© Edward Eyer / Pexels
ΦΑΓΗΤΟ

8 πολύ παράξενες πίτσες από όλο τον κόσμο

Spoiler: Στη Φινλανδία βάζουν τάρανδο στην πίτσα.

Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά σχεδόν όλων των κατοίκων του πλανήτη. Δεν υπάρχει πια σχεδόν κανένα μέρος στη Γη που να μην την απολαμβάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως τη φτιάχνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Πέρα από τις κλασικές συνταγές και τα συνηθισμένα υλικά, κάθε χώρα βάζει τη δική της πινελιά.

Εδώ θα βρεις, λοιπόν, την παλέτα με τις 8 πιο ξεχωριστές πινελιές σε πίτσες ανά τον κόσμο.

Φινλανδία

A post shared by Francesco Silletti (@frasille) on

Η Berlusconi (sic) πέρα από τα κλασικά (ντομάτα, τυρί, μανιτάρια και κρεμμύδια) περιέχει και κομμάτια από καπνιστό τάρανδο.

Γαλλία

A post shared by Mina Snacks (@minasnacks) on

Η Tarte flamée αποτελεί μια αλσατική εκδοχή πίτσας. Έχει πολύ λεπτή ζύμη, καλυμμένη με κρέμα γάλακτος, κρεμμύδια και λαρδί.

Γερμανία

A post shared by Sabrina (@vegtastisch.de) on

Η Flammkuchen μοιάζει με την αλσατική εκδοχή πίτσας, γιατί διαθέτει κρέμα γάλακτος συν καπνιστό μπέικον, fromage blanc (λευκό γαλλικό τυρί) και quark (είδος γιαουρτιού).

Ουγγαρία

Οι Ούγγροι φτιάχνουν τα Lángos τα οποία έχουν περισσότερη ζύμη, τυρί και σκόρδο από όποια πίτσα έχεις φάει μέχρι σήμερα.

Ιαπωνία

A post shared by Albert (@albert_boix) on

Το Okonomiyaki είναι κάτι ανάμεσα σε αλμυρή κρέπα και πίτσα. Τα υλικά του ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά τα πιο κλασικά είναι λάχανο, χοιρινό κρέας, νιφάδες ψαριού bonito και αυγά.

Λίβανος

Στο Λίβανο είναι πολύ μπροστά, αφού την πίτσα την τρώνε το πρωί. Δίνουν στη ζύμη σχήμα που παραπέμπει σε λαγάνα, τη γαρνίρουν μόνο με λάδι και μπαχαρικά και την ονομάζουν manakish.

Πολωνία

A post shared by Danusia Wnek (@danusia.wnek) on

Η Zapiekanka φέρνει περισσότερο σε σάντουιτς. Παρόλα αυτά, οι Πολωνοί ψήνουν τη συγκεκριμένη πίτα στον φούρνο, αφού πρώτα τη γεμίσουν με τυρί, μουστάρδα, κρεμμύδι, μανιτάρια και κέτσαπ.

Ισπανία

A post shared by Maria Teresa (@mtllaurado) on

Ένα φαγητό που λέγεται coca είναι πολύ δύσκολο να μη σου προκαλέσει εθισμό. Για να το πετύχουν αυτό οι Ισπανοί πάνω στη ζύμη ρίχνουν λουκάνικα και λαχανικά.

Καλή μας όρεξη!