ORIGINALS

O ψεκασμένος Chuck Norris είναι ο Πρόεδρος που αξίζει στην Αμερική

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του πιο σκληρού ανθρώπου που έχει ποτέ περπατήσει στον πλανήτη Γη.

Μπορεί ο 75χρονος σταρ (ο οποίος πιστεύει όντως ότι μας ψεκάζουν) να έχει να εμφανιστεί σε ταινία από το The Expandables 2 του 2012, αλλά η πλανητική του επιρροή συνεχίζει να είναι ισχυρή.

Ανά τον κόσμο λόγω των εκατοντάδων internet memes και του πρότερου ‘έντιμου’ κινηματογραφικού του βίου και στις ΗΠΑ λόγω του ειδικού βάρους που έχει η -κάργα συντηρητική και φουλ χριστιανική (ζήτησε κανονικά συγχώρεση επειδή είχε προγαμιαίες σχέσεις με την 2η γυναίκα του πριν το γάμο)- γνώμη του. (Ναι, όπως στο Dodgeball)

 

Στόχος μου όταν μπήκα στον κινηματογράφο ήταν να προβάλω μια θετική εικόνα ενός ανθρώπου που πολεμά την αδικία. Για αυτό και έχω παίξει τον κακό μόνο δυο φορές (στο Way of the Dragon και στο Yellow Faced Tiger). Αυτό με έσωσε γιατί υποκριτικά είμαι φρικαλέας. Και λίγα λέω

Αυτός είναι ο λόγος (ότι τον πιο Ρεπουμπλικανικό υποψήφιο υποστηρίζει έχει σημασία) που θυμηθήκαμε τον world’s greatest human, όπως ήταν ο τίτλος του βιβλίου με τα 400 καλύτερα ‘facts’ για εκείνον πριν κάνει βαρβάτη μήνυση στον εκδοτικό εξηγώντας πως ‘όχι, τα δάκρυά του δεν θεραπεύουν τον καρκίνο’ (απλώς ο Chuck Norris δεν κλαίει ποτέ) προκειμένου να κυκλοφορήσει το δικό του βιβλίο με facts.

 

Ο λόγος που δεν μπορούσα να πηδήξω ψηλά στο Way of The Dragon είναι επειδή ο παραγωγός ήθελε να φαίνομαι πιο μεγαλόσωμος από τον Bruce. Οπότε είχα πάρει 10 κιλά μυς. Δεν μπορούσα κυριολεκτικά να σηκωθώ εκατοστό από το έδαφος

Με άλλα λόγια προκειμένου να εξαργυρώσει το 4ο τυχερό λαχείο της ζωής του, τα memes, που του προέκυψε από το πουθενά το 2005 και τον βοήθησε να κρατήσει στα ίσα του τον τραπεζικό του λογαριασμό που μετράει περίπου 70 εκ. δολάρια και ένα εκπληκτικό ράντσο 1.000 στρεμμάτων στο Χιούστον, όπου κάθε καλοκαίρι διοργανώνει VIP κυνήγια (εννοείται πως το ράντσο είναι γεμάτο όπλα) για να χρηματοδοτεί τα προγράμματα εκγύμνασης χιλιάδων μαθητών που τρέχει σε εκατοντάδες δημόσια σχολεία.

 

Το αγαπημένο μου Chuck Norris fact είναι αυτό που λέει ότι ήθελαν να προσθέσουν το πρόσωπό μου στο Mount Rushmore, μαζί με τους προέδρους, αλλά ο γρανίτης δεν ήταν αρκετά σκληρός για να κρατήσει το γένι μου‘, Chuck Norris

Tα άλλα τρία λαχεία που αναφέραμε, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, είναι το γεγονός ότι όταν o μικρόσωμος, αγύμναστος και καχεκτικός Carlos Ray (αυτό είναι το πραγματικό του όνομα) βρέθηκε σε μια αμερικάνικη βάση στην Κορέα, αντί να αρχίσει να ξοδεύει το χρόνο και το μισθό του μπεκροπίνοντας (όπως ο αλκοολικός φορτηγατζής πατέρας του), πηγαίνοντας σε οίκους ανοχής ή παίζοντας πόκερ, προτίμησε να ξεκινήσει να μαθαίνει Tang Soo Do.

 

Επειδή ντρεπόμουν για τον πατέρα μου και για το γεγονός ότι ήμασταν τόσο φτωχοί, μεγάλωσα πολύ ντροπαλός. Τόσο ντροπαλός που ποτέ δεν δήλωσα συμμετοχή σε καμία ομάδα

Μια πολεμική τέχνη στην οποία τελικά απέκτησε άπειρες μαύρες ζώνες, ενώ αργότερα ίδρυσε το δικό του στιλ, το Chun Kuk Do. (Επίσης ήταν πρωταθλητής επί 6 χρόνια και το 1980 έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος δυτικός που ανακηρύχθηκε 8th Degree Black Belt Grand Master στο Tae Kwon Do).

Όταν ήμουν στην Κορέα, επισκέφθηκα ένα γειτονικό χωριό και είδα κάτι τύπους να κάνουν κάτι φοβερές κλωτσιές στον αέρα. Δεν ήξερα ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου

 

Το δεύτερο λαχείο του ήταν ότι ένας από τους διάσημους μαθητές του στη σχολή πολεμικών τεχνών που είχε ανοίξει στο Los Angeles ήταν ο Steve McQueen ο οποίος τον έπεισε να δεχθεί την πρόταση του Bruce Lee, με τον οποίον προπονούνταν μαζί επί δυο χρόνια πριν εκείνος μετακομίσει στο Hong Kong, και να παίξει στο The Way of The Dragon. Την πρώτη, πιο χαρακτηριστική και, ας μην κρυβόμαστε, καλύτερη ταινία του.

Όταν γύρισα στις ΗΠΑ γράφτηκα στην Αστυνομική Ακαδημία του Λος Άντζελες. Δυο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα άλλαξα γνώμη, δανείστηκα 600 δολάρια από τον πατέρα μου και ξεκίνησα την πρώτη μου σχολή. Για να την διαφημίσω συμμετείχα σε ένα τουρνουά στο Τέξας μαζί με τους τρεις πρώτους μαθητές μου. Εκείνοι νίκησαν, εγώ έχασα. Τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην χάσω ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο

 

Όσον αφορά το τρίτο λαχείο, αυτό ήταν φυσικά η πρόταση του τηλεοπτικού δικτύου να πρωταγωνιστήσει στο υπερ-επιτυχημένο (και τόσο ταιριαστό για εκείνον) Walker, Texas Ranges την στιγμή ακριβώς που η κινηματογραφική του καριέρα ως ο σκληρός ‘Rambo της Cannon Films’ των Ισραηλινών ξαδέλφων Menahem Golan και Yoram Globus (βλέπε τρία Missing In Action, δυο Delta Force και κάτι άλλα ‘ψιλά’ τύπου Invasion USA, Firewalker, Code of Silence και το προγενέστερο Lone Wolf McQuade) είχε αρχίσει να ξεφτίζει.

 

Πάντοτε ήμουν πιστός χριστιανός. Ωστόσο η κινηματογραφική βιομηχανία έχει τον τρόπο της να σε απομακρύνει από αυτόν. Ήμουν ξαφνικά διάσημος και είχα πολλά λεφτά, αλλά ταυτόχρονα ήμουν οξύθυμος και αλκοολικός. Με έσωσε η 2η γυναίκα μου, αφού η πρώτη με χώρισε, η οποία, όταν πήγαινα να την πάρω για να βγούμε ραντεβού, την έβρισκα να διαβάζει τη Βίβλο

Ναι, το ξέρω, το Delta Force, εκεί που πυροβολεί ρουκέτες από τη μηχανή του, αξίζει παραπάνω αναφορά. Στην τελική έγινε μέχρι και αφίσα για τον πόλεμο στο Ιρακ από τον φίλο του τον πρόεδρο Bush που τον φώναξε στον Λευκό Οίκο να το δούνε όλοι μαζί πριν την εισβολή. Όχι, βέβαια, ότι η κλωτσιά σε κινούμενο αυτοκίνητο από το Good Guys Wear Black πάει πίσω.

 

Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη, εδώ δεν πρόκειται να βρεις μια μίνι βιβλιοθήκη με τα αστεία facts του (αν αυτό ψάχνεις δες εδώ). Γιατί η αλήθεια είναι ότι και εμείς, εδώ στo ONEMAN, τον έχουμε αδικήσει. Γιατί τον συγκρίναμε με τον Γιάννη Βαρουφάκη , τον Απόστολο Γκλέτσο και την Tricia Helfer του Galactica. Σας βάλαμε να γράψετε test με σοβαρές ερωτήσεις για την πάρτη του. Αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε σοβαρά για την τεράσια πάρτη του.

 

Bλέπεις, πέρα από αστεία, ο Chuck όντως θα ήταν καλύτερος υποψήφιος πρόεδρος (έστω για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα). Γιατί και είναι όντως μισός Τσερόκι, άρα η εκλογή του θα ήταν μια δικαίωση για το έθνος του.

Επίσης έχει αυτογνωσία (δες το πρώτο quote περί της υποκριτικής του ικανότητας), είναι βετεράνος (επίσης επίτιμος πεζοναύτης και επίτιμος Texas Ranger), άρα και τα στρατά θα ήταν ικανοποιημένα (επίσης για την δράση του όσον αφορά τη σύνταξη των βετεράνων έχει ανακηρυχθεί δυο φορές βετεράνος της χρονιάς) και σούπερ φιλάνθρωπος και γενναιόδωρος (βλέπε Funds for Kids, Make-A-Wish, Veteran’s Administration National Salute to Hospitalized Veterans).

 

Επιπλέον παρότι σούπερ συντηρητικός και υπέρ της οπλοκατοχής, έχει βγει και έχει υποστηρίξει τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Άρα έχει μια χαραμάδα ανοιχτό μυαλό. Και παρότι είναι σούπερ πλούσιος, δεν ξεχνά πόσο δύσκολα έχει περάσει σε όλη τη ζωή του. Άρα δεν έχει χάσει την επαφή του με τον λαό.

Τίποτα δεν μου ήρθε εύκολα σε αυτή τη ζωή. Πριν μπω στο καράτε, ήμουν εντελώς αγύμναστος, οπότε έπρεπε να προπονηθώ πιο σκληρά από όλους. Και πριν ξεκινήσω να νικάω στα πρωταθλήματα, έχανα επί χρόνια συνεχώς και άσχημα. Επίσης ξεκίνησα να παίζω σε ταινίες όταν ήμουν 35 και χωρίς να έχω ποτέ παίξει ούτε καν σε σχολικό έργο. Το μόνο που με έσωσε είναι ότι ποτέ δεν τα βάζω κάτω

Το μοναδικό πρόβλημα; Το ότι, όπως έχει πει ‘Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας κάποιος αντίπαλος προσβάλει το χαρακτήρα μου, την πίστη μου ή την οικογένειά μου, χάσω την ψυχραιμία μου, ανέβω στο τραπέζι και τον αρχίσω στις κλωτσιές;

Tώρα που το σκέφτομαι, αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά στην περίπτωση που αντίπαλος του είναι ο Donald Trump ή κάποιος της φάρας του.