SEX

Τα πιο άκυρα μέρη να βγεις μαζί της ραντεβού

Φαγητό θα της προτείνουν πολλοί, μία βραδιά στην εκκλησία όμως; Μόνο εσύ. (Μην τρομάζεις, δεν είναι αυτό που νομίζεις).

Κανένα ποτό. Κανένα δείπνο για δύο. Κανένα σινεμά. Και ναι, το σημερινό κείμενο μπορείς να το εκλάβεις ως κείμενο αγανάκτησης. Γιατί ενώ δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την εφευρετικότητα και τη φαντασία που μπορεί να μας εξάψει η γνωριμία με έναν άνθρωπο, στην πλειοψηφία μας, κάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Να είμαστε άραγε καταραμένοι από κάποια γριά μάγισσα που τα πήρε στο κρανίο επειδή της μιλήσαμε απότομα ή απλώς βαριόμαστε να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό; Θα σε γελάσω. Η ουσία είναι ότι δεν το κάνουμε. Ούτε που το δοκιμάζουμε.

 

Το γιατί; Αλήθεια το αγνοώ και ειλικρινά αν γνωρίζεις κάτι επ αυτού, θα ήθελα πολύ τα φώτα σου στα σχόλια. Μέχρι τότε όμως και αφότου συμφωνήσω με την Έρρικα περί πρώτων ραντεβού και δαιμονιών έρχομαι για να βάλω ένα τέλος σε αυτή τη δύνη προβλεψιμότητας που στροβιλίζουμε εδώ πολύ καιρό singles και ζευγάρια.

Α και μην το ξεχάσω: Πες με γραφική αλλά δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να εμπνευστείς από ένα κορίτσι και να του προτείνεις να κάνετε μαζί κάτι διαφορετικό. Και επειδή το παραέκραξα το φαγητό και το ποτό παραπάνω, ας ρίξω λίγο τους τόνους από την πρώτη κιόλας εναλλακτική πρόταση.

Φαγητό χωρίς σύνορα

Είτε αυτό το ερμηνεύεις ως το να πάτε να δοκιμάσετε μία διαφορετική κουζίνα (ταϊλανδέζικη, ινδική, κορεάτικη, μεξικάνικη, ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΗ) είτε ως πικνίκ στο πάρκο Αντρέας Συγγρός ή το Τατόι. Ή και στα δύο, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα τετριμμένα. Μπορείς; Φυσικά και μπορείς.

Και τώρα, πάμε στα λιγότερο safe.

Για καφέ, στο καφενείο

Αν η ατάκα της ήταν ‘ναι μωρέ, να κανονίσουμε να πάμε για έναν καφέ‘ τότε εκπλήρωσε την επιθυμία της πηγαίνοντάς την κάπου που δεν το περιμένει. Αν έχετε χρόνο, μία τύπου μονοήμερη (της μίας ώρας το πολύ, μην το παρακάνουμε) λίγο εκτός Αττικής, στην γραφική πλατεία ενός χωριού για καφέ και συμπάθεια, είναι το ιδανικό. Αν δεν έχετε, τόσα καφενεία έχει η Αθήνα. Κάποιο θα βρεις.

Ατένσιον πλιζ: Δεν εννοώ μαγαζί καινούριο που το γύρισε στην παράδοση. Εννοώ καφενείο. Με τους υπέροχους παππούδες που παίζουν πρέφα και μιλάνε πολιτικά.

Πηγαίνετε ακάλεστοι σε ένα πάρτι

Εδώ οι άλλοι πήγαιναν σε γάμο και έσπασαν ταμεία. Εσείς γιατί όχι;

 

Προ(σ)κάλεσέ τη σε έναν αγώνα για δύο

Θα είναι μπάσκετ; Θα είναι τένις; Μόνο ποδόσφαιρο μην είναι -δεν βγαίνουν τα νούμερα γι αυτό. Και το τρέξιμο είναι εξίσου καλή ιδέα. Ίσως είναι και περισσότερο ρομαντική, αν επιλέξεις για παράδειγμα τη διαδρομή που συνδέει Φάληρο με Πειραιά.

Προσοχή, τοίχος: Πριν προτείνεις κάτι από τα παραπάνω σιγουρέψου ότι α) είναι αθλητικός τύπος, β) είσαι αθλητικός τύπος. Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι.

Μια βραδιά στο Νιάρχος Hill

Πέραν του ότι το οικοδόμημα είναι εκπληκτικά φωτισμένο το βράδυ, πέρα από το γεγονός ότι θα το ζήσεις σαν το Hugh Grant σε ΟΛΕΣ τις ταινίες του, μπορείς να τσεκάρεις αν εκείνη την ημέρα έχει κάποιο προγραμματισμένο event από εκείνα τα κουλά μεν αλλά τέλεια όπως η προβολή παλιών ταινιών ή η όπερα ή τα αφιερώματα jazz ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Είσαι εσύ ένας: Ναι, προφανώς και θα το παίξεις και λίγο κουλτούρα αλλά δεν ήταν αυτή η πρόθεση της πρότασης.

Ξαμοληθείτε στην Επίδαυρο παρέα με τις Σκύλες της λύσσας

Όταν ανοίξει λιγάκι ο καιρός, παρέα με το βραδινό μπάνιο που (ΣΠΟΙΛΕΡ!!!!!!) ακολουθεί, το ‘πάμε να δούμε μία παράσταση στην Επίδαυρο’ είναι τόσο κουλό που γιατί να μην το προτείνεις; Μετά, αν αντέχετε τρώτε και στο Λυγουριό.

Γκουχου: Απόφυγε να της προτείνεις διανυκτέρευση. Ίσως τότε το λυγουριό πάρει άλλες διαστάσεις. Δεν ξέρω αν με εννοείς.

Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι

Μεσ’το νεράκι χωρίς μαγιό. Αυτά.

Έχουμε και τρενάκι, πάμε μια βόλτα;

Η τρέλα του ‘τουρίστες για μία μέρα’, μπορεί να επεκταθεί και σε έναν περίπατο ως την Ακρόπολη. Κατά τα άλλα, όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το τουριστικό τρενάκι της πόλης στα έχει μαζεμένα ο Γιώργος Μυλωνάς. Ωστόσο, μεταξύ μας τώρα, αυτόν μην τον πολυπιστεύεις. Αυτός βλέπει τη διαδρομή του 140, ταξίδι στο κέντρο της γης.

Παρεμπιπτόντως, μιας και πιάσαμε τα μέσα. Και μια βόλτα με το τραμ δεν είναι κακή ιδέα. Αρκεί να έχετε στη διάθεσή σας χρόνο. Πολύ.

Μια νύχτα στο Μουσείο (ή και μέρα)

Έλα, αυτό έχει ξαναγραφτεί απλά δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Εκκλησιαστείτε, κάνει καλό

Όχι όχι όχι σε καμία περίπτωση δεν το λέω προσηλυτιστικά. Παρόλα αυτά, η πρόταση του πάμε ένα πρωινό Κυριακής στη λειτουργία ή κάποιο απόγευμα θα τη ρίξει τόσο από τα σύννεφα και θα είναι και για τους δυο σας κάτι τόσο πρωτόγνωρο που γιατί όχι στην τελική.

Ευλόγησον: Όσοι ούτως ή άλλως εκκλησιάζεστε αγνοήστε αυτήν την πρόταση.

Και, τα τα τα τααααν το καλύτερο όλων: Ζήτησέ της να διαλέξει εκείνη μέρος

Όσο και αν δεν το πιστεύεις, έχω να σου πω ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε τρομερά βολεμένες σε αυτόν τον τομέα. Το να μας βγάλεις από την άνεσή μας και να μας δώσεις την πάσα να σε εντυπωσιάσουμε ή τέλος πάντων να σε πάμε κάπου που θα περάσεις καλά είναι τόσο challenging και την βγάζει τόσο από το comfort zone της που καταντάει διεγερτικό.

Σ.σ.: Αλήθεια δεν ξέρω τι έπαθα εκεί στο τέλος και το γύρισα στο μισά αγγλικά μισά ελληνικά. Απεταξάμην την Τζούλι Μασίνο από μέσα μου. Αμήν.