ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένα δώρο για κάθε εορταστικό τραπέζι

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Για όλους αυτές οι μέρες, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι και μέρες αποφάσεων. Ένας χρόνος τελειώνει, ένας νέος ξεκινά κι αυτό από μόνο του μοιάζει μια καλή αφορμή για να ξεφορτωθείς όσα σε βαραίνουν και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα, που μπορεί να σε κάνουν καλύτερο ή να σε κάνουν να περνάς καλύτερα.

Μια τέτοια απόφαση, πολύ εύκολη αλλά σημαντική για το πώς θα ζήσεις τις φετινές γιορτές αλλά και όλες τις επόμενες, είναι η αποδοχή της ιδέας του ποτού ως δώρο. Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για αυτές τις μέρες από ένα καλό ποτό. Ειδικά αν είσαι καλεσμένος σε τραπέζι και ακόμα πιο ειδικά αν στο τραπέζι παρευρίσκονται αγαπημένα σου πρόσωπα – άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι χρόνια κι έχετε ήδη ανταλλάξει άπειρα δώρα στο παρελθόν.

Με ένα καλό ποτό δεν θα χάσεις ποτέ. Ιδανικά, θα ανοιχθεί το ίδιο βράδυ μετά το τραπέζι και θα το απολαύσετε όλοι μαζί – οικοδεσπότες και καλεσμένοι, αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς – μαζί με τις ιστορίες της παρέας ή τις οικογενειακές αφηγήσεις. Σε μια άλλη καλή εκδοχή, θα μείνει στην κάβα του σπιτιού για να το απολαύσετε σε κάποια από τις επόμενες επισκέψεις σας.

Η επιλογή του ποτού είναι μια ακόμα απόφαση, ενίοτε και περίπλοκη, αλλά γι’ αυτές τις μέρες της θαλπωρής και της χαράς διάλεξε κάτι που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους (αν όχι όλους). Το Jack Daniel’s Tennessee Honey τικάρει όλα τα κουτάκια. Φέρει την ετικέτα, την παράδοση, την ιστορία και την ποιότητα του Jack Daniel’s και την ίδια στιγμή φιλοξενεί την έκπληξη του μελιού. Οι απαλές του νότες αγκαλιάζονται με μικρές εκρήξεις σοκολάτας και πραλίνας και αφήνουν στους γευστικούς κάλυκες μια αίσθηση που από μόνη της μπορεί να περιγραφεί ως ‘γιορτή’.

Είναι μια ανάλαφρη εκδοχή ουίσκι, που θα το πιουν και θα το εκτιμήσουν όλοι. Κάποιοι θα το προτιμήσουν σκέτο, κάποιοι θα το δροσίσουν με πάγο, ενώ ανάλογα με τη σύνθεση του πάρτι και τη διάθεση του οικοδεσπότη, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για γευστικά cocktails όπως το Jack Honey Smash (με λάιμ και πορτοκάλι) ή το Jack Honey Ginger Ale.

Η καλοσχεδιασμένη premium συσκευασία του είναι έτσι κι αλλιώς μια συσκευασία δώρου που θα την εκτιμήσει και ο πιο ‘δύσκολος’ οικοδεσπότης. Αυτό που θα παραμείνει για πάντα ανεκτίμητο, είναι η γνήσια χαρά και η βαθιά συγκίνηση της στιγμής που μόνο μια πρόποση με τους πιο δικούς σου ανθρώπους μπορεί να προσφέρει. Τα υψωμένα ποτήρια, τα οικεία πρόσωπα, τα χαμόγελα που σχηματίζονται πάνω τους, οι σκέψεις που σχεδόν μπορείς να τις διαβάσεις στον αέρα – έχουν δραπετεύσει από τα πρόσωπα και τα κεφάλια και αιωρούνται στο χώρο σαν ευχές που τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθούν οπωσδήποτε.