SEX

40 αποδείξεις ότι δεν είσαι όσο τέλειος σύντροφος νομίζεις

Ώρα για την αυτοκριτική της εβδομάδας. Δεν είσαι όσο φανταστικός νομίζεις ότι είσαι κι αυτό βγαίνει προς τις σχέσεις σου.

Δεν το παθαίνεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κομμάτια της ζωής, στα οποία νομίζεις ότι είσαι καλύτερος απ’ ό,τι πραγματικά είσαι. Θυμάσαι, φαντάζομαι, τι έπαθα όταν πήγα να παίξω μπάσκετ μετά από κάτι καιρούς απραξίας.

Γενικά, η υπερτίμηση των δυνατοτήτων μας είναι κάτι ανθρώπινο, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και συνήθως χρειάζεται ένας αντικειμενικός κριτής που θα μας βάλει στη θέση μας. Στο μπάσκετ, αυτός θα είναι κάποιος που ξέρει καλύτερο μπάσκετ από μας. Στις σχέσεις, αυτός θα είναι ο άνθρωπος που μας ζει/ανέχεται/βάλε όποιο θετικό ή αρνητικό ρήμα σου κολλάει.

Το ΟΝΕΜΑΝ, δοκιμασμένο στον στίβο των σχέσεων και της φθοράς τους, γράφει μια λίστα με κάμποσα σημεία που αποδεικνύουν ότι δεν είσαι ο κύριος Τέλειος στις σχέσεις σου και ότι υπάρχουν -ελάχιστες, ναι- φορές που κάποιος δικαιούται να έχει παράπονο από σένα.

 

Δεν είσαι λοιπόν ο ανεπανάληπτος σύντροφος, ειδικά όταν υποπίπτεις στα παρακάτω ‘αδικήματα’:

1. Περνάνε ολόκληρες βδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων το 97,4% των μεταξύ σας τηλεφωνημάτων, τα ξεκίνησε αυτή. Με 2,6% πρωτοβουλία δεν βγάζεις ούτε Χριστούγεννα.

 

3. Δεν στύβεις το κεφάλι σου ώστε να της πάρεις ένα πρωτότυπο δώρο. Διαλέγεις πάντα την ‘κουρτίνα δύο’, το να πάτε δηλαδή μαζί ‘για να διαλέξει κάτι που θα της αρέσει σίγουρα’.

4. Δεν της παίρνεις δώρα, αν δεν έχει γιορτή ή γενέθλια.

5. Πότε είπαμε ότι της μαγείρεψες τελευταία φορά;

6. Την κέρασες στο πρώτο ραντεβού. Άντε, την κέρασες και στο δεύτερο. Τι συνέβη και έχεις να την κεράσεις από τότε;

7. Δεν βγαίνεις με τις φίλες της ούτε μια φορά το χρόνο, έτσι, για να κρατήσεις τα προσχήματα. Βέβαια, δεν έχεις πρόβλημα να μαζεύεστε σε σπίτι, αλλά αυτό είναι κάτι που χαροποιεί μόνο εσένα, ειδικά αν έχεις καβαντζάρει τα 30.

8. Η δουλειά του σπιτιού στην οποία ειδικεύεσαι είναι να αλλάζεις τις σακούλες των σκουπιδιών. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά κάτι πολύ λίγο.

 

10. Στηρίζεις σθεναρά το σχήμα ‘κολλητοί>γκόμενα’. (Και μπράβο σου).

11. Κάνεις τραβηγμένα, ημι-λιγούρικα σχόλια κάθε φορά που βλέπεις τη Scarlett Johansson. To πρόβλημα δεν είναι στο ‘σχόλια’, είναι στο ‘ημι-λιγούρικα’.

12. Δεν προσποιείσαι καν ότι σε ενδιαφέρουν έστω και λίγο οι αγαπημένες της σειρές. Εκεί βρήκες να είσαι αδαμάντινος και ειλικρινής μαζί της.

13. Μιλάς με κάποια πρώην σου, αλλά ξέρω, ξέρω, δεν παίζει κάτι. Δεν έχει σημασία αν παίζει κάτι.

14. Έχεις δείξει έμπρακτα με την πορεία σου σ’ αυτή τη ζωή ότι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί μια Τετάρτη βράδυ είναι καναπές, Τσάμπιονς Λιγκ και σουρεαλιστικές κουβέντες με τους κολλητούς σου. Όχι, εκείνη δεν είναι μες στο σενάριο της ιδανικής Τετάρτης σου.

 

16. Είσαι Σφίγγα όσον αφορά τα συναισθήματα σου για κείνη. Κουβέντα δεν σου παίρνει.

17. Έχεις καθυστερήσει σε όχι λίγα ραντεβού, επειδή δεν μπορούσες να ξεκολλήσεις από το Grand Theft Auto.

18. Δεν είσαι αυτό που θα ‘λεγε κανείς έμπνευση για να ξεκινήσει αυτή την περιβόητη δίαιτα που αναβάλλει από το 2006. Δεν δίνεις το καλό παράδειγμα, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Δοκίμασε να αφήσεις για λίγο το σουβλάκι και ξαναδιάβασέ το.

19. Δεν είσαι και η καλύτερη παρέα μετά το σεξ. Έχεις κοιμηθεί μέχρι να μετρήσει ως το είκοσι.

20. Και ροχαλίζεις.

21. Φοράς άσπρη κάλτσα μέσα από μαύρο παντελόνι.

22. Έχεις πει τουλάχιστον μια φορά την απαγορευτική φράση “Η μητέρα μου αυτό το φτιάχνει καλύτερα”.

 

24. Δεν της έχει εξηγήσει ακόμα τι είναι το οφσάιντ.

25. Οι φίλες της δεν είναι και δικές σου φίλες.

26. Θυμάσαι την επέτειο του γκολ του Βαζέχα που πάγωσε το Άμστερνταμ και δεν μπορείς να θυμηθείς την επέτειο της σχέσης σας; Τι επιλεκτική μνήμη είναι αυτή;

27. Οδηγείς νευρικά και εκνευριστικά. Όπως μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί ακόμα, οι προσπεράσεις, οι κόρνες και τα καντήλια από τη θέση του οδηγού έχουν πάψει να θεωρούνται γοητεία.

28. Έχετε να ξενυχτήσετε μαζί εκτός σπιτιού από το βράδυ που τη γνώρισες. Σας έχουν φάει οι σινεμάδες και τα εστιατόρια. Γιατί το κρύβεις το κορίτσι;

 

30. Δεν είσαι ο ακροατής που θα ήθελε να είσαι. Θα φταίει που κάθε φορά που σου μιλάει για κάτι εκτός δικού σου πεδίου ενδιαφέροντος, εσύ σκέφτεσαι από πού θα παραγγείλεις σουβλάκια.

31. Δεν της κάνεις εκπλήξεις. Όχι, δεν είναι έκπληξη το ότι θα γυρίσεις νωρίτερα από τη δουλειά απόψε. Μόλις της το είπες. Duh!

32. Όλα τα ταξίδια που έχετε πάει μαζί τα οργάνωσε εκείνη. Αυτό συγχωρείται μόνο στη σπάνια περίπτωση που έχει δικό της (ή έστω δουλεύει σε) ταξιδιωτικό γραφείο.

33. Αφότου έφυγαν οι ντροπές του πρώτου καιρού, της μιλάς λες και είστε κολλητοί. Δεν είναι η κολλητή σου, κάτι έχεις μπερδέψει εδώ.

 

35. Μεταμορφώνεσαι στον πιο γλυκό σύντροφο της Ιστορίας, όταν σε απαλλάσσει απ’ το να πας μαζί της στο γάμο μιας βαρετής συναδέλφου της στο Καρπενήσι.

36. Τη θεωρείς δεδομένη. Με ό,τι (κακό) συνεπάγεται αυτό.

37. Είσαι περισσότερο ζηλιάρης απ’ όσο πρέπει. Ξέρεις εσύ.

38. Δεν προσέχεις τον εαυτό σου, κι όπως λέει και η γιαγιά μου, έχεις δέσει το γάιδαρό σου και χαλαρώνεις επικίνδυνα. Το ‘χαλαρώνεις επικίνδυνα’ είναι δικό μου’.

39. Δεν απαντάς έγκαιρα στα μηνύματά της. Και με το ‘έγκαιρα’, είμαστε επιεικείς. Εννοούμε εντός μιας ώρας από το μήνυμα που σου ‘στειλε.