Πόσο καλά ξέρεις Γεωγραφία;

Ένα κουίζ για εκδρομικούς τύπους ή όσους πρόσεχαν πραγματικά στο μάθημα.
SHARES

Στο σχολείο τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ μετρημένα. Οι περισσότεροι μαθητές αγαπούσαμε τη Γυμναστική, τα διαλείμματα, τα Καλλιτεχνικά, τη Μουσική, το κορίτσι με τις αφέλειες και τις ημέρες που οι καθηγητές έλειπαν λόγω ασθένειας.

Κανένας πάντως δεν αγαπούσε τη Γεωγραφία. Ένα μάθημα για τα ποτάμια, τις λίμνες και τις οροσειρές της χώρας, το οποίο συνήθως το παρέδιδε ο Φυσικός του σχολείου και το αντιμετώπιζε σαν μεγαλύτερη αγγαρεία ακόμη κι απ' τους ίδιους τους μαθητές.

Γιατί, κακά τα ψέμματα, τη Γεωγραφία της χώρας μας δεν τη μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά ταξιδεύοντας. Δεν θα είχα ιδέα πού βρίσκεται το Ταίναρο και ποια είναι τα νησιά των Δωδεκανήσων αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί για να τα δω από κοντά.

Αν θυμάσαι πού βρίσκεται το κάθε φαράγγι και λαγκάδι της Ελλάδας επειδή τα θυμάσαι απ' το σχολείο σου αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση.

Το παρακάτω κουίζ πάντως είναι η ιδανική ευκαιρία για να τεστάρεις τς γνώσεις σου ή έστω να τις αποκτήσεις τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

 

Share
Follow
 

Best of Network

Το τέλος του συγκεντρωτισμού

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τις δομικές αλλαγές που θα γίνουν στον Ολυμπιακό. Όλοι μιλούν για το αν θα παραμείνει ο Σπανούλης στο "λιμάνι", αλλά το μεγάλο θέμα είναι τι θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Η προπονητολογία, το συμβόλαιο του Μάντζαρη και το ΣΕΦ.

 
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.