Ένα δώρο με πραγματική αξία

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.
SHARES

Στην προσφορά ενός δώρου, η κρίσιμη λέξη είναι η 'προσφορά'. Το δώρο αυτό καθαυτό έχει πάντα λιγότερη σημασία από την κίνηση. Ειδικά αυτές τις μέρες, οι συμβολισμοί των γιορτών μας επιτρέπουν να δώσουμε στην έννοια της προσφοράς ένα μεγαλύτερο εύρος. Στην πραγματικότητα, μας ωθούν να σκεφτούμε λίγο έξω από τις νόρμες μας και να δούμε λίγο πέρα από τη μύτη μας.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενείται μια πολύ ξεχωριστή έκθεση. Ονομάζεται 'Tales From Uganda' και περιλαμβάνει φωτογραφίες και καταγεγραμμένα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των ανθρώπων σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Οι 'Ιστορίες από την Ουγκάντα' αφηγούνται επίσης το ταξίδι της Action Aid και 45 αναδόχων από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Αφρικανική χώρα. Είναι μια περιπέτεια που το Oneman την έζησε από κοντά, χάρη στις ανταποκρίσεις του Χρήστου Χατζηιωάννου. Και από τις 6 ως τις 9 Δεκεμβρίου, μπορείς κι εσύ να ταξιδέψεις νοερά ως εκεί εκεί και - κυρίως - να δείξεις εμπράκτως την αλληλεγγύη σου στην Action Aid, επισκεπτόμενος την έκθεση.

Οι εικόνες του Νίκου Μάστορα θα σε εντυπωσιάσουν με την αισθητική τους και θα σε συγκινήσουν με την ευαισθησία τους. Και μπορείς να τις αποκτήσεις, εκτυπωμένες σε καμβά, έτοιμες να διακοσμήσουν το σπίτι ή το γραφείο σου. Εννοείται ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην Action Aid. Από αυτήν την άποψη, κάθε αγορά είναι από μόνη της ένα δώρο - μια ανεκτίμητη προσφορά σε παιδιά που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Από κάθε άποψη, μια τέτοια κίνηση είναι πρωτίστως ένα δώρο στον εαυτό σου – ακόμα κι αν την κάνεις για να δωρίσεις τη φωτογραφία σε κάποιον άλλο. Όπως σίγουρα ξέρεις, την πιο βαθιά ικανοποίηση την εισπράττει αυτός που προσφέρει το δώρο και όχι ο αποδέκτης του.

Info

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

> Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο:  10:00 - 17:00. Πέμπτη: 10:00 - 20:00. Τρίτη: κλειστό.

Share
Follow
 

Best of Network

Ο Κριστιάνο ζήτησε από τους Ιρανούς να τον αφήσουν να κοιμηθεί! (VIDEO)

Ιρανοί φίλαθλοι έστησαν γιορτή έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χαρακτηριστική κίνηση, τους ζήτησε να μην κάνουν θόρυβο για να κοιμηθεί. (VIDEO)

Ιρανοί πήγαν να ξυπνήσουν τον CR7 κι αυτός...

Εξω από το ξενοδοχείο της εθνικής Πορτογαλίας μαζεύτηκαν πολλοί φίλαθλοι του Ιράν για να κάνουν φασαρία σε μία προσπάθεια να ενοχλήσουν τους παίκτες του Σάντος για να μην κοιμηθούν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, βγήκε στο παράθυρο και τους... μάλωσε όπως συμβαίνει στις γειτονιές (VIDEO).

 
Μάθε τα πάντα
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.