SEX

Να (χωρί)ζει κανείς ή να μη (χωρί)ζει πριν το καλοκαίρι;

Βλέπεις πως το πράγμα δεν τραβάει; Ανοίγουμε το debate γιατί να χωρίσεις (ή να μην χωρίσεις) τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (μια εξαίρεση το πολύ ανά άνθρωπο, συγκεκριμένα), όλες οι σχέσεις κάποτε φτάνουν στον χωρισμό. Οπότε το θέμα δεν είναι αν θα χωρίσεις ή όχι (ειδικά αν έχεις ξεκινήσει να το σκέφτεσαι – που έχεις, για να διαβάζεις αυτό το άρθρο – θα το κάνεις), αλλά το πότε θα το κάνεις. Είναι σημαντικό το timing, όχι μόνο την ψυχική ηρεμία και των δύο, αλλά και για να ελαχιστοποιήσεις, όσο γίνεται, τις πιθανότητες για παρατράγουδα, επειδή ο ένας από τους δύο θα καταφέρει να προχωρήσει παρακάτω. Και παρότι αυτή η απόφαση είναι καθαρά συναισθηματική, υπάρχουν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν. Οι εποχές είναι ένας από αυτούς. Τελικά το καλοκαίρι προσφέρεται ή όχι για να δώσεις τέλος σε μια σχέση;

Είναι καλύτερα να χωρίσεις πριν το καλοκαίρι γιατί…

Ο καιρός προσφέρεται για να βγεις έξω. Όπερ και σημαίνει πως δεν θα σε φάει ο καναπές, το ίντερνετ και οι σειρές, αλλά τα υπαίθρια μπαράκια, οι ταράτσες, τα παραλιακά κλάμπ.

Δεν θα είσαι μόνος. Το καλοκαίρι όλοι δουλεύουν λιγότερο, βγαίνουν περισσότερο, ακόμη και μετά το γραφείο, ακόμη και οι πολύ σπιτόγατοι. Ενώ τον χειμώνα όλα τα ωραία γκομενάκια κρύβονται στην σπηλιά τους.  

Εν όψει παραλίας, θέλεις να αδυνατίσεις. Και αυτό ξέρεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται να συμβεί αν κάθε βράδυ παραγγέλνετε σουβλάκια και τα σαββατοκύριακα βγαίνετε για φαγητό. Πώς να το κάνουμε, η σχέση παχαίνει.

Η λίμπιντό σου είναι ανεβασμένη, σε επίπεδα που ένας μόνιμος δεσμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Σεξουαλικά θέλεις κάτι φρέσκο.

Όλα τα κορίτσια που συναντάς στο διάβα σου είναι πιο μαυρισμένα, πιο αδύνατα και πιο όμορφα απ’ ότι το χειμώνα.

Εκτός από πιο όμορφα είναι και πιο ελαφρά ενδεδυμένα.

Εκτός από πιο όμορφα και πιο ελαφρά ενδεδυμένα είναι και πιο χαλαρών ηθών.

Εκτός από πιο όμορφα, πιο ελαφρά ενδεδυμένα και πιο χαλαρών ηθών, είναι και πιο επιρρεπή στο αλκοόλ.

Είναι η σεζόν των γάμων. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στους γάμους μεταξύ των ελεύθερων gentlemen και των ασυνόδευτων κορασίδων.

Θα πας διακοπές με τους κολλητούς σου, ή με τους χωρισμένους φίλους σου ή με τους άγνωστους που γνώρισες προχθές στο κέντρο της Αθήνας. Βασικά θα πας διακοπές με όποιον θες.

Θα διαλέξεις εσύ και μόνο εσύ τον προορισμό των διακοπών σου, θα διαλέξεις εσύ και μόνο εσύ τη διαμονή σου, το που θα κολυμπάς, που θα τρως, που θα διασκεδάζεις.

Στις διακοπές θα κάνεις οικονομία, χωρίς να έχεις κάποιον να σε παρασύρει σε boutique hotels, καλά εστιατόρια και ανούσια ψώνια στα σοκάκια.

Στα νησιά ανοίξανε και σε περιμένουν όλα εκείνα τα μπαρ που οι singles ξεσαλώνουν και εσύ ο δεσμευμένος τα κοιτάς ξελιγωμένος κρατώντας την καλή σου από το χεράκι.

Θα μπορείς να πιείς όσο γουστάρεις και να κάνεις όσες καλοκαιρινές καφρίλες θες, γκρίνια free.

Ακόμη κι αν μείνεις στην πόλη, σαν διακοπές θα μοιάζει.  Οι παραλίες ενδείκνυνται για μαύρισμα, ρακέτες, φλερτ.

Το κορίτσι σου θα υποφέρει λιγότερο που την χώρισες, μιας που τώρα είναι πιο όμορφη, πιο ελαφρά ενδεδυμένη, πιο χαλαρών ηθών και πιο επιρρεπής στο αλκοόλ – άρα θα περνάει καλύτερα και δεν θα σε φέρνει σε δύσκολη θέση με κλάματα και μεταμεσονύκτιες κλήσεις.

Αν είσαι στο μεταίχμιο να το κάνεις και τελικά πάτε διακοπές και περάσετε καλά, η σχέση παίρνει παράταση άλλη μια ολόκληρη σεζόν (ποιος χωρίζει τον Σεπτέμβρη;).

Δεν αντέχεις άλλο. Απλά θες να τελειώνετε.

 

Είναι χειρότερα να χωρίσεις πριν το καλοκαίρι γιατί…

Η σχέση μπορεί να είναι μια χαρά, απλά να περνάει κρίση λόγω της ρουτίνας και της μιζέριας του χειμώνα. Όλα θα βελτιωθούν μαγικά τώρα το καλοκαίρι.

Και το σεξ θα βελτιωθεί κατακόρυφα στις διακοπές, όπως συμφωνούν τα ¾ των ανθρώπων που απαντούν στις έρευνες.

Το καλοκαίρι εκείνη είναι πιο όμορφη, πιο ελαφρά ενδεδυμένη, πιο χαλαρών ηθών, πιο επηρρεπής στο αλκόολ – θα την αφήσεις στα αρπακτικά εκεί έξω;

Εκείνη θα φροντίσει να σου οργανώσει τις διακοπές σε κάθε λεπτομέρεια – από το να διαλέξει προορισμό μέχρι να σου φτιάξει την βαλίτσα. Όχι κι άσχημα να αράζεις και να τα βρίσκεις όλα έτοιμα.  

Όλοι οι φίλοι σου είναι ζευγαρωμένοι και θα καταλήξεις να κάνεις τραγικές διακοπές με τον άκυρο συνάδελφό σου που δεν τον συμπαθείς καν αρκετά.  

Βαριέσαι να ψάχνεσαι και να φλερτάρεις φτου και απ’ την αρχή, μπας και εξασφαλίσεις στον εαυτό σου λίγο σεξ, το οποίο στη σχέση είναι δεδομένο.

Αν καταφέρετε και βγάλατε μαζί τον δύσκολο χειμώνα, στο καλοκαίρι θα κωλώσετε;

Αν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που πας να κάνεις, παίζει να δυσκολευτείς να την ξεπεράσεις – και όλο το καλοκαίρι να σβήνεις στο μοχίτο τα δικά της τα σημάδια.

Την αγαπάς ακόμη. Ανεξαρτήτως σεζόν, υπεράνω καιρού.