ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Γιατί ο Schmidt του New Girl είναι το νέο αντρικό είδωλο

Είναι ψωνισμένος, απελπισμένα γκομενιάρης και ακολουθεί πιστά ότι γράφουν τα περιοδικά. Με άλλα λόγια, γραφικός. Αλλά εθιστικά αξέχαστος.

Κάθε αντροπαρέα διέθετε –μέχρι πρόσφατα- ένα θύμα του lifestyle που κόπιαρε ανελέητα ότι νόμιζε ότι είναι της μόδας εκείνη την χρονική στιγμή. Που αγόραζε το ‘σωστό’ t-shirt, την ‘ψαγμένη’ εσπρεσιέρα, το ‘τέλειο’ ζευγάρι sneakers για το γυμναστήριο. Οι υπόλοιποι τον έκραζαν ανελέητα (μπροστά ή πίσω από την πλάτη του). Και οι γυναίκες τον αγνοούσαν. Χωρίς εκείνος να καταλαβαίνει το γιατί. Αυτό ακριβώς είναι ο Schmidt. Μια ‘αναμνηστική΄ καρικατούρα με συλλεκτική αξία.

Φοράει μοκασίνια οδήγησης, διαθέτει προφυλακτικά με το όνομά του, γυμνάζεται και αποτριχώνεται ευλαβικά, φρικάρει όταν κάποιος από τους συγκάτοικους του χρησιμοποιήσει λάθος την εσπρεσιέρα του και κάθε Παρασκευή -όταν γυρίσει από το γραφείο μετά από 80 ώρες δουλεία- θέλει απλά να φορέσει το κιμονό του και να χαλαρώσει.

 

Όπως είναι φυσικό, οι φίλοι του τον θεωρούν γελοίο και οι γυναίκες γλοιώδη. Άσε που κάθε φορά που πετάει μια βλακώδης ατάκα όπως ΄Είμαι σαν μια σεξουαλική χιονοστιβάδα. Κάθε νύχτα μαζί μου είναι μια μοναδική εμπειρία’ αναγκάζεται να βάλει και ένα  εικοσαδόλαρο στο ‘βάζο του γελοίου’ που έχουν εγκαταστήσει στην μέση του σαλονιού οι συγκάτοικοι.

Αυτές είναι μέσες άκρες ο χαρακτήρας του Schmidt στο New Girl, μια φουλαρισμένη με στεροειδή εκδοχή του –εξαφανισμένου πλέον-metrosexual που κέρδισε τις εντυπώσεις την φετινή τηλεοπτική χρονιά. Με κάθε του ατάκα να γίνεται σύνθημα.

Σαν να βρήκε ο σεναριογράφος τον πιο φανατικό συνδρομητή του GQ, του L’ Uomo Vogue και του Cosmopolitan (γιατί πως αλλιώς θα μάθει τι θέλουν οι γυναίκες;) και να κόπιαρε τον τρόπο που σκέφτεται.

 

Η αλήθεια είναι ότι έχεις γνωρίσει τέτοια άτομα. Ίσως να είναι φίλοι σου ή παλιοί σου συνάδελφοι (όπως στην δική μου περίπτωση).

Εκείνος ο -εντελώς αλλοτριωμένος από την lifestyle ‘μαστούρα’- τύπος 30άρη που αγόραζε bespoke κουστούμια, ιταλικές εσπρεσιέρες και retro βέσπες με κάρτες και δάνεια που τώρα του σφίγγουν σαν μέγκενη τα εντελώς ξυρισμένα γενετικά του όργανα.

 

Τότε, γέλαγες μαζί του. Εκτός φυσικά από εκείνες τις περιπτώσεις που όντως ‘ψηνόταν’ με την γραφικότητά του η εκάστοτε δίμετρη εστεμμένη μοντέλα και καθόταν να εξασκήσει πάνω της τις ταντρικές του ικανότητες.

Πλέον αυτός ο τύπος male bimbo -έχω διαπιστώσει με έκπληξη ότι- μου λείπει. Γιατί αντιπροσωπεύει την πιο ανάλαφρη πλευρά της ζωής, αυτήν από την οποία έχουμε όλοι πάρει συλλογικά διαζύγιο εδώ και δυο χρόνια.

 

Κάτι που μου ήρθε και μου θύμισε ο τηλεοπτικός Schmidt, καθώς το γέλιο που βγάζει (ως πρώην χοντρό Εβραιόπουλο που ήρθε στο Λος Άντζελες και προσπαθεί να γίνει ότι νομίζει ότι θέλουν οι γυναίκες) είναι γλυκόπικρο.

Άσε που, στο τέλος του κύκλου, με συγκίνησε όταν κατόρθωσε να κάνει και σεξ και  σχέση με το supermodel που έπαιζε η Hannah Simone. Παρόλο που, στην αρχή, εκείνη δεν ήθελε να το παραδεχτεί ούτε καν στον εαυτό της.

 

Για το τέλος, τσέκαρε ορισμένες από τις καλύτερες ατάκες του Schmidt. Και έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες περισσότερες

‘ Δούλεψα 80 ώρες αυτή την εβδομάδα. Το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω σπίτι, να φορέσω το κιμονό μου και να χαλαρώσω΄

‘Δεν ξέρεις με ποιόν πας να τα βάζεις. Έκανα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ μέχρι τα 13 μου, όταν δηλαδή η μητέρα μου ξεμέθυσε και συνειδητοποίησε ότι είμαι αγόρι’.

΄Γαμώτο, δεν μπορώ να βρω πουθενά τα μοκασίνια οδήγησής μου’

΄Μάντεψε ποιανού τα personalized προφυλακτικά μόλις ήρθαν!’

΄Τι εννοείς δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο σέξι από ένα άντρα που σε ρωτάει αν μπορεί να σε φιλήσει; Τι θα έλεγες αν έτρωγα τα μαλλιά μου και αφόδευα μια περούκα; Αν τηλεφωνούσα στην μαμά μου μετά το σεξ και της περιέγραφα πως ήταν; Αν είχα ένα blog για κρουασάν;’ 

‘ Μήπως έχεις δει την θήκη μου για laptop από δέρμα καρχαρία;’

‘Πρέπει να τρέξω σπίτι γρήγορα, αλλά φοράω τα πιο γλιστερά μου loafers’

΄Τι είναι η τοιχογραφία στον τοίχο μου; Μια σεξουαλική φορτισμένη τελετή τσαγιού σε μηδενική βαρύτητα΄

΄Διάλεξε ότι θέλεις από το ντουλάπι με τα ρούχα που αφήνουν πίσω τους οι γκόμενες τρέχοντας να φύγουν αφού συνουσιαστούμε. Έχω από extra small μέχρι 3XL’