ORIGINALS

10 πράγματα που ήταν καλύτερα επί ΠΑΣΟΚάρας

Η Eurovision, η ΑΕΚ, η νυχτερινή διασκέδαση κι άλλες κλασικές αξίες που δείχνουν να χάνουν πλέον την αίγλη τους.

Ήταν ένα ακόμα τυπικό μεσημέρι στην κουζίνα της 24Media, όταν ο Θέμης Καίσαρης άρχισε να παρακαλάει κυριολεκτικά ΟΛΟ το τραπέζι να σηκωθεί να του φέρει μια κόκα κόλα, σε αντάλλαγμα με έναν κερασμένο καφέ, όταν επιστρέφαμε στα γραφεία μας. Το αίτημα του Θέμη έπεσε με εντυπωσιακό τρόπο στο κενό κι όλοι οι συνδαιτυμόνες καταλήξαμε να μοιραζόμαστε ένα κουτάκι σε μικρά πλαστικά ποτηράκια. Θλίψη. Δεν μας άξιζε κάτι τέτοιο.

Μέχρι που η Ιωσηφίνα, σαν άλλος από μηχανής Θεός, θυμήθηκε ότι υπήρχε απ’ το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο, ένα ολόκληρο, κλειστό, ολοκαίνουριο, λαχταριστό μπουκάλι του ενάμιση λίτρου. Θαύμα. Γλέντι. ΠΑΣΟΚ.

Μη γελάς. Η λέξη με την οποία περιγράψαμε το ξαφνικό μεγαλείο που βιώσαμε, με τα γεμάτα πλαστικά ποτηράκια, ήταν ακριβώς αυτή: ΠΑΣΟΚ. Πασοκάρα για την ακρίβεια.

Θα έχεις δει κι εσύ άλλωστε τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και συγκρίνουν μια κατάσταση επί ΠΑΣΟΚ με την ίδια επί ΣΥΡΙΖΑ. Χιούμορ κάνουν προφανώς, όπως χιουμοριστικά θα παρουσιάσουμε κι εμείς ορισμένα πράγματα που επί ΠΑΣΟΚ ήταν αντικειμενικά (ή και όχι) καλύτερα.

Περασμένα μεγαλεία, ΠΑΣΟΚΑΡΑ, όχι αυτή η μίζερη του 2012, η αυθεντική, του Ανδρέα, της δεκαετίας του 1980 και του 1990, τότε που όλη η Ελλάδα έφαγε ψωμάκι.

Η Eurovision

 

Eurovision επί ΠΑΣΟΚ: Μπορεί επί ΠΑΣΟΚ να μην καταφέραμε να σηκώσουμε την μεγάλη κούπα της Eurovision, όμως δεν ζήσαμε και λίγα. Θέμης Αδαμαντίδης, Κώστας Μπίγαλης, Μιχάλης Ρακιντζής, όλες αυτές οι μυθικές εμφανίσεις ζήστηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Κι η πρώτη παρουσία της Έλενας Παπαρίζου άλλωστε, ήρθε το 2001 με τους Antique και μας χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Ας μην τα ξεχνάμε όλα αυτά, με το ΠΑΣΟΚ είχαμε συμμαχίες, μας ψηφίζανε στα εξωτερικά.

 

Eurovision επί ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός τελικού παιδιά, τι να λέμε. Σαν να μην περνάει ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς στους τελικούς της Α1. Οι Argo συμμετείχαν στον ημιτελικό της περασμένης Τρίτης και δεν πήραν ψήφο ούτε απ’ τα ξαδέρφια τους στον Καναδά. Αχ, τα βλέπει η Παπαρίζου αυτά και γελάει. Να δούμε τι θα κάνουμε το Σάββατο το βράδυ τώρα. Utopian Land μου θέλατε.

 

 

Το κλάμπινγκ

 

Κλάμπινγκ επί ΠΑΣΟΚ: Venue, + Soda, Mercedes, Αυτοκίνηση, Wild Rose, La Playa. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τα επικά ξενύχτια μέχρι το πρωί στα ιστορικά κλαμπ της δεκαετίας του 90. Όταν ξεκινούσες να ετοιμάζεσαι απ’ το απόγευμα και επέστρεφες σπίτι σου το επόμενο μεσημέρι. Εκεί που διασκέδαζες στο ίδιο μαγαζί με τον Βλάση Μπονάτσο κι άλλες προσωπικότητες της αθηναϊκής νύχτας.

Κλάμπινγκ επί ΣΥΡΙΖΑ: Έλα, ας σοβαρευτούμε. Ποιο κλάμπινγκ τώρα; Κανένα μπαράκι, καμία ταβέρνα, συνήθως 2-3 μπύρες στο παγκάκι της πλατείας και φύγαμε για ύπνο. Πλέον, στη βραδινή σου έξοδο πετυχαίνεις το Βλάση Τσάκα να πίνει τσίπουρα στο διπλανό τραπέζι και τα μπουζούκια δεν γεμίζουν ούτε την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Τα reality

 

Reality επί ΠΑΣΟΚ: Καταρχάς, το ΠΑΣΟΚ έφερε τα reality στην Ελλάδα. Το παιχνίδι λοιπόν έληξε πριν καν ξεκινήσει με 3-0 υπέρ του Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ο καρατέκα Στέφανος Χάρης, ο Τσάκας, ο Πρόδρομος, η Άσπα Τσίνα κι ο Νότης Χριστοδούλου, μας έκαναν τηλεοπτική παρέα τα χρόνια των παχιών αγελάδων.

Reality επί ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναζεσταμένο φαγητό τύπου X-Factor και εμφανίσεις όπως οι παρακάτω. Κοπέλα με ζωγραφισμένο μουστάκι. Τι να πει κανείς;

 

H AEK

 

ΑΕΚ επί ΠΑΣΟΚ: Πρωταθλήτρια της σεζόν 1994 στην Πρώτη Εθνική. Πρωταθλήτρια. ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Οι δύο αυτές λέξεις μαζί στην ίδια πρόταση κι όχι έπειτα από λάθος. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. ΑΕΚ πρωταθλήτρια και στο μπάσκετ(!) το 2002. Επί ΠΑΣΟΚ και πάλι φυσικά. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι πράσινος αλλά ο αυθεντικός θα είναι για πάντα κίτρινος.

ΑΕΚ επί ΣΥΡΙΖΑ: Από πότε έχει να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ρωτάς; Μα από το 1994. Από πότε έχει να το πάρει στο μπάσκετ; Μα προφανώς, από το 2002. ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί, όταν έχασε από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2012, η ΑΕΚ έφτασε μέχρι και στον υποβιβασμό. Ακόμα να μας πιστέψεις;

Οι τηλεοπτικές σειρές

 

Ελληνικές σειρές επί ΠΑΣΟΚ: Επί ΠΑΣΟΚ ο Αλέξανδρος Ρήγας έγραφε τους Δύο Ξένους και το Ντόλτσε Βίτα. Ο Γιάννης Μπέζος έπαιζε τον Δόγκανο και τον Κάκαλο. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης πρωταγωνιστούσε στο “Είμαστε στον Αέρα”. Ο Χριστοφορής Παπακαλιάτης έκλεβε τη γυναίκα του αδερφού του.

 

Ελληνικές σειρές επί ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξανδρος Ρήγας γράφει τις “Τρίχες”, ο Γιάννης Μπέζος παίζει σε μια σειρά που σταματάει στα 3 επεισόδια κι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάνει το μάγειρα. Μελαγχολία. Ο Παπακαλιάτης πάλι, το γύρισε στις ταινίες.

 

H Premier League

 

Premier League επί ΠΑΣΟΚ: Η μεγάλη δυναστεία της Manchester United, η αήττητη Arsenal, ο Ανρί, ο Μπέκαμ, ο Σερ Άλεξ. Η Premier League επί ΠΑΣΟΚ είχε τις δικές της δυναστείες, στα πρότυπα φυσικά της πράσινης δυναστείας στην Ελλάδα.

Premier League επί ΣΥΡΙΖΑ: Η Leicester. Του Ρανιέρι. Η ομάδα την οποία άφησε ο Καμπιάσο για να έρθει στον Ολυμπιακό. Ο Μαχρέζ, ο Βάρντι κι ο Drinkwater. Λιτότητα, ακόμα και στην Premier League.

Οι Metallica

 

Metallica επί ΠΑΣΟΚ: “Ride The Lightning”, “Master Of Puppets”, “…And Justice for All”. Οι Metallica ήταν κάποτε ένα απ’ τα σπουδαιότερα μέταλ συγκροτήματα του πλανήτη. Πότε ήταν αυτό το κάποτε; Μα φυσικά επί ΠΑΣΟΚ, τότε που όλοι τους είχαν μακρύ μαλλί.

 

Metallica επί ΣΥΡΙΖΑ: Συναυλίες σε καζίνο και δυνατότητα στο κοινό να ψηφίζει με μηνύματα τα τραγούδια που θέλει να ακούσει σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Είναι αυτό μέταλ; Το άλμπουμ που περιμένουμε φέτος σώζεται μόνο με ΠΑΣΟΚ.

Η Ρούλα Κορομηλά

 

Ρούλα Κορομηλά επί ΠΑΣΟΚ: Με το ΠΑΣΟΚ, η Ρούλα Κορομηλά ήταν νέα, λαμπερή και στο πλατό του Μπράβο φιλοξενούσε ζωντανές προτάσεις γάμου, σταρ του Μπέβερλι Χιλς και φρέσκους σταρ, κερδίζοντας τεράστια νούμερα. Ήταν μια αληθινή, σοσιαλιστική σταρ.

Ρούλα Κορομηλά επί ΣΥΡΙΖΑ: Πλέον, η Κορομηλά εμφανίζεται στο κανάλι Ε, εμφανώς πιο φθαρμένη απ’ το χρόνο, με καλεσμένους που δεν είναι πια και τόσο επίκαιροι και με με video που προκαλούν αμηχανία.

Η επίσημη αγαπημένη

 

Εθνική μπάσκετ επί ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει τίποτα πιο ΠΑΣΟΚ από την Εθνική μας; Ναι, το Ευρωμπάσκετ του 2005 και η δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006 ήρθαν με Νέα Δημοκρατία, όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε έρθει χωρίς το έπος του 1987. Και τι είχαμε το 1987 φυσικά; Καλά το φαντάστηκες.

Εθνική μπάσκετ επί ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να μην έχει τα χάλια αυτής του ποδοσφαίρου, όμως με ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας της, δεν μπόρεσε να περάσει στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ και κινδυνεύει να μείνει και πάλι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ΠΑΣΟΚ

 

ΠΑΣΟΚ επί ΠΑΣΟΚ: Πασοκάρα. Με τις υπουργάρες του, τα πακέτα Ντελόρ, τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη, τις μακέτες, το ευρώ, τον Ευάγγελο το Γιαννόπουλο και τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ηλικία.

 

ΠΑΣΟΚ επί ΣΥΡΙΖΑ: Οριακά στη Βουλή, παλεύει για συνεργασίες με άλλα κόμματα, δεν μπλέκεται πια σε σκάνδαλα, δεν απασχολεί τα ΜΜΕ και στέλνει τέτοιες ευχές για το ΠΑΣΧΑ: