ΥΓΕΙΑ

Τι να τρως το βράδυ: 3 συνταγές που δεν θα σε παχύνουν

Πώς θα χακάρεις το πιο πονηρό γεύμα της ημέρας;

Το βραδινό είναι ένα στιγματισμένο γεύμα. Αυτό συμβαίνει διότι παρότι ξέρουμε ότι πρέπει να είναι ελαφρύ, οι περισσότεροι ξεφεύγουν και τρώνε πάρα πολύ. Δεν πρέπει να ταΐζουμε τον οργανισμό μας με πολλές θερμίδες πριν κοιμηθούμε. Το πιο πιθανό είναι να αποθηκευτούν σαν λίπος διότι το βράδυ το σώμα μας κάνει τις λιγότερες καύσεις.

Το πρόβλημα σε όλη αυτή τη θεωρία είναι όπως πάντα η πράξη. Η καθημερινότητα μας είναι τέτοια που συχνά δεν μας επιτρέπει να τρώμε πολλά γεύματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξή μας όταν γυρίζουμε στο σπίτι το βράδυ, τρώγοντας πολύ -και αρκετές φορές κακό- φαγητό.

Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες για εύκολες συνταγές βραδινού γεύματος, πολύ χαμηλές σε λιπαρά και ικανές να σε χορτάσουν.

1. Κοτόπουλο με λεμόνι και σοταρισμένα λαχανικά

Χρόνος: 20 λεπτά

Συστατικά: 4 κουταλιές σούπας λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κρεμμύδι, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, χυμός ντομάτα, λίγη φέτα, 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο

Οδηγίες: Σε μια σακούλα μαριναρίσματος βάζεις μέσα το λεμόνι, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το κοτόπουλο. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις. Σε ένα τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνεις το υπόλοιπο λεμόνι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αφού τα ανακατέψεις, ρίχνεις το κολοκυθάκι και το σοτάρεις για 3 λεπτά. Μετά το ρίχνεις σε ένα μπολ με τη φέτα για να ανακατευτούν. Παίρνεις το κοτόπουλο από τη σακούλα, το ρίχνεις στο τηγάνι ώσπου να ροδίσει και είσαι έτοιμος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια λαχανικά θες.

2. Πίτσα χαμηλών λιπαρών

Χρόνος: 20 λεπτά

Συστατικά: Ζύμη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, κρεμμύδι, πιπέρι, ντοματοπολτό, τυρί χαμηλών λιπαρών, μαύρα φασόλια, πιπεριά, μανιτάρια

Οδηγίες: Πάρε από το σούπερ μάρκετ ζύμη για πίτσα (μπορείς να βρεις και ολικής αλέσεως). Άνοιξε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει σχήμα στρογγυλό. Βάλε από πάνω το τυρί.  Άλειψε την ντομάτα, ρίξε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι. Μετά τοποθέτησε τα μαύρα φασόλια, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Άλειψε το τηγάνι με το λάδι και τοποθέτησε το σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήσε για 15 λεπτά και είσαι έτοιμος.

3. Μοσχαρίσιο φιλέτο με βασιλικό και φασόλια

Χρόνος: 20 λεπτά

Συστατικά: Χυμός από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μερικά φύλλα από βασιλικό, μοσχαρίσια φιλέτα, μαυρομάτικα φασόλια, χυμός από ντομάτα, κρεμμύδι

Οδηγίες: Σε ένα μπολ, ρίξε και ανακάτεψε λεμόνι, λάδι, βασιλικό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Άστο στη γωνία. Θέρμανε το φούρνο και σόταρε τα φιλέτα με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε την κάθε πλευρά για περίπου 5-6 λεπτά. Ρίξε στο μείγμα που έχεις αφήσει στην άκρη τα φασόλια και βράσε τα για μερικά λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Είσαι έτοιμος.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και σωστή διατροφή.