ΠΟΤΑ

Βρήκαμε αυτόν που θα σου σερβίρει τέλεια την μπύρα σου

Ο ελληνικός τελικός του Heineken Star Serve ανέδειξε τον νικητή και εμείς μιλήσαμε μαζί του για να μας πει πώς σερβίρεται σωστά η μπύρα.

Αν νομίζεις ότι το να σερβίρεις μπύρα είναι κάτι απλό, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι ακόμα και αυτή η - φαινομενικά - απλή διαδικασία έχει τα μυστικά της.

Διαβάστε περισσότερα

Το cocktail στο σπίτι θέλει τη μεζούρα του

Ξεκινάμε μικρά "μαθήματα" cocktail making με κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Τους τρόπους μέτρησης των ποτών. Καλως ήρθατε στην ιντερνετική τάξη του World Class.

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι μία εξαιρετική τραγουδίστρια αλλά αν προσπαθούσε να δημιουργήσει cocktail βασιζόμενη στο τραγούδι της "Το Μέτρημα", θα τα έκανε πιθανότατα μαντάρα. Κι αυτό γιατί όταν μετρά, της βγαίνουν λίγοι ή πολλοί. Το να δημιουργείς cocktail είναι θέμα ακρίβειας, ειδικά αν δεν είσαι μετρ του είδους. Οι έμπειροι World Class bartenders μπορούν να δημιουργήσουν και χωρίς τις μεζούρες τους. Θα τους δεις όμως στο 99% των περιπτώσεων να χρησιμοποιούν τις διάφορες μεθόδους μέτρησης ακριβώς από σεβασμό σε αυτό το οποίο θα φτάσει στον τελικό καταναλωτή. Στην περίπτωσή μας, ένα ιδανικό cocktail.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το λευκό κρασί συναντά το βαρέλι

Το ταξίδι κάθε κρασιού από το αμπέλι στο ποτήρι είναι κάτι το μοναδικό και η στιγμή της ωρίμασης του η πιο σημαντική της διαδρομής του.

Σίγουρα όταν πιάνεις στα χέρια σου την λίστα με τα κρασιά σε ένα μαγαζί δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σε βοηθήσουμε. Να σου δείξουμε το σωστό δρόμο και να μάθεις τα μυστικά μιας ξεχωριστής ποικιλίας και μιας ετικέτας που θα συγκλονίσει τον ουρανίσκο σου. Η Ντεμπίνα είναι η ποικιλία που πρέπει να γνωρίσεις και το Primus Zitsa Barrique το κρασί που θα συνδυάσεις με τις καλύτερες στιγμές σου.

Διαβάστε περισσότερα

Παγόδες, λίμνες και εξαιρετικά cocktail κρυμμένα στην Ιαπωνία

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στον πλανήτη μέσω των κατάλληλων ανθρώπων. Των World Class bartenders κάθε χώρας.

Η Ιαπωνία είναι απωθημένο πολλών Ελλήνων ως τουριστικός προορισμός. Και όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά της έχουν πάντα να διηγηθούν υπέροχες ιστορίες και εμπειρίες από μία χώρα που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά και τις απολαύσεις της. Όλοι μαγεύονται από τις εικόνες, τις μυρωδιές και τις γεύσεις ενός πολιτισμού τόσο αιρετικά διαφορετικού από τον δικό μας.

Διαβάστε περισσότερα

Εσύ, ξέρεις να σερβίρεις την μπύρα σου σωστά;

Παίρνουμε μια γεμάτη γουλιά από τον κόσμο του Heineken Star Serve, ενός προγράμματος που βάλθηκε να μας μάθει να σερβίρουμε τις μπύρες μας με τον ιδανικό τρόπο.

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Νοεμβρίου του 2013. Βρισκόμουν στο ιστορικό κτίριο της Heineken στο Άμστερνταμ για να παρακολουθήσω το πρώτο Global Bartenders Final του προγράμματος Star Serve. Ο υπερταλαντούχος Γιώργος Καβακλής από το bar Spoiled βρισκόταν στο stage για λογαριασμό της χώρας μας. Μέσα σε ένα 24ωρο είχα μάθει από εκείνον, τον Γιώργο Πίμπα, υπεύθυνος για το Star Serve στην Ελλάδα, αλλά και τον Franck Evers, Global Draught Master της Heineken όλα όσα χρειαζόταν να ξέρω για την μπίρα, το σερβίρισμά της και κυριότερα, γιατί είναι σημαντικό το να σερβίρεις σωστά τη μπύρα. Τόσο σημαντικό ώστε να το κάνουμε και διαγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Τι δουλειά έχει ένα σαλέ στην καρδιά του Λονδίνου;

Αποκαλύπτουμε τις πιο συναρπαστικές World Class εμπειρίες σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τους ανθρώπους που φέρνουν τη δημιουργία στο προσκήνιο. Ο Jimmy Garcia είναι ένας από αυτούς.

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο κείμενο, μία από τις τάσεις στην bartending κοινότητα είναι η στροφή στο συναίσθημα, στην αλληλεπίδραση με τον πελάτη, στην συμμετοχή του στην εμπειρία. Η σημερινή μας ιστορία δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα με αυτό το σκεπτικό. Ο Jimmy Garcia έχει δημιουργήσει στο Λονδίνο ένα μαγικό μέρος εμπειριών και απόλαυσης, “δανεισμένο” από τη Γαλλία, τις Άλπεις και τις εκδρομές του εκεί.

Διαβάστε περισσότερα

Η Νέα Υόρκη έχει πολλούς υπέροχους τρόπους να την εξερευνήσεις

Μια μικρή ματιά στο Μεγάλο Μήλο από τους ανθρώπους που συνθέτουν την καλύτερη ομάδα “ξεναγών”. Εκείνους που τις ζουν καθημερινά.

Υπάρχουν κάποια ταξίδια σε αυτή τη ζωή που σε καθορίζουν. Ταξίδια που μένουν όχι απλά αναλλοίωτα στη μνήμη σου αλλά νιώθεις ότι θα σε συνοδεύουν και στην υπόλοιπη ζωή σου. Η Νέα Υόρκη έχει αυτόν τον τίτλο της “πλανεύτρας” και μπορείς με μια απλή αναζήτηση να διαβάσεις γραπτά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για εκείνη και το πώς μάγεψε ή καθόρισε τον καθέναν. Αυτό όμως που θα έπρεπε κυρίως να αναζητάς είναι οι γνώμες, οι εικόνες και οι ιστορίες που έχουν να σου πουν οι ντόπιοι. Οι άνθρωποι που αναπνέουν την πόλη και τον παλμό της καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.