ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πού ‘σαι Neymar Jr. να μας καμαρώσεις στο χορτάρι

Πέντε δημοσιογράφοι του Oneman απάντησαν στην πρόκληση της Red Bull και θριάμβευσαν στον πιο πρωτότυπο αγώνα 5x5 που έχεις δει.

Είναι να μη μας καλέσει κανείς, αλλά ειδικά όταν μας καλεί Red Bull που έχει καταπιεί το ελιξήριο με τις ωραίες ιδέες που εξελίσσονται σε ακόμη πιο ωραία events, λέμε ναι αντανακλαστικά. Στην τελευταία πρόταση, στο να αγωνιστούμε σε ένα ματς 5×5 με ιδιαίτερους κανόνες, είπαμε ναι από το ‘να αγωνιστούμε’.

Φτιάξαμε μια πεντάδα ανάγκης θα έλεγε κανείς.

Νούμερο ένα ο Μάκης Ραπτόπουλος, ο OneGamer αυτοπροσώπως. Ντελικανής, ντελικάτος, άλλη πάστα παίκτου. Αν δεν ήταν οι χιαστοί του, θα μιλάγαμε για έναν νουρέγιεφ του χορταριού.

Νούμερο δύο ο Πάνος Σεϊτανίδης, ο άνθρωπος-αυτοκίνητο, ο γάτος που κοίμισε τους αντιπάλους απαριθμώντας δεκατέσσερις διαφορετικούς τραυματισμούς στο πονεμένο του κορμί και άνοιξε το σκορ με οβίδα πίσω από τη σέντρα.

Νούμερο τρία εγώ.

Νούμερο τέσσερα ο Φώντας Σέμπρος, μεταγραφή από το Sport24.gr, με συμβόλαιο διάρκειας δύο ωρών. Ίσα ίσα για να βάλει τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας και να λυγίσει τον αντίπαλο.

Νούμερο πέντε ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, ο γυμναστής του Oneman. Εύκολα πιο γυμνασμένος και από τους εννιά υπόλοιπους στο χορτάρι μαζί.

Αντίπαλοι, μια ομάδα επιλέκτων που εργάζονται στη Red Bull και είχε εμφανώς υποτιμήσει τις δυνατότητές μας. Πολύ λογικό εν μέρει. Η εικόνα της πεντάδας του Oneman -με φωτεινή εξαίρεση τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο και σκέτη, τον ανέκαθεν αθλητικό Φώντα Σέμπρο- ήταν αποκαρδιωτική.

Τι είναι όμως αυτό το 5×5 με τα περίεργα τέρματα, στο οποίο διακριθήκαμε; Το Neymar Jr’s Five είναι μια έμπνευση του σπουδαίου στράικερ της Μπαρτσελόνα και απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ηλικίας 16-25 ετών.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 44 χώρες, και οι προκριματικοί της Ελλάδας ξεκινούν από την Αθήνα αυτό το ΠΣΚ (22, 23 και 24 Απριλίου).

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 13 προκριματικοί σε εννέα πόλεις, με τις 20 πρώτες ομάδες που εγγράφονται online σε κάθε προκριματικό να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους. Το τουρνουά θα κορυφωθεί με τις καλύτερες ομάδες από κάθε προκριματικό να τα δίνουν όλα στον τελικό της Αθήνας στις 11 Ιουνίου.

Η ομάδα του Oneman είναι προφανώς εκτός συναγωνισμού και όχι επειδή δεν τηρεί τα ηλικιακά πρότυπα. Είναι καταφανές στο παρακάτω βίντεο ότι θα ήμασταν φόβητρο για κάθε ποδοσφαιριστή σε κάθε επικράτεια.

Οι βασικοί κανόνες είναι απλοί. Όταν βάζεις γκολ, η αντίπαλη ομάδα μένει με έναν παίκτη λιγότερο. Κερδίζει η ομάδα που θα ξεπαστρέψει πρώτη την άλλη. Αυτά. Α, και απαγορεύεται να μπεις στις μικρές περιοχές. Και εσύ και ο αντίπαλος.

Τώρα μπορείς να δεις το θριαμβευτικό βίντεο: