Ένα δώρο με πραγματική αξία - Gift Calendar 2017 - Gift Calendar 2017
 

Ένα δώρο με πραγματική αξία

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.
SHARES

Στην προσφορά ενός δώρου, η κρίσιμη λέξη είναι η 'προσφορά'. Το δώρο αυτό καθαυτό έχει πάντα λιγότερη σημασία από την κίνηση. Ειδικά αυτές τις μέρες, οι συμβολισμοί των γιορτών μας επιτρέπουν να δώσουμε στην έννοια της προσφοράς ένα μεγαλύτερο εύρος. Στην πραγματικότητα, μας ωθούν να σκεφτούμε λίγο έξω από τις νόρμες μας και να δούμε λίγο πέρα από τη μύτη μας.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενείται μια πολύ ξεχωριστή έκθεση. Ονομάζεται 'Tales From Uganda' και περιλαμβάνει φωτογραφίες και καταγεγραμμένα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των ανθρώπων σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Οι 'Ιστορίες από την Ουγκάντα' αφηγούνται επίσης το ταξίδι της Action Aid και 45 αναδόχων από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Αφρικανική χώρα. Είναι μια περιπέτεια που το Oneman την έζησε από κοντά, χάρη στις ανταποκρίσεις του Χρήστου Χατζηιωάννου. Και από τις 6 ως τις 9 Δεκεμβρίου, μπορείς κι εσύ να ταξιδέψεις νοερά ως εκεί εκεί και - κυρίως - να δείξεις εμπράκτως την αλληλεγγύη σου στην Action Aid, επισκεπτόμενος την έκθεση.

Οι εικόνες του Νίκου Μάστορα θα σε εντυπωσιάσουν με την αισθητική τους και θα σε συγκινήσουν με την ευαισθησία τους. Και μπορείς να τις αποκτήσεις, εκτυπωμένες σε καμβά, έτοιμες να διακοσμήσουν το σπίτι ή το γραφείο σου. Εννοείται ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην Action Aid. Από αυτήν την άποψη, κάθε αγορά είναι από μόνη της ένα δώρο - μια ανεκτίμητη προσφορά σε παιδιά που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Από κάθε άποψη, μια τέτοια κίνηση είναι πρωτίστως ένα δώρο στον εαυτό σου – ακόμα κι αν την κάνεις για να δωρίσεις τη φωτογραφία σε κάποιον άλλο. Όπως σίγουρα ξέρεις, την πιο βαθιά ικανοποίηση την εισπράττει αυτός που προσφέρει το δώρο και όχι ο αποδέκτης του.

Info

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

> Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο:  10:00 - 17:00. Πέμπτη: 10:00 - 20:00. Τρίτη: κλειστό.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Τι είχε γράψει στη διαθήκη του ο Γιώργος Βακάκης, τρεις μήνες πριν το τροχαίο με την Πόρσε

Κάνοντας λόγο για ασάφειες σχετικά με την ιδιόγραφη διαθήκη που είχε συντάξει ο 23χρονος Γιώργος Βακάκης τρεις μήνες πριν από το δυστύχημα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, διεκδικεί από την οικογένεια του Mr. Jumbo 2 εκατ. ευρώ

 

Photos

Η υποψηφιότητα Όσκαρ του 'Mudbound' μέσα από εικόνες

Η Rachel Morrison ('Black Panther') έγινε η πρώτη γυναίκα που προτείνεται για Όσκαρ Φωτογραφίας, για το 'Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή'. Η ταινία βγαίνει σήμερα στις αίθουσες από την Feelgood κι εδώ ακολουθούν 20 λόγοι για τους οποίους αξίζει να τη δεις στο σινεμά. Είναι άξιος απόγονος της υποψηφιότητας του 'Moonlight' αλλά μετά το 'Moonlight', τι; Και φέτος τα Όσκαρ παίζουν ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Κάνε προθέρμανση για την τελετή που έρχεται στις 4 Μαρτίου, μέσα από το οσκαρικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.