Ένας γαστρονομικός χάρτης για τη Χώρα των Βάσκων
Ακολούθησα το ένστικτο (και το στομάχι μου) στη Χώρα των Βάσκων, δοκιμάζοντας όσα περισσότερα μπορούσα. Αυτός είναι ο απόλυτος, προσωπικός μου γαστρονομικός οδηγός.
- 10 ΜΑΙ 2025
Ακολούθησα το ένστικτο (και το στομάχι μου) στη Χώρα των Βάσκων, δοκιμάζοντας όσα περισσότερα μπορούσα. Αυτός είναι ο απόλυτος, προσωπικός μου γαστρονομικός οδηγός.
Λίγα λόγια για ένα αγαπημένο πιάτο αλλά ακόμα περισσότερο για τις συνθήκες που διαμορφώνουν την ευτυχία.
Στο TikTok υπάρχει μία συνταγή που το απογειώνει.
Οδηγίες μαγειρικής που χρονολογούνται 3.700 χρόνια πριν.
Το χρώμα αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς αισθητηριακούς παράγοντες ως προς το πώς αντιλαμβανόμαστε το φαγητό μας.
Από το τέλειο guacamole για τα nachos σου μέχρι την πικάντικη salsa έτσι θα γιορτάσεις γευστικά μία από τις σπουδαιότερες μεξικανικές γιορτές.
Κάθε φορά που αναζητώ ένα οικείο πιάτο, ο νους μου αναπόφευκτα με οδηγεί στην Ήπειρο, στην καρδιά της παράδοσης και της γαστρονομικής αυθεντικότητας.
Πράγματα που σίγουρα έχεις προσέξει, αλλά ίσως δεν είχες καταλάβει πως ήταν στρατηγικές κινήσεις ώστε να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα όταν τρως σε ένα εστιατόριο.
Οι επιστήμονες έμαθαν ότι τα σωματίδια από τα ελαστικά των αυτοκινήτων είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τη μείωση του σολομού στον βορειοδυτικό Ειρηνικό (και βρίσκονται και στα δικά μας σώματα).
Μια απολαυστική συζήτηση με μία σπουδαία επιστήμονα που ρίχνει εδώ και χρόνια φως στην ιστορία της ελληνικής διατροφής.
Είμαστε ό,τι ηλικία τρώμε. Ή κάπως έτσι.
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη λανσάρει το Van Dough, ένα παγωτό βανίλια διακοσμημένο με μικρά τραγανά κομματάκια σοκολάτας.
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή στο βιβλίο My Greek Vegan Food.
Είχε τη φήμη ότι είναι ταυτόχρονα δηλητηριώδης και πηγή πειρασμού.