FITNESS

Η προπόνηση του Spiderman: Πώς ο Tom Holland απέκτησε σούπερ σώμα

Ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα ενδυνάμωσης για όσους δεν φοβούνται να σκαρφαλώσουν στο επόμενο επίπεδο άσκησης.

Στις αρχές της χιλιετίας, ο Sam Raimi και η ταινία του ‘Spiderman’ ξεκίνησαν την επανάσταση της Marvel στους κινηματογράφους και άλλαξαν τις ισορροπίες στο Χόλιγουντ. Από τότε ο Raimi έκανε άλλες δύο ταινίες που έσπασαν ταμεία, με τον Tobey Maguire να ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του ανθρώπου – αράχνη. Και μετά ήρθε το reboot…

Πριν από πέντε χρόνια, λοιπόν, η αραχνοστολή πέρασε στα χέρια του Andrew Garfield, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν την ‘γέμισε’ επαρκώς. Το κινηματογραφικό franchise του Spidey άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Πριν γκρεμοτσακιστεί ανεπανόρθωτα, οι παραγωγοί επέλεξαν τον Tom Holland για να κάνουν μια νέα αρχή και να δώσουν στον Spideraman μια ευκαιρία που την αξίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της Marvel.

Ο άνθρωπος – αράχνη του Holland εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ‘Captain America: Civil War’ και αυτές τις μέρες σκαρφαλώνει στις αίθουσες με το ‘Spiderman: Homecoming’. O 20χρονος Holland μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, αφού είχε παίξει σε λίγες ταινίες, με πιο γνωστή το ‘The Impossible’, αλλά έχει βραβευθεί για την υποκριτική του ως ο καλύτερος θεατρικός Billy Eliot. Κρίνοντας από το χόμπι του, οι παραγωγοί πέτυχαν διάνα: Ο Holland εξασκείται τακτικά στο παρκούρ και τα ακροβατικά. Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς ήταν γεννημένος για αυτό το ρόλο και όσοι είδαν την ταινία μάλλον θα συμφωνήσουν μαζί μου. Σε πρώτη φάση συμφωνούν οι άνθρωποι της Marvel, που τον έχουν κλείσει για δύο ακόμα ταινίες (το 3ο έρος των ‘Εκδικητών’ και το επόμενο ‘Spiderman’).

Όπως είναι φυσικό, ο Holland έπρεπε να αποκτήσει ένα πιο γυμνασμένο κορμί προκειμένου να ενσαρκώσει πειστικά τον αεικίνητο Spiderman. Εννοείται ότι είχε τις υποδομές από το χορό και τα ακροβατικά αλλά έπρεπε να εξελίξει και να προσθέσει αρκετά στοιχεία στις προπονήσεις του. Το πρόγραμμά του ‘πάτησε’ πάνω σε τρεις άξονες: στο μποξ, στις ασκήσεις cross-fit και στην κυκλική προπόνηση ενδυνάμωσης.

Το πρόγραμμα

Ξεκινάει με ένα ζέσταμα 20 λεπτών, το οποίο περιέχει 10 λεπτά τρέξιμο, ασκήσεις κινητικότητας και κάποιες διατάσεις. Συνεχίζει με 3 κλασικές ασκήσεις δύναμης στις οποίες κάνει 3 σετ στην κάθε μια. Αμέσως μετά, μπαίνει στην κυκλική προπόνηση, που περιλαμβάνει ασκήσεις έκρηξης, δύναμης αλλά και δρομικές. Κάνει 203 κύκλους. Εκτελεί το πρόγραμμα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο το αφιερώνει σε παρκούρ και ακροβατικά.

Ασκήσεις δύναμης

Κλασικές και οι τρεις, στη βασική τους εκδοχή εκτελούνται σε 3 επαναλήψεις.

Έλξεις (3Χ5)

Βυθίσεις (3Χ10)

Κάμψεις (3Χ15 έως 25)

Κυκλική

Ξεκίνα με σπριντάκια των 100 μέτρων και στη συνέχεια:

25 Box Jumps

25 Sledgehammer Swings

25 Κοιλιακοί

25 Burpees