8 ασκήσεις Crossfit για να λιώσεις και να κάψεις λίπος

Μια διαλειμματική προπόνηση για δύναμη, αντοχή και υψηλές καύσεις.
SHARES

Το ασκησιολόγιο της σημερινής προπόνησης είναι βασισμένο στις ασκήσεις του crossfit. Με τη βοήθεια του crossfit trainer και ιδιοκτήτη του Crossfit Box South Factory, Γιώργου Μέλλου, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός μέσου αθλούμενου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες από τις ασκήσεις θα μπορούσαν να σταθούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα crossfit, ενά κάποιες άλλες τις παρουσιάζουμε στην πιο εύκολη εκδοχή τους, για να μπορούν να τις εκτελούν όλοι.

(Φωτογραφίες & GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Πολλοί έχουν καταχωρημένο στο μυαλό τους το crossfit ως κάτι 'σκληρό', ως και βάρβαρο. Το συγκεκριμένο είδος προπόνησης, όμως, αν το εκτελείς με σωστή τεχνική και δεν κάνεις υπερβολές, τότε θα δεις τεράστια βελτίωση σε δύναμη και αντοχή. Οι ασκήσεις που έχουμε επιλέξει είναι βατές και θα μπορέσεις να τις εκτελέσεις χωρίς να έχεις το παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού. Σκοπός είναι να σε κάνουμε να ιδρώσεις, να κάψεις λίπος και να ανεβάσεις παλμούς εκτελώντας ουσιαστικά μια διαλειμματική προπόνηση. Προσπάθησε να εκτελείς την κάθε άσκηση με όσο μεγαλύτερη ένταση μπορείς και κάθε γύρο να ξεπερνάς τον εαυτό σου.

Πώς θα το κάνεις

Εκτέλεσε το πρόγραμμα κυκλικά. Κάνε την κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα και ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα πριν πας στην επόμενη. Μετά από κάθε γύρο ξεκουράσου 2-3 λεπτά. Στην άσκηση 1 και στην άσκηση 5 θέσε σαν στόχο σε κάθε γύρο να καις πιο πολλές θερμίδες από τον προηγούμενο.

Άσκηση #1: Calories Rowing

Προσπάθησε σε 40 δευτερόλεπτα να πας όσο πιο γρήγορα μπορείς για να κάψεις τις περισσότερες δυνατές θερμίδες.

Άσκηση #2: Sumo Deadlift High Pull

Τα πόδια να έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα από τους ώμους και τα δάχτυλα να κοιτάνε προς τα έξω.

Άσκηση #3: Σχοινάκι

Μέτρα τις επαναλήψεις που θα κάνεις και προσπάθησε στον επόμενο γύρο να τις ξεπεράσεις.

Άσκηση #4: Burpees

Τίναξε εκρηκτικά τα πόδια προς τα πίσω, επανάφερε τα και κάνε άλμα. Κράτησε ένα γρήγορο ρυθμό.

Άσκηση #5: Calories Bike

Και εδώ προσπάθησε σε 40 δευτερόλεπτα να πας όσο πιο γρήγορα μπορείς για να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Άσκηση #6: Wall Ball Shots

Με το που πιάνεις την μπάλα, λύγιζε συγχρόνως τα πόδια για να αποκτήσεις σωστό ρυθμό.

Άσκηση #7: Shuttle Run

 

Όρισε μια απόσταση 7 μέτρων και κάνε όσο πιο πολλές διαδρομές μπορείς.

Άσκηση #8: Έλξεις

Ίσως η πιο δύσκολη άσκηση του προγράμματος. Εκτέλεσε την με τον κλασικό τρόπο (όπως στο GIF) ή - αν μπορείς - με τον crossfit τρόπο (ταλάντωση μέσης).

(Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το CrossFit South Factory. Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 48, Ελληνικό. Τηλ: 6942202773)

Share
 

Best of Network

Τελείωσε τρεις ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μάρτινς πήρε την απόφαση να τελειώσουν άμεσα από τον Ολυμπιακό οι Μάριν, Ένγκελς και Τζούρτζεβιτς που επιστρέφουν στην Αθήνα.

Μπορούσε... τσάμπα, πλήρωσε 72.000.000 €

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ακουστεί ανάλογες ιστορίες μ' αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά τέτοια διαφορά στα χρήματα προφανώς δεν έχει ξανασυμβεί μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η Λίβερπουλ άκυρωσε τον Άλισον Μπέκερ κάποτε (2015) και μετά τον έκανε τον πιο ακριβό κίπερ στον πλανήτη.

Μαθαίνουν αντιπάλους

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας και Ατρόμητος μαθαίνουν τη Δευτέρα (23/7) τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι και στις δύο κληρώσεις.

 
PROMO
Social Man