SEX

Η καλή πλευρά του να είσαι single υπάρχει και τα σπάει

Μία δημοσιογράφος του ONEMAN δίνει πέντε λόγους χάρη στους οποίους το να είσαι ελεύθερος είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο.

All the single ladies (δις).

Θα ξεκινήσω με την ατάκα της φιλοσόφου- καλής μου φίλης μόλις έμαθε ότι σήμερα θα γράψω για τα θετικά του να είσαι single και να είσαι γυναίκα: “Όταν είσαι single, μπορείς να βγεις, να πιεις, να ξεφτιλιστείς, να φας τρία χοτ ντογκ (γιατί μπορείς) να γυρίσεις σπίτι και την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με όρεξη για μαραθώνιο Star Wars”.

*Και τώρα, πάμε πάλι από την αρχή: All the single ladies, all the single ladies (δις).

 

Η μοναξιά είναι άτιμο πράγμα, δεν διαφωνούμε. Υπάρχουν πάρα πολλές φορές που όντως μόνη, σκέφτομαι ότι από την μοναξιά μόνο ο Φίλιππος Πλιάτσικας βγήκε κερδισμένος. Ωστόσο, να σου πω κάτι; Define ‘μοναξιά’. Γιατί μοναξιά μπορεί να νιώθει και ένας άνθρωπος περιτοιχισμένος από ένα τσούρμο κόσμου. Πριν μου απαντήσεις, σε προκαλώ να κάνεις ένα γρήγορο σκανάρισμα σε όλους εκείνους τους φίλους και τους γνωστούς με σχέση που επιθυμούν διακαώς να βρουν έναν άνθρωπο να τα πούνε γιατί νιώθουν μόνοι.

Συγνώμη αλλά η ωραία εικόνα με τους δεσμευμένους να είναι ευτυχισμένοι και τους ελεύθερους να ψάχνουν σκοινί να κρεμαστούν είναι πιο φωτοσοπαρισμένη και από τις φωτογραφίες των επωνύμων όταν και καλά, τους πιάνουν εξαπίνης σε κάποια παραλία στην μέση του πουθενά. Θέλεις αποδείξεις για να πεισθείς; Πολύ καλά.

Βάλε ένα ‘περνώ και μόνη μου καλά’ για μουσικό χαλί και ξεκινάμε.

 

Δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν

Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούμαστε γκρινιάρες και ‘πρήχτρες’ στο ‘με ποιον βγήκες‘, ‘πού πήγες‘, ‘τι ώρα θα γυρίσεις‘ αλλά και οι άντρες δεν πάτε πίσω. Όσο και αν αναμασήσεις την καραμέλα της εμπιστοσύνης, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι όταν θα βγει η κοπέλα σου θα τις κάνεις τις παραπάνω ερωτήσεις. Και καλά θα κάνεις δηλαδή. Δεν σου τη λέω. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο είναι καλό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου με ήρεμο και ευγενικό τρόπο (!) σχετικά με το τι έκανε αυτός όταν δεν ήσασταν μαζί.

Εγώ αυτήν τη στιγμή δεν πιάνω το κομμάτι του γιατί το κάνεις ή στην δική σου περίπτωση, γιατί το κάνει η κοπέλα σου αλλά ότι συμβαίνει και είναι λογικό. Ενώ όταν είσαι single, εκ των πραγμάτων δεν έχεις κανέναν να σε ελέγξει ακόμη και με την πιο καλοπροαίρετη έννοια του ρήματος.

Δεν έχεις το άγχος της περιποίησης

Το να κυκλοφορείς με τις πυτζάμες που φορούσες στο σχολείο, τα παλιά γυαλιά που κάνουν το μάτι σου να μοιάζει με πείραμα μικροβιολόγου και το μαλλί άλουστο είναι μία εικόνα που σίγουρα δεν θέλεις να δει κανένας άνθρωπος στον κόσμο. Ούτε καν η μαμά σου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που θέλεις να αφεθείς και να αγνοήσεις τον καθρέφτη για να λιώσεις τον καναπέ σαν τον Dude. Αυτές οι φορές, όταν είσαι single είναι απλά απολαυστικές. Δεν εννοώ ότι όταν είσαι σε σχέση είσαι μονίμως στημένος, αλλά όπως έχω ξαναγράψει δεν είναι ωραίο να αφήνεις το ταίρι σου να σε βλέπει να παρατημένο.

 

Να βάλουμε ένα τεράστιο plus κάπου εδώ στην γυναίκα single η οποία δεν έχει το άγχος της αποτρίχωσης. Μπορεί εσύ να το γελάς αλλά δεν είμαστε πάντοτε σε mood πριγκίπισσας.

Δεν έχεις ‘υποχρεώσεις’

Το σεξ όταν είσαι single είναι το πρώτο πράγμα που σου λείπει και ταυτόχρονα το πρώτο πράγμα για το οποίο χαίρεσαι που δεν υπάρχει. Γιατί όσο μηχανή του σεξ και αν είσαι, υπάρχουν φορές που δεν θες αλλά θέλει ο άλλος ο οποίος άλλος αν του πεις δεν θες θα το παρεξηγήσει (ανεξαρτήτως φύλου) και, μπέρδεμα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ένα ακόμη θετικό αυτής της κατηγορίας είναι ότι μπορείς να φλερτάρεις, να βγεις, να κάνεις σεξ με κάποιον/α που σου αρέσει γεγονός που όταν είσαι αγκαζέ, απαγορεύεται δια ροπάλου.

Αλλά, έχεις διαθεσιμότητα

Η σχέση κακά τα ψέμματα, μας ‘ρουχλιάζει’. Πολλές φορές προτιμάμε να καθίσουμε σπίτι να δούμε ταινία χωμένοι κάτω από μία κουβέρτα από το να βγούμε για ποτά(ρες). Το γεγονός αυτό, αυτομάτως μας απομακρύνει κάπως από τους φίλους και τις εργένικες εμπειρίες που εκείνοι αποκτούν όσο εμείς αλλάζουμε τα dvd από το Πρωινό στο Τίφανις στους Avengers (για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι).

Άσε που, προς συμπλήρωση των παραπάνω θετικών το να βγαίνουμε κάθε βράδυ και να παρατάμε σύξυλο τον άνθρωπό μας, δεν είναι και το καλύτερο αν θέλουμε να κρατήσουμε αυτή τη σχέση.

Δεν πλήττεις ποτέ

Σε αντίθεση με μία σχέση που όσο υπεργαμάτη και αν είναι έχει το κακό συνήθειο να σε βάζει σε μία ρουτίνα, το να είσαι single σημαίνει ότι μπορεί σήμερα να είσαι σπίτι και να κάνεις μαραθώνιο Star Wars, αύριο να βγαίνεις και να πίνεις μέχρι πρωΐας και μεθαύριο να κανονίζεις με μία παρέα που γνώρισες στα χθεσινά ποτά να πάτε για ράφτινγκ στον Πηνειό. Όταν είσαι ελεύθερος, θέλεις να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, καταστάσεις, εμπειρίες. Ας μην γελιόμαστε, αν υποθέσουμε ότι η δέσμευση βγάζει την καλή πλευρά σου, τότε η ελεύθερη, βγάζει την κοινωνική. Δεν το λες και άσχημο.

Και ένα bonus για το τέλος

Κάθε φορά που είσαι στις μαύρες σου επειδή είσαι μόνος/η και δεν έχεις κάποιον/α δίπλα σου σκέφτεσαι ότι σε αντίθεση με πάρα πολλούς, εσύ αν μη τι άλλο δεν έχεις συμβιβαστεί σε μία σχέση που δεν σε ολοκληρώνει μόνο και μόνο για να μην είσαι single.