10 πράγματα που λίγοι ξέρουν για το κοκορέτσι
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
- 15 ΑΠΡ 2023
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή στο βιβλίο My Greek Vegan Food.
To Ratatouille είναι μια παραδοσιακή συνταγή στην περιοχή της Νότιας Γαλλίας μια εκδοχή της οποίας ξέρουμε καλά και στην Ελλάδα.
Τα leftovers ρυζιού έχουν μπει στο στόχαστρο για τις τροφικές δηλητηριάσεις, και οι χρήστες του TikTok μοιράζονται τις άσχημες εμπειρίες τους.
Ξέρεις τι είναι καλύτερο από μια απλή μπριζόλα που ψήθηκε σε μια οποιαδήποτε ψησταριά; Μια μπριζόλα που έχει ψηθεί σε μία μαντεμένια ψησταριά κάρβουνου -που μπορείς να ακουμπήσεις στη μέση του τραπεζιού- και κάνει το κρέας σκέτο λουκούμι με τέλεια καπνιστή γεύση και θεϊκή κρούστα στο εξωτερικό, ενώ το κρατάει απίστευτα ζουμερό στο εσωτερικό.
Μπορεί να έχεις συνδέσει την πίτσα με την Ιταλία, όμως η γερμανική εκδοχή της είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Γρήγορο, απλό και πάρα πολύ αποτελεσματικό.
Αμελέτητα ταύρου, κεφάλι αρνιού και βραστό χέλι μαγειρεμένο σε κρύο ζελέ; Ο απόλυτος μεζές για συνοδευτικό με την μπύρα σου. Ή και όχι.
Είναι αλήθεια πως η πίτσα -κατά κάποιον τρόπο- γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Τι έβαζαν πάνω στην πίτσα τους οι αρχαίοι Αθηναίοι;
Υπάρχει ένα τρικ για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με απολυτή ακρίβεια.
Στις Σάπες Ροδόπης, η Μέλισσα αποτελεί κοινό μυστικό για τους καλοφαγάδες από το 1964. Επικά πολίτικα μπιφτέκια, κρέας στα κάρβουνα και παραδοσιακά μαγειρευτά της περιοχής, όπως τσιγεροσαρμάδες και τας κεμπάπ.
Ο χαλβάς με σιμιγδάλι θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο γλυκό της Σαρακοστής.
Θέλουν προσοχή, μεγάλη προσοχή.
Έχεις φάει πιο αηδιαστικά πράγματα από όσο μπορείς ν’ αντέξεις.
Ένα γαστρονομικό ταξίδι με την υπογραφή της ομάδας των Nomade et Sauvage, του executive chef Απόστολου Αλτάνη και του εστιατορίου Estrella στο Hyatt Regency Thessaloniki.