ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αποκλειστική συνέντευξη από τον Andrew Lincoln, πρωταγωνιστή του “Walking Dead”

O πρωταγωνιστής του "Walking Dead" μιλάει για την 4η σεζόν της σειράς που σπάει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

(Η συνέντευξη περιλαμβάνει spoilers μέχρι και την 3η σεζόν του “Walking Dead”.)

Ίσως κάτι να πήρε το αυτί σας, αλλά η πρεμιέρα της 4ης σεζόν “Walking Dead” στην Αμερική έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης. Στην Ελλάδα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22:30 από τη συχνότητα του FOX, λίγες μόλις ώρες μετά την πρεμιέρα στην Αμερική.

Για τον Ρικ Γκράιμς, έναν σερίφη πριν την Αποκάλυψη των ζόμπι, να αναλάβει την ηγεσία των επιζόντων. Στο τέλος της 2ης σεζόν μάλιστα δήλωσε, δεν έχουμε πια δημοκρατία”.

Αλλά με το τέλος της 3ης σεζόν, μετά το θάνατο της Λόρι, ο Ρικ δεν θέλει πια να είναι ηγέτης. Φοβάται πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά του, και αποφασίζει να εστιάσει στην οικογένειά του. Η 4η σεζόν ξεκινά μήνες μετά το περσινό φινάλε, όπου το γκρουπ τώρα μοιράζεται τη φυλακή με ανθρώπους από το Γούντμπερι. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η ευτυχισμένη κατάσταση;

Όλοι βοηθούν, ο Ρικ εστιάζει στη φάρμα του, όμως κάπου εκεί έξω τα ζόμπι υπάρχουν ακόμα, σε μεγάλους αριθμούς, και με μια μυστηριώδη νέα απειλή.

Η σειρά είναι γνωστή για τα καλά κρατημένα μυστικά της, οπότε ακόμα κι ο πρωταγωνιστής, Άντριου Λίνκολν δε μπορεί να πει πολλά. Θα αναλάβει ξανά ηγετικό ρόλο ο Ρικ; “Η καρέκλα μου θα εκραγεί αν απαντήσω σε αυτό!”, λέει ο Λίνκολν.

Ωστόσο, στη συνέντευξη που εξασφάλισε αποκλειστικά το ΟΝΕΜΑΝ, έχει πολλά να πει. Για τον ίδιο ως άνθρωπο, για το πώς είναι να παίζεις στο τέλος του κόσμου, και για το τι περιμένουμε από την 4η σεζόν.

Έχει βελτιωθεί ως γονιός ο Ρικ αυτή τη σεζόν; Ο Καρλ έχει εξελιχθεί σε τέρας!

Ναι, ναι. (γελάει) Νομίζω οι ικανότητές μου ως γονιός έχουν βελτιωθεί πολύ αυτή τη σεζόν. Σίγουρα με αυτά που έγιναν πέρσι, με το θάνατο της Άντρεα και με το παιδί να δολοφονεί ένα άλλο ‘παιδί’, σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Αυτοί οι δύο παράγοντες ήταν σημαντικοί στην απόφαση που πήρε να ανοίξει τις πύλες στο Γούντμπερι, και νομίζω συνειδητοποίησε πως πέρσι είχε χάσει μια από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις του – τη γυναίκα του, εν μέσω Αποκάλυψης. Νομίζω φέτος βρίσκουμε τον Ρικ σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Έχει παραδώσει την ηγεσία, έχει γυρίσει την πλάτη του στη βαρβαρότητα του κόσμου, και δίνει όλη του την ενέργεια στο να καλλιεργεί, και στα παιδιά του. Οπότε θα έχω γουρουνάκια αυτή τη σεζόν!

Ποιο είναι το μήνυμα της νέας σεζόν;

Νομίζω μπορεί να συνοψιστεί σε μια ερώτηση, και η ερώτηση είναι, Μπορούμε ποτέ να επιστρέψουμε; Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω όταν έχουμε κάνει κάποια πράγματα, όταν έχουμε δει κάποια πράγματα; Μπορούμε να είμαστε ξανά ο άνθρωπος που ήμασταν πριν αρχίσουν όλα; Μπορούμε να αγαπήσουμε ξανά; Να ζήσουμε ξανά; Μπορεί ο Ρικ να είναι ξανά ο πατέρας που κάποτε ήταν για αυτά τα παιδιά; Ίσως κάποτε να μην ήταν τόσο καλός πατέρας, ίσως αυτό να έχει βελτιώσει τη σχέση με τον γιο του. Και νομίζω πως αυτή η ερώτηση περνάει μέσα από όλους τους χαρακτήρες αυτή τη σεζόν. Μπορούμε ποτέ να γυρίσουμε πίσω;

Επιστροφή σε κατάσταση ψυχικής υγείας κιόλας, επειδή η τρίτη σεζόν ήταν για την προσπάθεια του να μη χάσεις τα λογικά σου.

Νομίζω ναι. Νομίζω τον χτύπησε μεγάλη θλίψη και νομίζω αυτό τον ώθησε σε μια συγκεκριμένη τροχιά, νομίζω πως χάθηκε εκεί για μερικά επεισόδια.

Αφότου πέθανε η Λόρι, ο Ρικ είχε οράματα με αυτήν. Θα σταματήσουν τα οράματα;

Ναι, θα έχω οράματα με σπαρτά να φυτρώνουν (γελάει), και με υγιή γουρούνια. Αυτό θα κάνουμε.

Ποιες είναι οι νέες απειλές που θα αντιμετωπίσει ο Ρικ και το γκρουπ; Είναι ο Governor ακόμα απειλή;

Νομίζω η προφανής απειλή είναι πως ενώ έχουμε υπάρξει σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος για κάποιο καιρό, δεν ξέρουμε τι συνέβη στον Governor. Μπορεί και να είναι απειλή. Ακούω πως είναι τριγύρω ακόμα (γελάει). Αλλά, υπάρχει κάτι που έχουν κάνει οι συγγραφείς το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον, το οποίο μεταφέρει τεράστια πίεση στο γκρουπ που έρχεται απ’ έξω, αλλά είναι επίσης μια απειλή που διχάζει και τη δυναμική του γκρουπ μας επίσης.

Ποιος κάνει τη βρώμικη δουλειά τώρα που ο Μερλ δε ζει πια;

Πολλοί, πολλοί άνθρωποι.

Οι νέοι χαρακτήρες πώς επηρεάζουν την κατάσταση;

Πλέον η δυναμική του γκρουπ είναι εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε έχεις δει ως τώρα.

Είπες πως παρέδωσες την ηγεσία αλλά μήπως θα επανέλθεις και θα πάρεις ξανά τον έλεγχο;

Ξέρεις πως η καρέκλα μου θα εκραγεί αν απαντήσω μια τέτοια ερώτηση! (γελάει)

Και η σχέση με τη Μισόν; Τον συγχώρησε στο τέλος της 2ης σεζόν. Θα εξερευνηθεί αυτό με κάποιο διαφορετικό τρόπο;

Για τι πράγμα τον συγχώρησε;

Που σχεδόν τη θυσίασε στον Governor αλλά μετά άλλαξε γνώμη.

Εκείνη δεν το ξέρει αυτό. Δεν της το είπα και εμπιστεύομαι την οικογένειά μου να μην προδώσει το μυστικό!

Θα ήθελες ο Ρικ να είναι πιο σκοτεινός, πιο αντι-ήρωας; Υπάρχουν μερικοί σπουδαίοι στην τηλεόραση αυτές τις μέρες. Ο Ρικ έχει πολλά αρνητικά αλλα είναι καλός.

Ναι, σωστά. Νομίζω υπάρχει πολύς κυνισμός, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε αντι-ήρωες. Είναι ενδιαφέρον βέβαια, υπάρχει κάτι το πολύ συναρπαστικό στο να κοιτάς και τις δύο πλευρές ενός νομίσματος, σωστά; Εγώ νομίζω πως πέρσι ο Ρικ βρήκε το σκοτάδι μέσα του και τρόμαξε, αυτόν και την οικογένειά του. Αλλά είναι καλός άνθρωπος, πάντα έχει καλά κίνητρα, και ίσως αυτός ο κόσμος να είναι ξανά έτοιμος για ήρωες. Κάτι που πάντα μου άρεσε σε αυτή τη σειρά είναι η ειλικρίνεια που έχει μέσα της. Πέρα από όλα τα τριγύρω, είναι για ανθρώπινα όντα που μιλάνε το ένα στο άλλο δίχως τίποτα το τεχνητό, δίχως κοινωνικούς αντιπερισπασμούς, και νομίζω έτσι αποκτάς αληθινή αίσθηση του ποιος είναι ο άλλος και τι τον οδηγεί όταν η ζωή του απειλείται ή όταν οι ζωές των γύρω του απειλούνται.

Μιλώντας για γκάτζετ, έχεις τηλέφωνο αλλά δεν είναι smartphone!

Αυτή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιώ τώρα και δεν δουλεύει καν. Αυτό μου έχουν δώσει εδώ πέρα. (γελάει) Μου είπαν πως είναι συνειδητή απόφαση επειδή παίζω έναν καουμπόη της Αποκάλυψης.

Η σειρά μας γυρίζει στα βασικά, χωρίς γκάτζετ, άνθρωποι να επιβιώνουν χάρη στις ικανότητές τους.

Ναι, εντοπίζει τον άνθρωπο στα βασικά του, επειδή αφαιρείς ό,τι σε αποσπά. Οι στιγμές που μου αρέσει περισσότερο να παίζω στη σειρά είναι οι απλές, όπου δεν έχεις καν κάποια κόντρα, όταν προσπαθείς να κρατήσεις σφιχτά κάποιο νορμάλ στοιχεία της καθημερινότητας. Αυτό είναι γενναιότητα. Γενναιότητα δεν είναι να μαχαιρώνεις κάποιον. Γενναιότητα είναι να μην μαχαιρώνει ή να μην πυροβολείς. Το να προσπαθείς να κάνεις το σωστό για το παιδί σου, να μη σε νοιάζει το εγώ σου. Αυτό που κάνει ο Ρικ είναι τρομερά γενναίο. Και οι άνθρωποι τον ακολουθούν, αλλά είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την αρχηγία, προς χάρη των παιδιών του.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ερωτήσεις που θέτει η σειρά είναι, τι γίνεται με τα παιδιά; Έχεις παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό τον κόσμο που πληγώνονται πιο εύκολα, που τώρα σχηματίζουν τις αξίες τους.

Επειδή δεν έχουν κάποια άγκυρα, δεν έχουν κάποια ιστορία να κρατηθούν από αυτή, κάτι που μπορεί να είναι απελευθερωτικό, αλλά μπορεί και να είναι τρομακτικό, ηθικά.

Σε κάνει να σκέφτεσαι και τον εαυτό σου ως πατέρα;

Φυσικά. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ένιωσα έλξη για τη σειρά, το ότι δεν ήμουν ένας άντρας χωρίς όνομα. Ήμουν πατέρας και σύζυγος, και αυτές είναι κινητήριες δυνάμεις. Όχι επειδή ήταν γαμάτος ή τίποτα τέτοιο επιφανειακό, αλλά το ότι ήταν οικογενειάρχης και πως αυτό του έδινε δύναμη να συνεχίζει. Εκεί πέτυχε διάνα η σειρά, στο ταξίδι ανάμεσα στον πατέρα και το γιο και την κόρη, αυτό εξερευνούμε. Δε μπορώ να πω περισσότερα, σόρι, αλλά είναι πάντως ακριβώς αυτό. Αυτό με ενδιαφέρει, και αυτό εξερευνούμε.

Υπάρχουν αρκετές σειρές για την Αποκάλυψη. Εσείς προφανώς ξεχωρίζετε επειδή ρωτάτε όλες αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις. Αλλά μπορείς να υποθέσεις γιατί αυτές οι ιστορίες συναρπάζουν τον κόσμο;

Δεν ξέρω, μακάρι να ήξερα. Πολλοί ρωτάνε για την επιτυχία της σειράς και νομίζω πως είναι κάτι τυχαίο. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως κάποιες φορές απλά τυχαίνει να πιάσεις κάτι που ο κόσμος θέλει να δει, που χαϊδεύει μια ευαίσθητη χορδή στις καρδιές και τα μυαλά του κοινού.

Γιατί, πιστεύεις;

Το βλέπω σαν ένα Δούρειο Ίππο. Ερχόμαστε ντυμένοι σαν μια σειρά με ζόμπι και μετά σε κάνουμε -θέλω να πιστεύω- να κλαις, επειδή κάποιος χάνει κάποιον δικό του ή νιώθεις σύνδεση με έναν χαρακτήρα που δεν περίμενες ότι θα νιώσεις βλέποντας μια σειρά με ζόμπι. Όταν τηλεφώνησα στον ατζέντη μου και του είπα “είναι σειρά επιβίωσης με ζόμπι, το γνώριζες αυτό;” και μου είπε “ναι, εμπιστέψου με, είναι AMC.” Και είπα, με δυσπιστία, Μετά από 18 χρόνια ηθοποιία, είναι πιστεύεις η ώρα για ζόμπι; Μας ζήτησαν να τους εμπιστευτούμε, είδα ποιοι άνθρωποι εμπλέκονταν, ο Φρανκ Ντάραμποντ, η Γκέιλ Αν Χερντ, οπότε έπρεπε να το πάρω σοβαρά. Διάβασα το σενάριο και τότε συνειδητοποίησα πως όταν η επιστημονική φαντασία και το fantasy είναι καλά, μπορεί να είναι προειδοποιητικές ιστορίες, μπορούν να πουν κάτι μεγαλύτερο για την ανθρώπινη κατάσταση που αλλιώς δε μπορείς να πεις σε μια σειρά με δικηγόρους ή αστυνόμους. Αν το γράψιμο είναι καλό, και οι ηθοποιοί, και οι σκηνοθεσίες, τότε μπορείς κάποιες φορές να κάνεις τους ανθρώπους να δουν κάτι και να διαλογιστούν πάνω στην ίδια τους την ύπαρξη. Έτσι μου το εξήγησαν. Μου είπαν ότι προσπαθούμε να κάνουμε το “Lord of the Flies”.

Η σειρά ξεκίνησε εν μέσω οικονομικής κρίσης…

Διάλεξε την Αποκάλυψή σου, τι θες; Θες μια θρησκευτική; Μια οικονομική; Μια κοινωνική; Από τότε που φοβόμασταν πως το 2000 θα μηδενίσει όλα τα κοντέρ, τότε ήταν η πρώτοι φορά που οι άνθρωποι άρχισαν μαζικά να σκέφτονται πως όλα θα τελειώσουν.

Φαντάζεσαι ποτέ πώς θα τα κατάφερνες σε μια τέτοια περίπτωση;

Ναι, έχει ενδιαφέρον, αυτό εξερευνούμε και στη σειρά. Διαλέγεις ηθική ή πραγματισμό; Αυτά τα δύο δεν είναι; Και δεν είναι ποτέ έτσι απλά το ένα ή το άλλο, εξάλλου πολλοί στρατιωτικοί ή αστυνομικοί μου μιλάνε πολλές φορές, μου λένε ότι βλέπουν τη σειρά, τις προάλλες στο αεροπλάνο ένας μου είπε, “αυτό που μου αρέσει στη σειρά σου είναι ότι είναι ένα σενάριο μάχης που απλώνεται στην οθόνη.” Είναι αδύνατες αποφάσεις αυτές που παίρνουμε. Γι’αυτό ο κόσμος αντιδρά τόσο έντονα, πάντα σε μια μάχη παίρνεις άμεσες αποφάσεις, κάποιες είναι καλές και κάποιες είναι πιο θολές, ας πούμε. Αλλά είναι έγκυρες αποφάσεις εκείνη τη στιγμή. Είναι η ερώτηση: ποιος είσαι; Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις μέχρι κάτι φρικτό να σου συμβεί. Όλοι εύχονται να ήταν ο Ρικ, επειδή παρά όσα του έχουν συμβεί, βάζει τον εαυτό του στη γραμμή του πυρός. Δεν ξέρω αν είμαι έτσι εγώ, γι’αυτό τον υποδύομαι.

Παίζεις έναν άντρα που περνάει τόσες αλλαγές ως χαρακτήρας και παίζεις τόσες διαφορετικές πτυχές της ανθρωπότητας. Σε επηρεάζει στη ζωή σου;

Νομίζω όλοι υποδυόμαστε. Ο αδερφός μου είναι δάσκαλος και δουλειά του είναι να εκπαιδεύει νέους ανθρώπους, και λέει πως υποδύεται πολύ περισσότερο από εμένα σε καθημερινή βάση. Σκέψου το, παρουσιάζουμε στον κόσμο ό,τι επιλέξουμε, αυτό μου είναι συναρπαστικό. Το κάνω για να ζω, επειδή είμαι ηθοποιός, αλλά η αλήθεια είναι πως δε μπορώ να προσποιηθώ πως αγγίζω κομμάτια του εαυτού μου που δεν είναι ήδη εκεί. Αλλιώς θα τρελαθώ. Νομίζω κάθε πτυχή αυτού του χαρακτήρα ξεκινά από κάτι που υπάρχει στη φαντασία μου, ή σε εμένα, ή και τα δύο. Αλλά ναι, κάποιες φορές παίρνεις πράγματα μαζί σου στο σπίτι και κάποιες φορές μένουν μαζί σου για καιρό. Η γυναίκα μου μου απαγόρευσε να βλέπω πολύ τρομακτικές ταινίες κάποια στιγμή στη διάρκεια της περσινής σεζόν επειδή δε μπορούσα να κοιμηθώ. “Δεν κοιμάσαι. Σταμάτα να βλέπεις αυτά τα πράγματα που σε τρελαίνουν.” Οπότε υποθέτω υπάρχει το σημείο όπου πρέπει να τα κλείσεις όλα. Αλλά κι αυτό διασκεδαστικό είναι. Βλέπεις ποιος είσαι, κάποιες φορές.

Πριν από τη σειρά ο κόσμος σε ήξερε από το “Love Actually”.

Δεν έχει πολλά ζόμπι εκεί ε.

Αν συγκρίνεις τον εαυτό σου ως ηθοποιός με όταν έκανες εκείνη την ταινία, έχεις αλλάξει; Η σειρά σε έχει αλλάξει;

Ελπίζω κάθε δουλειά να με αλλάζει, ή να μαθαίνω κάτι ως ηθοποιός. Αυτό είναι που έχει πλάκα κιόλας, δουλεύεις με διαφορετικές ηλικίες και εμπειρίες και νομίζω μου αρέσει να δουλεύω και με νέους ηθοποιούς γιατί φέρνουν νέες ιδέες και νέα ματιά, αλλά και με τον Σκοτ Γουίλσον (Χέρσελ), ο οποίος είναι 51 χρόνια στη δουλειά και ένας από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί ποτέ μου.

Ο Άντριου Λίνκολν πώς έχει αλλάξει από τότε; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου διαφορετικά μετά το “Walking Dead”;

Έχω άσπρες τρίχες! Ρυτίδες! Νομίζω πως αυτή η σειρά, και η φύση του να πρωταγωνιστείς σε μια σειρά, σου δίνει μια έξτρα υποχρέωση που δεν έχεις σε μια ταινία με μεγάλο καστ σαν το “Love Actually”. Νομίζω, οπωσδήποτε, παίζοντας ένα ρόλο για 4 χρόνια είναι εντελώς διαφορετικό από το να κάνεις κάτι με αρχή, μέση και τέλος. Είναι μαραθώνιος. Ελπίζω πως αυτό που γίνεται είναι να κοιτάς διαφορετικές πτυχές του ανθρώπου που παίζεις και να τις εξερευνείς για ένα μεγάλο διάστημα. Εκτός κι αν σε φάνε τα ζόμπι. Ποτέ δεν έχω ζήσει με ένα χαρακτήρα για 4 χρόνια.

Έχεις κάνει 4 σεζόν της σειράς και είστε πια όλοι αρκετά κοντά. Σου έκαναν πάρτι για τα 40 σου τον Σεπτέμβρη;

Ξέρεις, ήμουν σπίτι για αυτό. Αλλά ευχαριστώ για την ερώτηση, πολύ γλυκό. Πέρσι ήμουν στο σετ και είχαμε γυρίσματα, για το επεισόδιο “Clear” όπου ο Λένι Τζέιμς δίνει μια απίστευτη ερμηνεία, και του είπα, “αυτό είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων, αυτή η ερμηνεία”. Πρώτη σειρά σε τέτοια φανταστική ηθοποιία. Όταν βγήκαμε έξω, κάποιοι φανς ήταν στις γραμμές του τρένου και στάθηκαν εκεί και τραγούδησαν χρόνια πολλά. Ήταν πολύ συγκινητικό.

Και φέτος πήρες ρεπό και πήγες σπίτι;

Ήταν για τα γενέθλια της κόρης μου για την ακρίβεια, πήγα σπίτι όταν γινόταν 6. Έχει πάρει τον έλεγχο των γενεθλίων μου για την υπόλοιπή μου ζωή, τα έχει λίγες μέρες πριν τα δικά μου.

Δούλευες στην Αγγλία πριν και τώρα μεταφέρθηκες από το βροχερό Λονδίνο στα καυτά καλοκαίρια της Τζόρτζια για να γυρίζεις το “Walking Dead“. Φέτος είχε βρετανικό καλοκαίρι όμως, πολλή βροχή.

Είναι ό,τι πρέπει για μας ένα τέτοιο καλοκαίρι, για το “Walking Dead”. Προφανώς πρέπει να καλύπτουμε τα σκηνικά μας, αλλά είναι πιο ωραίος καιρός. Δεν λιώσαμε φέτος, πολύ καλύτερα έτσι.

Αλλά έχει φέρει ένα σωρό έντομα φαντάζομαι.

Μας έχουν ταράξει. Ειδικά εγώ που πρέπει να είμαι κοντά σε πολλά γουρούνια αυτή τη σεζόν… Γύρισα μια μέρα σπίτι αφού είχε μαζευτεί ένα σμήνος από μύγες γύρω μου και γύρω από τα γουρούνια, μπήκα στο ντουζ κι έπρεπε να ξεκολλήσω ένα έντομο από το στήθος μου. Αηδία. Αυτή είναι η ζωή μου τώρα!

Κανονικός αγρότης φέτος!

Ξέρεις τι, μετακομίσαμε έξω από το Λονδίνο, κι έχουμε και δική μας φάρμα. Και φυτεύω δέντρα και πίσω στην Αγγλία.

Η σειρά σε ενέπνευσε να το κάνεις;

Όχι απλά σκέφτηκαν, α, είναι ηθοποιός της Μεθόδου, βάλτε τον σε μια φάρμα, αυτή είναι η φάση του τώρα. (γελάει)

Καθώς στη σειρά πεθαίνουν τόσοι πολλοί ηθοποιοί, σκέφτεσαι καμιά φορά πως μπορεί η σειρά να τελειώσει και για σένα;

Ναι. Όλοι μας.

Είσαι αρκετά ασφαλής πάντως. Εσύ κι ο Νόρμαν Ρίντους είστε οι πιο ασφαλείς στη σειρά.

Τι σε κάνει να το λες αυτό;

Επειδή είσαι ο πρωταγωνιστής και είστε και οι δύο τόσο δημοφιλείς…

Ρωτάς γιατί ασκεί τόσο μεγάλη έλξη η σειρά στον κόσμο και νομίζω, τελικά, ένα από τα σημαντικά στοιχεία είναι πως έχω δει πρόσφατα πολλές συναρπαστικές ταινίες, με δράση, με φαντασία, αλλά που όμως δε νιώθεις πως κινδυνεύουν στα αλήθεια οι χαρακτήρες. Κοιτάς και λες, όλοι θα είναι ασφαλείς. Αλλά για αυτή τη σειρά, έχτισαν έναν πολύ έξυπνο μηχανισμό, που θέλω να ελπίζω πως κρατάει τον κόσμο σε διαρκή αγωνία. Να προσεύχονται για τον αγαπημένο τους χαρακτήρα. Επειδή όλοι μπορεί να πεθάνουν. Ο Ρόμπερτ Κίρκμαν (δημιουργός του κόμικ) έθεσε εξαρχής ένα τέτοιο προηγούμενο, είπε, “Κανείς, απολύτως κανείς δε μπορεί να είναι ασφαλής σε αυτό τον κόσμο,” και συμφωνώ. Είμαι από τους ανθρώπους που λένε, αν ο χρόνος μου τελειώσει, αν αυτό υπηρετεί την ιστορία, τότε ας είναι. Ας πούμε την καλύτερη ιστορία που μπορούμε να πούμε. Για χάρη των φανς.

*Η νέα σεζόν του “Walking Dead” θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.30 το βράδυ στο FOX, λίγες μόλις ώρες μετά την πρεμιέρα στην Αμερική.