Πόσο καλά ξέρεις Γεωγραφία; - Κουίζ - Κουίζ
 

Πόσο καλά ξέρεις Γεωγραφία;

Ένα κουίζ για εκδρομικούς τύπους ή όσους πρόσεχαν πραγματικά στο μάθημα.
SHARES

Στο σχολείο τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ μετρημένα. Οι περισσότεροι μαθητές αγαπούσαμε τη Γυμναστική, τα διαλείμματα, τα Καλλιτεχνικά, τη Μουσική, το κορίτσι με τις αφέλειες και τις ημέρες που οι καθηγητές έλειπαν λόγω ασθένειας.

Κανένας πάντως δεν αγαπούσε τη Γεωγραφία. Ένα μάθημα για τα ποτάμια, τις λίμνες και τις οροσειρές της χώρας, το οποίο συνήθως το παρέδιδε ο Φυσικός του σχολείου και το αντιμετώπιζε σαν μεγαλύτερη αγγαρεία ακόμη κι απ' τους ίδιους τους μαθητές.

Γιατί, κακά τα ψέμματα, τη Γεωγραφία της χώρας μας δεν τη μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά ταξιδεύοντας. Δεν θα είχα ιδέα πού βρίσκεται το Ταίναρο και ποια είναι τα νησιά των Δωδεκανήσων αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί για να τα δω από κοντά.

Αν θυμάσαι πού βρίσκεται το κάθε φαράγγι και λαγκάδι της Ελλάδας επειδή τα θυμάσαι απ' το σχολείο σου αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση.

Το παρακάτω κουίζ πάντως είναι η ιδανική ευκαιρία για να τεστάρεις τς γνώσεις σου ή έστω να τις αποκτήσεις τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

 

Ο πόλεμος είναι θέμα ημερών

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Πρέπει να ήταν η τελευταία φορά που ρίσκαρε τόσο στη ζωή του. Ή τουλάχιστον έτσι του το είχαν παρουσιάσει. Ήταν Φεβρουάριος του 1996, λίγες μέρες μετά τα Ίμια.

Photos

Η υποψηφιότητα Όσκαρ του 'Mudbound' μέσα από εικόνες

Η Rachel Morrison ('Black Panther') έγινε η πρώτη γυναίκα που προτείνεται για Όσκαρ Φωτογραφίας, για το 'Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή'. Η ταινία βγαίνει σήμερα στις αίθουσες από την Feelgood κι εδώ ακολουθούν 20 λόγοι για τους οποίους αξίζει να τη δεις στο σινεμά. Είναι άξιος απόγονος της υποψηφιότητας του 'Moonlight' αλλά μετά το 'Moonlight', τι; Και φέτος τα Όσκαρ παίζουν ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Κάνε προθέρμανση για την τελετή που έρχεται στις 4 Μαρτίου, μέσα από το οσκαρικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.