Η κυκλική προπόνηση που θα σε κρατήσει fit στις διακοπές

Οι διακοπές είναι ταυτόσημες της χαλάρωσης, αλλά λίγος (και απαραίτητος) χρόνος για το σώμα σου δεν έβλαψε ποτέ.
SHARES

Αύγουστος, ο μήνας των αδειών από τη δουλειά και των διακοπών, ο μήνας που σπάει η ρουτίνα και η ζωή γίνεται πιο απλή και πιο διασκεδαστική. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι είναι και ο μήνας που έχεις επιτέλους το χρόνο να βάλεις σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προπόνησης χωρίς να αγχώνεσαι να φύγεις από το γραφείο ή να ξυπνήσεις νωρίς για να το κάνεις. Χρόνος υπάρχει, εσύ βάλε τη θέληση και εμείς θα βάλουμε τις γνώσεις και το πρόγραμμα σου.

Η παρακάτω προπόνηση στοχεύει επί το πλείστον στην ενδυνάμωση του κορμού σου και έχει σχεδιαστεί για να την κάνεις οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι την περίοδο των διακοπών σου. Θα χρειαστείς μόνο ένα λάστιχο και ένα στρώμα γυμναστικής. Αυτά δεν πιάνουν καθόλου χώρο και μπορείς να τα στριμώξεις μεταξύ των βαλιτσών που θα έχεις φορτώσει στο αμάξι. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι χρειάζεσαι ένα τετραγωνικό μέτρο άρα μπορεί να γίνει και μέσα σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Όπως έχεις καταλάβει δεν υπάρχει δικαιολογία για να  αναβολές.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις. Θα εκτελέσεις τις ασκήσεις σε κυκλική μορφή με χρόνο. Όταν κάνεις τη μια άσκηση, πηγαίνεις στην επόμενη. Όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο, ξεκουράσου για 3 λεπτά. Προσπάθησε να κάνεις 3 κύκλους. Καλό θα είναι να συνδυάσεις το πρόγραμμα με 15 λεπτά τρέξιμο πριν το ξεκινήσεις. Με αυτό το τρόπο θα γυρίσεις πραγματικά άλλος άνθρωπος από τις διακοπές σου.

(φωτογραφίες και gif: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Άσκηση #1: Σανίδα με εκτάσεις τρικέφαλων

Κάνε την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα σε κάθε χέρι. Προσπάθησε να μη χαλάς την ευθεία γραμμή στο σώμα σου.

Άσκηση #2: Iron Cross Plank

Μείνε στη θέση του σταυρού για 20-30 δευτερόλεπτα σφίγγοντας δυνατά την κοιλιά σου.

Άσκηση #3: Shoulder Reach Plank

Κάνε την άσκηση για 45 δευτερόλεπτα. Το χέρι να τεντώνει ευθεία μπροστά από το σώμα.

Άσκηση #4: Body Saw

Χρόνος εκτέλεσης: 45 δευτερόλεπτα. Στο κατέβασμα, προσπάθησε να φέρεις τους ώμους σου όσο πιο κοντά στο πάτωμα μπορείς κλείνοντας τους αγκώνες.

Άσκηση #5: Plank Up

Χρόνος διάρκειας: 45 δευτερόλεπτα. Στην αρχική θέση, το βάρος πέφτει στους πήχεις και μετά τεντώνεις και τα 2 χέρια μαζί ώστε να πέσει το βάρος στις παλάμες.

Άσκηση #6: Wall Plank

Χρόνος διάρκειας: 40 δευτερόλεπτα. Προσπάθησε να κάνεις βήματα στο τοίχο και να μείνεις για λίγο στην ανώτατη θέση.

Άσκηση #7: Climber Plank

Χρόνος διάρκειας: 45 δευτερόλεπτα. Από θέση σανίδας, κάνε την κίνηση του ορειβάτη όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Άσκηση #8: Plank to push up

Χρόνος διάρκειας: 45 δευτερόλεπτα. Από την αρχική θέση σανίδας, πήγαινε στην αρχική θέση για κάμψεις.

Ευχαριστούμε το Greek Padel Academy στον Άλιμο (τηλ. 210-9855270) για τη φιλοξενία.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Malebox

Ο Κωστής Μαραβέγιας πιστεύει πως η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο

Τραγουδιστή, συνθέτη, τραγουδοποιό, coach του 'The Voice', σκηνοθέτη, παρουσιαστή, ρομαντικό περιηγητή της μουσικής– πες τον όπως θες, ο Κωστής Μαραβέγιας δεν θα σε ακούσει. Έχει ήδη φύγει για τον επόμενο πλανήτη του.

Best of Network

Με το "μαχαίρι" στα δόντια...

Ο Ολυμπιακός κρατάει την 30αρα κόντρα στην Μακάμπι για ψυχολογικούς λόγους αλλά για τίποτα παραπάνω, αφού ο μαραθώνιος συνεχίζεται. Μια πιθανή νίκη στη Μόσχα με τη Χίμκι, βέβαια, θα επαναφέρει πλήρως και την ηρεμία στο λιμάνι μετά τη φουρτούνα της Βιτόρια. Ο Γιάννης Ψαράκης αναλύει.

 
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.