει πως κόβει πάρα πολλά;

Έχουμε πάντα σε ετοιμότητα το Shazam καθότι συχνά πυκνά μπαίνουν τραγουδάρες (π.χ Oats in the Water)

Δευτέρες δεν έχει έξοδο. Έχει The Walkind Dead. Και Homeland. Αλλά γενικά The Walking Dead.

 

Έχουμε ψάξει σε amazon, ebay άντε και στην χρυσή ευκαιρία, για βαλλίστρες. Τι εννοείς δεν σου χρειάζεται; Αυτή που έχει ο Ντάριλ είναι η “Horton Scout HD 125”. Με 300 δολάρια είναι δική σου

Εννοείται πως παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά μαζί με τα παιδιά μας. Ας είναι 5 ετών. Δεν πρέπει να ξέρουν;

Αποφεύγουμε να μιλάμε για σειρές με συναδέλφους που δεν βλέπουν TWD και το παίζουν Downton Abbey τύποι, ενώ στην πραγματικότητα λιώνουν τo Μπρούσκο και το Κάτω Παρτάλι

Αγαπάμε Μάγκι.

 

Αγαπάμε Μάγκι ακόμα και αν γίνει μία από αυτούς (ευχόμαστε να μη γίνει ποτέ)

Όταν ο Καρλ κάνει μαλακία, πίνουμε ένα σφηνάκι (λιώμα τις πρώτες σεζόν)

Ο Καρλ βασικά είναι ο Τζόφρι του TWD και ελπίζουμε να έχει την ίδια κατάληξη με τον ξανθομπούμπουρα.

Δεν φωνάζεις άσχετους για να δεις το επεισόδιο. Οι ερωτήσεις θα σε εκνευρίσουν τόσο που θα τους δαγκώσεις στον λαιμό. Όπως κανει ο Ρικ όταν νευριάζει πολύ!

 

Δεν κλείνουμε τα μάτια σε καμία σκηνή. Διαφορετικά υπάρχει και το Grey’s Anatomy στο FOX Life κάθε Τετάρτη στις 21:00.

Δεν κάνουμε ποτέ κούφιες απειλές του στιλ «αν πεθάνει ο Hershel θα σταματήσω να βλέπω τη σειρά».

Χαχανίζουμε από μέσα μας κάθε φορά που θυμόμαστε πως ο Rick είναι ο τύπος από το “Love, Actually” που έκανε αυτό το απίθανο κόλπο με τις κάρτες στην Keira Knightley.

Υπάρχουν στιγμές που λυπόμαστε βαθιά για τους walkers. Σπάνια, αλλά συμβαίνει.

Δεν πάμε τουαλέτα και αν πάμε στην επιστροφή δεν ζαλίζουμε μετά τον διπλανό μας με ηλίθιες ερωτήσεις π.χ. “από που πετάχτηκαν;”. Απ’ όπου πετάγονται συνήθως.

Είναι καλά παιδιά μωρέ

 

(ακολούθησε και το FOX International Channels Greece στο Instagram να βλέπεις κι άλλες τέτοιες φωτό από τους πρωταγωνιστές)

Ο Ρικ θα γίνει πλανητάρχης. Όσοι περιπατητές και αν υπάρχουν θα τους σκοτώσει. Αν υπάρχει κυβέρνηση, θα την ρίξει. Αν έρθουν εξωγήινοι, θα τους κάνει κατοικίδια. Και μετά θα τους σκοτώσει.

Δεν κάνουμε ποτέ χαζές ερωτήσεις τύπου “πότε τριμάρει τα γένια του” ή “γιατί δεν αλλάζουν ρούχα οι βρωμιάρηδες”

Οι περιπατητές χωρίς χέρια και σαγόνι είναι πιθανότατα κατοικίδια της Μισόν. Μην ψάξεις για ταμπελάκι στο λαιμό.

 

Το φαγητό πρέπει να συνοδεύει ΠΑΝΤΑ κάθε επεισόδιο. Όχι πατατάκια και βλακείες. Κρέας οπωσδήποτε και αν υπάρχει σάλτσα να το συνοδεύει ακόμα καλύτερα.

Βασικά συνοδεύουμε κάθε επεισόδιο TWD με εκλεκτά ταιριαστά εδέσματα. Μπριζόλα medium-rare, συκώτι, κοκορέτσι, σπληνάντερο.

Η σεζόν στην αγροικία ήταν πιο βαρετή από το να βλέπεις μπογιά να στεγνώνει. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν παραδεχόμαστε σε κανένα μη μυημένο. Εκτός και αν είναι πολύ φίλος μας. Οπότε του λέμε ότι μπορεί να ξεκινήσει να βλέπει από την προηγούμενη σεζόν και μετά, όπου κάθε επεισόδιο άνετα θα στεκόταν από μόνο του ως ταινία.

Το ότι ο μόνος που πηδάει σε αυτή την σειρά (και μάλιστα την θεά Maggie) είναι ο Ασιάτης ντελιβεράς, είναι σχεδόν αστείο. Ειδικά όταν κοτζάμ Daryl έχει μείνει ξέμπαρκος.

 

Τα μωρά και τα παιδιά δεν φτουράνε πολύ στο TWD. Με την εξαίρεση φυσικά της κόρης του Rick που μοιάζει να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Γελάμε στα κρυφά με τα άπειρα meme που κυκλοφορούν στο ίντερνετ για τη σειρά, δεν κάνουμε όμως ΠΟΤΕ like

Δεν τσεκάρουμε ποτέ Twitter όσο παρακολουθούμε. Εδώ κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή οι δικοί μας άνθρωποι, θα ασχολούμαστε με τα προβλήματα αγνώστων;

Κανένας δεν είναι φίλος σου στον κόσμο του TWD. Όσοι προσπαθήσουν να μπλέξουν με τους λάθος ανθρώπους, κακό του κεφαλιού τους #diplis

Dead Yourself. Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να γίνουμε “walkers” εμείς και οι φίλοι μας.

 

Δεν σιχαινόμαστε τους περιπατητές. Είναι εχθροί, αλλά μέχρι εκεί. Τους σεβόμαστε, τους λατρεύουμε και πανηγυρίζουμε κάθε φορά που ο Ντάριλ τους σκοτώνει κατά δεκάδες. Με ένα βέλος, άντε δύο το πολύ!

Είναι ωραία να έχεις φράχτη. Όταν απ έξω είναι η αγέλη, βγαίνεις κάθε απόγευμα με ένα λοστό και σκοτώνεις μερικά για να περάσει η ώρα.

ΔΕΝ υπάρχουν ζόμπι στο TWD. Είναι περιπατητές, δαγκωνιάρηδες, αγέλη ή περιπλανώμενοι. Διάλεξε και πάρε.

Αν ο Ντάριλ και ο Ρικ γίνουν περιπατητές θ’ αλλάξουμε στρατόπεδο! Τη Μάγκι δεν θα την πειράξουμε.

Βλέποντάς το πάντοτε, στο βάθος του μυαλού σου, περνάει η σκέψη το τι θα έκανες εσύ αν ήσουν στην θέση τους. Και πάντοτε η απάντηση είναι ‘Θα άραζα σε ένα μικρό Κυκλαδονήσι’. Τα ζόμπι δεν κολυμπούν. Σωστά;

Από τον πρώτο κιόλας κύκλο έχουμε αποφασίσει τι όπλο θα διαλέγαμε αν ήμασταν εμείς πρωταγωνιστές στη σειρά (τόξο FTW).

 

Ενίοτε θα πεταχτεί κάποιος walker που θα μας κάνει να αναφωνήσουμε «πω πω τι άσχημος» – λες και υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί κάπου παρακάτω όμορφος walker. 

Στον ελεύθερό μας χρόνο μιμούμαστε με το ταίρι μας τους walkers, έτσι για το fun.

Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το spin-off που ακούμε εδώ και χρόνια; Και ποιος ηλίθιος αποφάσισε να μην κάνει πρωταγωνιστή του τον Daryl Dixon;

 

Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι βαριέσαι τον Rick. Ο Daryl είναι για πολλούς από εμάς ο βασικός λόγος που το βλέπουμε. Και εκείνος που είμαστε σίγουροι ότι θα δαγκωθεί τελευταίος.

Αν θέλεις να επιβιώσεις από το ζομπο-τσουνάμι, όποτε αυτό αποφασίσει να σκάσει στ’αλήθεια μύτη στην Ελλάδα, φρόντισε να έχεις πρόχειρη στο σπίτι μια κατάνα. Το καλύτερο όπλο όλων, όπως αποδεικνύει σε κάθε επεισόδιο η Michonne.

Ευτυχώς που στο TWD δεν έχει βάλει το χεράκι του ο Danny Boyle και τα Usain Bolt τύπου ζόμπι του. Αλλιώς μόνο ο Glenn και o Daryl θα είχαν σωθεί. Οι μοναδικοί που τους κόβω να μπορούν να τρέξουν γρήγορα σαν τον άνεμο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με άλλες ομάδες. Ειδικά μετά από τόσες προδοσίες. Στη θέση τους απλώς θα φύτευα μια σφαίρα (ή ένα βέλος) στο κεφάλι όποιου μας πλησίαζε.

Ωραίο είναι, από άποψη πλοκής, το ότι επιχειρούν να πάνε στην Ουάσινγκτον. Λογικά έχουν βαρεθεί να κάνουν ‘trekking’ στα δάση της Georgia όσο και εμείς να τους βλέπουμε μέσα σε τόση πρασινάδα.

Πως γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά τους που να μην γκρινιάζει συνεχώς για το ότι είναι άπλυτος, άλουστος και έχει να φάει οτιδήποτε γλυκό εδώ και χρόνια;

Η πέμπτη σεζόν του The Walking Dead προβάλλεται αποκλειστικά από το FOX κάθε Δευτέρα στις 22:30, αμέσως μετά την Αμερική.