FITNESS

Πώς ο Charlie Hunnam έχτισε το κορμί του ‘King Arthur’

Ο πάλαι ποτέ Jax Teller του 'Sons of Anarchy' κατακτά το Χόλιγουντ μετά από τόνους γυμναστική.

Η καινούργια φουρνιά των action heroes του Χόλιγουντ έχει ξεφύγει από τα κλισέ τύπων που είναι άτρωτοι και εμφανίζει χαρακτήρες ποιο γήινους και ευάλωτους. Ένα κοινό στοιχείο όλων των action heroes βέβαια είναι τα καλογυμνασμένα σώματα τους. Ένας από τους πιο ανερχόμενους είναι ο Charlie Hunnam του οποίου η καινούργια περιπέτεια ‘King Arthur: Legend of the Sword’ βγήκε στις αίθουσες πριν λίγες μέρες.

O Hunnam ξεκίνησε με μικρούς ρόλους σε σειρές και τηλεταινίες. Την πρώτη (μεγάλη) εντύπωση την έκανε στη δραματική ταινία ‘Green Street Hooligans’. Κάπου εκεί, τον εντόπισαν τηλεοπτικοί παραγωγοί και του έδωσαν τον ρόλο του Jax Teller στην υπερ-επιτυχημένη σειρά ‘Sons of Anarchy’. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και δεν άργησε ο πρώτος ρόλος σε block buster, το ‘Pacific Rim’ του Del Toro. Πλέον οι προτάσεις πέφτουν βροχή και θεωρείται από τα πιο δυνατά χαρτιά της βιομηχανίας. Όπως κάθε ηθοποιός ταινιών δράσης που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο Hunnam πέρασε πολλές ώρες στο γυμναστήριο προκειμένου να ετοιμαστεί σωματικά για να παίξει τον ρόλο του Αρθούρου στην ταινία του Γκάι Ρίτσι.

O ίδιος λέει: “η προπόνηση μου είναι απλή. Μπαίνω στο γυμναστήριο, κάνω μία ώρα, 6-8 ασκήσεις και φεύγω”. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η διατροφή, στην οποία προτιμάει πρωτεϊνικές τροφές και αποφεύγει τα λιπαρά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ

Κάνει συγκεκριμένες ασκήσεις μέχρι τελικής πτώσεως. Όταν ολοκληρώσει τη μια άσκηση, πηγαίνει στην επόμενη. Για επιβάρυνση, χρησιμοποιεί μόνο το βάρος του σώματος.

1. ΕΛΞΕΙΣ

 

Πρέπει να κάνει 75 επαναλήψεις σε όσα σετ του βγαίνουν. Στην αρχή ξεκινάει με 15άρια σετ. Όταν πλέον έχει δυναμώσει, κάνει 3 σετ των 25 επαναλήψεων.

2. ΒΥΘΙΣΕΙΣ

 

Και εδώ προσπαθεί να φτάσει τις 75 επαναλήψεις ξεκινώντας με σετ πολλών επαναλήψεων. Στο τέλος, καταλήγει να κάνει 3 σετ των 25 επαναλήψεων

3. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

 

Προτιμάει να κάνει βαθιά καθίσματα με το βάρος του σώματος. Κάνει 5 σετ των 30 επαναλήψεων.

4. ΚΑΜΨΕΙΣ

 

Στόχος είναι να φτάσει τις 150 επαναλήψεις κάνοντας 5 σετ των 30 επαναλήψεων

5. ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΑ

 

200 επαναλήψεις σε σετ των 50.

6. ΠΛΑΓΙΑ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΑ

 

Προτιμάει να κάνει 100 επαναλήψεις σε 4 σετ των 25.

7. ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

 

Και εδώ, κάνει 100 επαναλήψεις σε 4 σετ των 25.