QUIZ

Πόσο καχύποπτος είσαι;

Μην πηγαίνει αμέσως ο νους σου στο κακό. Ένα κουίζ είναι μόνο. Αλήθεια.

Είτε ανήκεις στη συνομοταξία του ‘η εμπιστοσύνη άργησε μία μέρα’ είτε είσαι τόσο σινεφίλ αλλά παράλληλα και τόσο αναποφάσιστος ώστε να βρίσκεσαι κάπου χαμένος στη μετάφραση αυτής της λέξης, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ειδικά φέτος, αν η ‘καχυποψία’ ήταν ταινία, δεν θα υπήρχε άλλο φαβορί για τα Όσκαρ. Ναι ‘La la land’ καλά κατάλαβες, η δική σου θέση θα έτριζε. 

Στα ‘ειδησεογραφικά’, όλο αυτό που μας συμβαίνει λέγεται αστάθεια. Κανείς δεν είναι σίγουρος για κανέναν. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. ‘Καλημέρα‘ μας λένε και κοιτάζουμε το παράθυρο για να μιλήσουμε στην υπερβολή του πράγματος. Κάπου εδώ πάει και το ‘εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες’, αλλά κουίζ συνωμοσιολογίας θα κάνουμε άλλη φορά. Βρίσκεται ήδη προσεχώς, μη φοβάσαι τίποτα. 

Όχι, δεν είναι τώρα ώρα για να ψάξουμε τους ιθύνοντες αυτής της κατάστασης-παγκοσμίου φαινομένου. Γιατί στην τελική, δεν είναι διόλου απίθανο όλο αυτό το κλίμα καχυποψίας να το έχουμε δημιουργήσει και μόνοι μας. Αλλά όχι όχι όχι δεν υπονοώ κάτι ούτε θέλω να το ψάξουμε περαιτέρω το ζήτημα γιατί θα αλλάξουμε Πρόεδρο Ηνωμένων Πολιτειών (αμήν) και ακόμα άκρη δεν θα έχουμε βρει.

Έτσι, για να πάρουμε μία ανάσα και όχι εν είδει σπόιλερ, να πούμε ότι το κουίζ που ακολουθεί δεν ασχολείται με τα πολιτικά ούτε πρόκειται να προκαλέσει έριδες εντός ή εκτός ή επί τα αυτά. Ούτε καν. Εμείς το πάμε λίγο πιο προσωπικά. Για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Και γιατί ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για τίποτα (και μόλις κατάλαβες τι βγήκα εγώ στο κουίζ).

Για σένα θέλουμε να μάθουμε όμως. Για πάμε λίγο.