FITNESS

8 ασκήσεις για να κάψεις πολύ λίπος σε σύντομο διάστημα

Ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπόνησης με αλτήρες.

Το σημερινό πρόγραμμα είναι μια υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, ιδανική για να κάψεις λίπος. Αποτελείται από ασκήσεις με σύνθετες κινήσεις, οπότε είναι σημαντικό πριν αρχίσεις να τις εκτελείς να έχεις εξασκηθεί επαρκώς στην τεχνική τους. Το μόνο που θα χρειαστείς – εκτός από κουράγιο και πείσμα – είναι ένα ζευγάρι αλτήρες. Το βάρος θα το επιλέξεις εσύ, ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η συγκεκριμένη προπόνηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Αν, λοιπόν, δεν έχεις χρόνο ή δεν μπορείς να βγεις έξω για τρέξιμο, είναι ό,τι καλύτερο για να αντικαταστήσει την αερόβια σου προπόνηση.

Οδηγίες: Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μετράς επαναλήψεις αλλά δευτερόλεπτα. Μπορείς να εκτελείς την κάθε άσκηση ξεκινώντας 20 δευτερόλεπτα αν είσαι αρχάριος ως ένα λεπτό αν έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εκτέλεσε τις ασκήσεις κυκλικά, τη μία μετά την άλλη, με 20 – 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσά τους. Ιδανικά, προσπάθησε να βγάλεις 3-4 κύκλους.

Άσκηση #1: Κάθισμα με πίβοτ

Μην ξεχνάς να στρίβεις το δεξί πόδι όταν κάνεις αριστερή στροφή και το αντίθετο. Προσπάθησε να εκτελείς όσο πιο βαθύ κάθισμα μπορείς.

Άσκηση #2: Barbarian Squat

Η συγκεκριμένη κίνηση μοιάζει σαν να κόβεις κάτι με τσεκούρι. Ο αλτήρας έρχεται πίσω από το κεφάλι και ανάμεσα από τα πόδια.

Άσκηση #3: Περιστροφές με τεντωμένα χέρια

Πάντα πρέπει να στρίβεις το εξωτερικό πόδι. Κράτα συνεχώς τα χέρια τεντωμένα και φρόντισε να κάνουν μια ημικυκλική κίνηση.

Άσκηση #4: Good morning

Φρόντιασε ώστε πάντα η πλάτη να είναι σε ευθεία γραμμή και ο κορμός να έρχεται παράλληλα με το έδαφος.

Άσκηση #5: Κωπηλατική με περιστροφή

Προσπάθησε το εξωτερικό γόνατο να έρχεται πολύ κοντά στο πάτωμα και όταν σηκώνεσαι να φέρνεις τον αλτήρα κοντά στον ώμο.

Άσκηση #6: Ballistic row

Ο κορμός πρέπει να είναι παράλληλα με το έδαφος και η κίνηση στα χέρια να γίνεται πολύ γρήγορα κάτω από το στήθος.

Άσκηση #7: Κάμψεις δικεφάλων

Η πλάτη πρέπει πάντα να είναι σε ευθεία γραμμή, τα ισχία προς τα πίσω και τα χέρια να κρέμονται κάτω από τους ώμους.

Άσκηση #8: Low and lateral Squat Snatches

Προσπάθησε να λυγίζεις όσο πιο πολύ μπορείς το πόδι σου και τα χέρια να έρχονται τεντωμένα μπροστά από το στήθος.

(Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την Greek Padel Academy στον Άλιμο, Τηλ. 210- 9855270).