Πόσο καλά ξέρεις Γεωγραφία;

Ένα κουίζ για εκδρομικούς τύπους ή όσους πρόσεχαν πραγματικά στο μάθημα.
SHARES

Στο σχολείο τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ μετρημένα. Οι περισσότεροι μαθητές αγαπούσαμε τη Γυμναστική, τα διαλείμματα, τα Καλλιτεχνικά, τη Μουσική, το κορίτσι με τις αφέλειες και τις ημέρες που οι καθηγητές έλειπαν λόγω ασθένειας.

Κανένας πάντως δεν αγαπούσε τη Γεωγραφία. Ένα μάθημα για τα ποτάμια, τις λίμνες και τις οροσειρές της χώρας, το οποίο συνήθως το παρέδιδε ο Φυσικός του σχολείου και το αντιμετώπιζε σαν μεγαλύτερη αγγαρεία ακόμη κι απ' τους ίδιους τους μαθητές.

Γιατί, κακά τα ψέμματα, τη Γεωγραφία της χώρας μας δεν τη μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά ταξιδεύοντας. Δεν θα είχα ιδέα πού βρίσκεται το Ταίναρο και ποια είναι τα νησιά των Δωδεκανήσων αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί για να τα δω από κοντά.

Αν θυμάσαι πού βρίσκεται το κάθε φαράγγι και λαγκάδι της Ελλάδας επειδή τα θυμάσαι απ' το σχολείο σου αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση.

Το παρακάτω κουίζ πάντως είναι η ιδανική ευκαιρία για να τεστάρεις τς γνώσεις σου ή έστω να τις αποκτήσεις τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος των Panama Papers

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα των βραβευμένων με Πούλιτζερ ερευνητών δημοσιογράφων, που αποκάλυψαν τα σκάνδαλα των Panama Papers. Δολοφονήθηκε η Daphne Garuana Galizzia, δημοσιογράφος που συμμετείχε στις αποκαλύψεις για πολιτικές offshore στη Μάλτα και μητέρα μέλους του πυρήνα του ICIJ. Το αυτοκίνητό της ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό

Τα 7 γκολ από τη Νέα Σμύρνη

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου (14/10), στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. (videos)

 
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.