SEX

Σούζι, τρως. Και ψεύδεσαι και φοράς και σορτς

Δεν μίκρυναν τα σορτσάκια της, εκείνη πάχυνε. Υπάρχει άραγε διακριτικός τρόπος να της πεις πως τα έχει βάλει τα κιλά της; Ναι, αρκεί να ξέρεις να “ζυγίζεις” τις περιστάσεις.

Μπορείς πάντα να της κολλήσεις ένα “ξανασκέψου το” επάνω στη ζυγαριά. Μπορείς να πριονίσεις την καρέκλα της. Μπορείς να της αγοράσεις xs ρούχα στα οποία χωράει μόνο το δεξί της μπούτι. Αλλά όλους αυτούς τους τρόπους δεν τους λες ακριβώς διακριτικούς. Υπάρχουν άλλες, πιο ανώδυνες μέθοδοι να την κινητοποιήσεις να χάσει βάρος και να γίνει ξανά το fit κορίτσι που ερωτεύτηκες.

Μια έρευνα που έγινε παλαιότερα στο internet αποκάλυψε πως 1 στους 2 άντρες θα χώριζε την γκόμενα του αν αυτή έβαζε κιλά. Από την άλλη, στην ίδια έρευνα 1 στους 2 άντρες απάντησαν πως μπορούν να καταλάβουν πότε μια γυναίκα υποκρίνεται οργασμό. Χαχαχαχα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως εσύ, ο αναγνώστης του ONEMAN, είσαι πολύ πιο έξυπνος από αυτό, ξέρεις πως τον ψεύτικο οργασμό δεν μπορείς να τον εντοπίσεις και ξέρεις πως υπάρχει τρόπος να αδυνατίσεις την κοπέλα σου, αντί να την παρατήσεις για έναν τόσο επιφανειακό λόγο.

Όχι πως το να έχει αλλάξει το κορίτσι σου εμφανισιακά προς το χειρότερο είναι κάτι ασήμαντο, αντιθέτως είναι κριτικής σημασίας για την ευημερία του ζευγαριού. Όπως είχε τοποθετηθεί και παλαιότερα ο Μάνος Μίχαλος, “Όταν ένας άντρας λέει σε μια γυναίκα “πάχυνες”, εννοεί “μην μου το χαλάς”. Με τη διαφορά πως το να πεις στην κοπέλα σου “πάχυνες” εμπεριέχει την διακριτικότητα ενός ματάκια που έρχεται και κολλάει την μούρη σου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου την ώρα που χαμουρεύεσαι.

Πως της λες λοιπόν πως έχει παχύνει, χωρίς να της το πεις; Πως θα την κάνεις να χάσει αυτά τα έξτρα κιλά χωρίς να φανείς ένα αναίσθητο γουρούνι, να την προσβάλλεις και να την στεναχωρήσεις; Πως της λες πως τα καυτά σορτσάκια δεν είναι για τα κυβικά της  χωρίς να καταλήξετε εκείνη κλειδωμένη στο μπάνιο και εσύ απ’ έξω να την παρακαλάς να βγει; Ζύγισε τις καταστάσεις και ακολούθα τις παρακάτω τακτικές.

Αυτονόητα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς  

Α) Τα ζευγάρια παχαίνουν. Αφού περάσουν τα μέλια του πρώτου καιρού  έρχεται η ζευγαροποίηση. Και εκτός αν μιλάμε για κάποιο sports freak ζευγάρι που αρέσκεται να μετράει ο ένας το BMI του άλλου και να κάνουν high-five όποτε χάνουν μισό γραμμάριο λίπους, η ευτυχία του μέσου ζευγαριού περιστρέφεται γύρω από το φαγητό: γύρω από το μοσχομυριστό παστίτσιο που σου έφτιαξε με τα χεράκια της, γύρω από τις πίτσες που συνοδεύουν ιδανικά το Game of Thrones, γύρω από τα εστιατόρια της πόλης που σας ταΐζουν τα Σαββατόβραδα όσο οι singles καίνε θερμίδες φλερτάροντας στα μπαρ.  Είναι πολύ λεπτή η γραμμή από αυτό:

Σε αυτό:

 

Β) Εκείνη ξέρει ότι έχει παχύνει. Η κοπέλα σου δεν είναι ηλίθια, ξέρει πολύ καλά πως το τζιν της δεν της κουμπώνει και πως στα φουστανάκια του Zara έχει αλλάξει νούμερο. Απλά βρίσκεται σε μια μικρή άρνηση και ελπίζει πως εσύ δεν το έχεις παρατηρήσει. Ώρα να την βγάλεις από την άρνηση, χωρίς όμως να την πληγώσεις ανεπανόρθωτα.  

Γ) Πίσω από ό,τι κάνεις και ό,τι λες το κίνητρο σου οφείλει να είναι η αγάπη. Αν έχεις βαρεθεί την γκόμενά σου και σκοπεύεις ούτως ή άλλως να την χωρίσεις τώρα λίγο πριν το καλοκαιράκι, άστη να τρώει και να φοράει ό,τι γουστάρει. Άλλωστε και να αδυνατίσει, σύντομα θα ξαναβάλει όλα τα κιλά βλέποντας ρομαντικές κομεντί αγκαλιά με τα Zewa soft και έναν κουβά Ben & Jerry’s.

 

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω, διάλεξε την κατάλληλη στιγμή να της ανακοινώσεις τα δυσάρεστα και να της πεις, με δικά σου λόγια “αγάπη μου, έχεις παχύνει”.

  

Όταν ετοιμάζεστε να παραγγείλετε

Όσο σπάσιμο και να είναι να πρέπει να απαρνηθείς το γνωστό σου combo “burger-πατάτες-onion rings” , η στιγμή που κρατάτε το ντελιβερόχαρτο στο χέρι και έχετε την ταινία στο pause, είναι ιδανική για εξομολογήσεις. Ζήτα να φας ο ίδιος κάτι πιο υγιεινό και συμπλήρωσε την παραγγελία σου με το πληθυντικό της ταύτισης: “μωρό μου, πρέπει να μαζευτούμε”.  

Όταν ετοιμάζεται να μαγειρέψει

Κατ’ αρχάς να είσαι ευγνώμων που έχεις βρει ένα κορίτσι που θέλει να σου μαγειρεύει – το είδος σπανίζει τη σήμερον ημέρα. Κατά δεύτερον, την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει αν προτιμάς να φτιάξει καρμπονάρα ή πανσετάκια με μέλι, απάντησέ της “κοτόπουλο σχάρας”. Όταν θα σε κοιτάξει ξενερωμένη, εξήγησέ της πως ναι μεν λατρεύεις την μαγειρική της, αλλά θα ήθελες να αρχίσει να μαγειρεύει πιο ελαφριά. Για γαρνιτούρα μπορείς να βάλεις τη φράση “καλοκαιράκι έρχεται, ας προσέξουμε λίγο τους εαυτούς μας”.

Όταν σχεδιάζετε το σαββατοκύριακό σας

Η στιγμή που προγραμματίζετε τις κοινές σας δραστηριότητες είναι κατάλληλη για να την γεμίσεις υπονοούμενα, προτείνοντας της με ενθουσιασμό κουφά πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει. Τρέξιμο. Θαλάσσια σπορ. Beach volley. Γυμναστήριο. Ακόμη και αν δεν υλοποιηθούν ποτέ αυτά τα πλάνα, θα έχει καταλάβει την ανάγκη σου να κάνετε κάτι πιο active από το να λιώσετε για καφέ στην πλατεία και θα έχει πάρει το μήνυμα πως πρέπει να σηκωθείτε από τον καναπέ.

Όταν προβάρει καλοκαιρινά ρούχα

Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου με ένα σορτς τόσο μικροσκοπικό που μοιάζει να το έχει κλέψει από την ντουλάπα της 16χρονης ξαδέρφης της. Με τη διαφορά ότι πια δεν έχει ούτε τα λιγοστά κιλά, ούτε το σφρίγος της 16χρονης ξαδέρφης της. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να της πεις τεχνηέντως ότι έχει βάλει κιλά. Καταρχήν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σε ρωτήσει από μόνη της αν το ρούχο της πάει, τα κάνουμε αυτά τα λάθη εμείς οι γυναίκες. Για αλλαγή, αυτή τη φορά δώσε μια πιο ειλικρινή απάντηση από το “μια χαρά είσαι”. Ξεκίνα με το “είσαι κούκλα”, απαραίτητη εισαγωγή για να καταπιεί πιο εύκολα το “… αλλά αυτό το σορτς δεν σε κολακεύει”. Αν προσπαθήσει να σου δικαιολογηθεί λέγοντας “μα και πέρυσι το φόραγα” η απάντηση σου οφείλει να είναι “…”.

Όταν περνάει από μπροστά σας “το κορμί”

Η σύγκριση είναι ένα ταμπού που γενικά έχει καθιερωθεί ως ένα μεγάλο “no-no” για τα ζευγάρια, ωστόσο αν την κάνεις με τακτ μπορεί να αποδειχθεί εποικοδομητική. Έστω πως περνά μέσα στην οθόνη σας μια ημίγυμνη Cameron Diaz. Ή έστω πως περνάει μπροστά από την ξαπλώστρα σας ένα μοντέλο της Α’ Εθνικής. Ας μην κρυβόμαστε, και οι δύο σκέφτεστε  κάτι σχετικά με αυτό το κορμί (άλλα εσύ βέβαια, άλλα εκείνη), αλλά κανείς δεν τολμά να σχολιάσει. Τόλμησέ το εσύ: “είσαι πιο όμορφη από εκείνη”, πες (και ευχήσου να μην πέσει φωτιά να σε κάψει), πάρε βαθιά αναπνοή και συνέχισε “ΟΚ, εκείνη έχει αυτό το αψεγάδιαστο κορμί, αλλά και εσύ θα μπορούσες το να έχεις με λίγη γυμναστική.”. Μόλις λέρωσες το κάρμα σου με αναίσχυντα ψεύδη. Η πρόθεσή σου όμως ήταν καλή, οπότε ας ελπίσουμε πως δεν μετράνε.