ΣΙΝΕΜΑ

Μαθήματα ζωής από τον Τζέιμς Μποντ

Αν δεν πάρεις μερικά μαθήματα από τον δάσκαλο Bond, από ποιον θα πάρεις;

Σκαλίσαμε εκείνη την σκοτεινή μεριά του εγκεφάλου που βρίσκεται αποθηκευμένη όλη η πληροφορία σχετικά με τον James Bond και ανασύραμε εκείνα τα ηθικά και ανήθικα διδάγματα του μεγάλου James Bond. Για να τα αποστηθίσεις και να τα ακολουθείς πιστά σε όλη σου τη ζωή.

Συνέχισε να προσπαθείς. Πριν τον 007 υπήρχαν άλλοι έξι που απέτυχαν να γράψουν ιστορία.

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

 

 

 

Κατάσκοπος, δολοφόνος, γραμματέας, αστυνομικίνα. Όποια κι αν είναι η πρωινή της δουλειά, η (ωραία) γυναίκα είναι πάνω από όλα (ωραία) γυναίκα.

 

Αν είσαι παγκόσμιας φήμης εγκληματίας τότε οφείλεις να φτιάξεις τη βάση σου είτε κάτω από το νερό, είτε κάτω από το έδαφος, είτε σε άλλον πλανήτη.

 

 

Η βότκα-μαρτίνι πίνεται κουνημένη, όχι ανακατεμένη

Το κοστούμι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

 

Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ κι όχι με την έννοια του “άσε για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα”, αλλά με αυτή του “εντάξει, μαλακία, αλλά υπάρχει και το αύριο για να τη διορθώσεις”.

 

Όσο κακή και να είναι η φάση, πάντα υπάρχει χρόνος για ένα αστείο, ένα μαρτίνι, ή αχαλίνωτο σεξ

 

Τα όμορφα αμάξια, όμορφα καταστρέφονται

Να φοβάσαι τους τύπους με σαγόνια από ατσάλι, σιδερένια χέρια, χρυσά πιστόλια, πρόσωπο γεμάτο διαμάντια ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό που θα τους εξασφάλιζε μια πετυχημένη δουλειά στο πλησιέστερο τσίρκο

 

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Παλιά το να είσαι σε αυτοκίνητο και να μιλάς τηλεφωνικά με κάποιον, βλέποντας τη φάτσα του ήταν κάτι το απίστευτο. Παλιά.

 

 

Μπορείς να κερδίσεις όλο το τραπέζι. Ακόμη κι αν έχεις στο χέρι σου 5 και 7 μπαστούνι. Σημασία δεν έχει το φύλλο, αλλά πως θα το παίξεις.

Όσοι έχουν γάτες θέλουν το κακό του κόσμου

 

Να κρατάς τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς ακόμη πιο κοντά. Γιατί που ξέρεις, κάπου πριν προσπαθήσουν να σε σκοτώσουν θα σου αποκαλύψουν όλο το σατανικό τους σχέδιο

 

Ποτέ μη λες ποτέ