ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι 8 ελπίδες μας για τη συνέχεια του Homeland

Προσοχή, προσοχή. Αυτό το θέμα είναι ΓΕΜΑΤΟ SPOILERS για την τρίτη σεζόν του Homeland και ελπίδες για την τέταρτη. Διαβάστε το με δική σας ευθύνη.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που πιστεύουν ότι μετά την εκστατική πρώτη σεζόν οτιδήποτε βλέπουμε στο Homeland είναι περιττό, αυτοί που πιστεύουν ότι μετά την εκτέλεση του Brody στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν που είδαμε στο FOX, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να δούμε και αυτοί που δεν έχουν δει καθόλου τη σειρά.

Γενικά, λίγοι είναι αυτοί που έχουν δει όλο το Homeland και τρώνε αυτή τη στιγμή τα νύχια τους ενόψει της τέταρτης σεζόν. Ο Alex Gansa, ένας απ’ τους δύο δημιουργούς της σειράς, εξομολογήθηκε τα πάντα σε μια ‘post-season finale’ συνέντευξη και παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να γιάνει τους πληγωμένους απ’ το τέλος του Brody τηλεθεατές.

Αλλά θα προσπαθήσει.

Αν θες την προσωπική μου άποψη, αφενός δεν είμαι ο Δημητρόπουλος για να κρίνω το Homeland με ιστορικά παραδείγματα άλλων σειρών που έκαναν reboot μετά από 3 σεζόν και τα κατάφεραν και αφετέρου, πάντα θα ελπίζω για ένα καλύτερο Homeland, αφού κατάφερε να σωθεί η σειρά μετά από το τόσο ανιαρό ξεκίνημα της τρίτης σεζόν.

Ψυχρά και ψύχραιμα λοιπόν, εντοπίζουμε -σχετικά εύκολα- τους λόγους που θα κάνουν βιώσιμη την τέταρτη σεζόν της σειράς, έ, και μέσα στους λόγους βάλαμε και μερικούς κρυφούς πόθους.

Όχι άλλη άβολη οικογένεια Brody

 
Τα τηλεοπτικά νέα στην Αμερική λένε ότι η τέταρτη σεζόν θα έχει ελάχιστη Dana Brody και ακόμη πιο ελάχιστη Jessica Brody, πράγμα απολύτως φυσιολογικό γιατί ο Brody δεν είναι πια ανάμεσά μας και γιατί η φαμίλια του ήταν κάτι που μας απασχόλησε μόνο στο πρώτο μισό της τρίτης σεζόν. Νομίζω ότι καθαρίσαμε με την οικογένεια για τα καλά, εκτός αν γίνει πεζοναύτης ο υιός Chris Brody κάποτε στην όγδοη σεζόν, δεν ξέρω.

Συνεπώς, όχι άλλος άβολος Mike Faber

 

Δυστυχώς, ο Diego (ένας είναι ο Diego) Klatenhoff, ο Mike Faber του Homeland, έχει βάψει ξανθό το μαλλί και πρωταγωνιστεί στο ‘Blacklist’, γεγονός που κάνει το ‘Blacklist’ λίγο πιο ‘χμουφ’ στα μάτια μας. (Εντάξει, τον έχει προλάβει ο πιο άοσμος διευθυντής FBI που έκατσε ποτέ μπροστά από κάμερα, αυτός ο Harry Lennix, αλλά ας μην επεκταθώ στα του ‘Blacklist’).

O ταλαντούχος κύριος Peter Quinn

Ο Peter είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Μπορεί να μην τον χορτάσαμε στην τρίτη σεζόν, αλλά έχει προσφέρει στο σόου με μια σειρά κατορθωμάτων που χτίζουν φοβερό μομέντουμ για τον χαρακτήρα του στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, έχει προλάβει να καρφώσει εν ψυχρώ ένα μαχαίρι στο χέρι του Brody, να μας μπερδέψει για το ποιόν του, να σκοτώσει κατά λάθος ένα παιδάκι, να κάνει παρακολούθηση με σχεδόν booty call μηνύματα έξω από το σπίτι της Carrie, να φτιάξει μια βόμβα και να ντύνεται ωραία, όπως θα πρόσθετε η Ελιάνα.

Η προτελευταία σκηνή του 03.12, στην οποία μιλάει με την Carrie, την απόλυτη πρωταγωνίστρια του Homeland πια, έξω από το Langley, ίσως είναι ένα προμήνυμα ότι η τέταρτη σεζόν θα χτιστεί στις πλάτες τους.

Η μάνα(;) Carrie Mathison

Η τρίτη σεζόν κλείνει με την Carrie να είναι 8,5 μηνών έγκυος και να σκέφτεται σοβαρά να ρίξει το παιδί. Αν όντως το ρίξει, θα μιλάμε για ιστορική αυτοκτονία των δημιουργών της σειράς. Δείξτε μου έναν που δεν περιμένει πώς και πώς τη σκηνή στην οποία η Carrie και το μωρό της θα κλαίνε ταυτόχρονα.

Η ψυχούλα του Alex Gansa

Στη συνέντευξη που λέγαμε παραπάνω, ο κατά το ήμισυ δημιουργός του Homeland, είπε εν ολίγοις ότι θα δούμε μια τελείως διαφορετική σειρά από εδώ και πέρα, ότι οι σεναριογράφοι θα χρειαστεί να ‘ανακαλύψουν ξανά την Αμερική’, ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν το τελευταίο ρομάντσο της Dana Brody με το φευγάτο αγόρι από το ίδρυμα κι ότι η προοπτική της σειράς χωρίς τον απόλυτο πρωταγωνιστή της -από πλευράς πλοκής- είναι τρομακτική και συναρπαστική την ίδια στιγμή.

Γενικά, ο Gansa είναι λίγο τρομαγμένος. Και καθόλου αιθεροβάμων. Άρα, κάτι καλό θα βγει. Ή έστω, τα παιδιά θα προσπαθήσουν.

Έχουμε κάποιον να μισούμε

 

Πιο πολύ από ποτέ, πιο φανατικά από ποτέ. Andrew Lockhart θέλουμε να πάθεις κάτι κακό. Αργά και βασανιστικά.

Ο Saul (aka Σαούλ) Berenson

 

Απόλυτα δικαιωμένος με την τοποθέτηση του turned Javadi στην ηγεσία του ΙRG, o Saul θα είναι για πάντα κάτι σαν Νονός της CIA κι ας φλερτάρει πια με τη σύνταξη. Και μόνο που θα είναι εκεί στην τέταρτη σεζόν σημαίνει ότι θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις. Αρκεί να μην ασχοληθούμε ποτέ ξανά με τα κυκλοθυμικά της Mira (στη ζωή και στους γκόμενους).

Η περίεργη απόδοση δικαιοσύνης σχετικά με τον Nicholas Brody

 

Η αλήθεια είναι ότι οι μοναδικοί τρόποι να διασωθεί το χαρτί Brody εκεί που έφτασε η ιστορία και μετά το σύντομο και wtf πέρασμα του στα σκληρά ναρκωτικά ήταν α) να πεθάνει με κάποιο τρόπο και β) να μην πεθάνει, να γυρίσει σαν ήρωας στην Αμερική και να τελειώσει οπωσδήποτε η σειρά. Οι δημιουργοί διάλεξαν το πρώτο σενάριο, κλείνοντας τον κύκλο του Brody -τον οποίο χορτάσαμε μόνο στο τελευταίο τρίτο της τρίτης σεζόν- κλείνοντας τη ‘ναι μεν, αλλά’ διαλεκτική γύρω απ’ το χαρακτήρα του με τον τέλειο τρόπο.

Ο Nicholas θυσιάστηκε για το συμφέρον της πατρίδας (αν και ο ίδιος ξεκάθαρα δεν είχε πατρίδα εδώ και πολλά επεισόδια), την οποία πήγε να πλήξει ανεπανόρθωτα τότε που είχε ζωθεί με τη βόμβα αλλά δεν πάτησε το κουμπί, άρα ουδέν κακό, αμιγές καλού, άρα λευκό ποινικό μητρώο, άρα ελπίζω να κατάλαβες ότι η Αμερική τρώει τα παιδιά της ή κάτι τέτοιο. 

Η τέταρτη σεζόν του Homeland έρχεται στο δεύτερο μισό του 2014.