ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι άλλες ιστορίες του Oneman: ένα επετειακό podcast

Μια εκπομπή to know us better με αφορμή τα 5 χρόνια του Oneman (που όπως θ' ακούσεις, παραλίγο να μη λεγόταν Oneman).

Όπως πιθανόν ήδη ξέρεις, κλείσαμε τα πέντε. Σε ανθρώπινα χρόνια, είμαστε ακόμα νήπια – οι ιστορίες και τα κατορθώματά μας θα χωρούσαν σε ένα κοινότοπο οικογενειακό άλμπουμ με φωτογραφίες. Σε σκυλίσια χρόνια, θα είχαμε μόλις ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα για τον παράδεισο των πιστών, χαρωπών τετράποδων.

Σε Ιντερνετικά χρόνια, τα πέντε είναι ένας συγκλονιστικά μεγάλος χωρόχρονος. Μπορούν να μετρηθούν σε χιλιάδες κείμενα, σε εκατομμύρια σχόλια κάτω από τα κείμενα, σε πολλαπλάσια εκατομμύρια views και visits. Και σε εργατοώρες, εννοείται. Και σε μετακομίσεις από γραφείο σε γραφείο κι από κτίριο σε κτίριο. Σε προσλήψεις, σε απολύσεις, σε επιτυχίες, σε αποτυχίες.

Παράλληλα, τα πέντε Ιντερνετικά χρόνια είναι μια ασφράγιστη χρονοκάψουλα που μεγαλώνει και μακραίνει χάρη σε πράγματα που δεν μπορούν να μετρηθούν. Εκεί μέσα μπαίνουν οι ιστορίες πίσω από τις δημοσιευμένες ιστορίες. Οι χαρές και οι φρίκες της καθημερινότητας, το bonding και οι συγκρούσεις, η μεγάλη λαχτάρα και η διαλυτική αγωνία του κειμένου πριν γεννηθεί, η ανακούφιση της καλής μέρας, η υστερία της κακής μέρας, όλα αυτά.

Εδώ θα ακούσεις μερικές ιστορίες για ‘όλα αυτά’. Είναι μια εκπομπή που ηχογραφήθηκε με αφορμή τα γενέθλια του Oneman, αλλά θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αφορμή. Έτσι, για να μάθουμε κι εμείς μαζί με σένα ότι αυτό το site παραλίγο να μη λεγόταν έτσι.