ΣΙΝΕΜΑ

Άμα σου πετύχει το Supergirl, τι να την κάνεις την Lois Lane;

Τα πιο καυτά κορίτσια που έχουν σταθεί δίπλα στον Superman. Και με κάπα. Και χωρίς.

Για έναν ήρωα που φέτος κλείνει τα 75 του χρόνια, οι αξιόλογες γυναίκες στην ζωή του ήταν εξαιρετικά λίγες. Εμείς πάντως το κάναμε το χρέος μας και τις μαζέψαμε σε ένα λιβάδι.

Το ξενέρωτο ‘βασανάκι’

Μπορεί η Amy Adams στο Man of Steel να είναι με διαφορά η πιο ταλαντούχα και καταξιωμένη ηθοποιός που έχει δεχτεί να φορέσει την φούστα της δημοσιογράφου που ο Superman επιμένει να σώζει από βέβαιο θάνατο, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο καυτή.

Superman girls 

Αυτός είναι ένας τίτλος τιμής που το ευρύ κοινό φαίνεται να έχει προαποφασίσει ότι έχει καβατζώσει η Teri Hatcher την εποχή του Lois & Lane.

Μόνο που εμείς θα πάμε εναντίον σε αυτό το τσιμεντωμένο στερεότυπο που προωθεί την Απελπισμένη Νοικοκυρά (σ.σ. την μοναδική που στεφανώθηκε τελικά ο Superman)  μόνο και μόνο επειδή διαθέτει νταβραντισμένο φυσικό μπούστο.

Ή επειδή ήταν πειστική στις άπειρες σκηνές που κάποιος την απήγαγε, την έδενε και την φίμωνε.

 

Οπότε επιλέξαμε να κάνουμε την έκπληξη και να δώσουμε το στέμμα στην Καναδέζα Erica Durance που υποδύθηκε τον συγκεκριμένο ρόλο από την 4η σεζόν του Smallville και μετά.

Ξεκινώντας ως μια επαναστατημένη έφηβη που έσπαγε τα νεύρα του Kent συστηματικά. Και καταλήγοντας, στην 10η και τελευταία σεζόν, να είναι η αρραβωνιάρα του.

 

Για ιστορικούς λόγους οφείλουμε να αναφέρουμε κάπου εδώ και την Noel Neill, που βρέθηκε να παίζει την Lois Lane στις τηλεταινίες Superman(1948) και Atom Man vs. Superman(1950).

 

Καθώς επίσης και την πιο προικισμένη σωματικά Phyllis Coates που την υποδήθηκε στο Superman and the Mole Men (1951) απέναντι στον George Reeves.

Ναι, εκείνον που πέθανε στα 45 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και τον οποίο υποδήθηκε στο Hollywoodland ο Ben Affleck.

Ενώ για το τέλος αφήσαμε την πιο αδικημένη. Την Kate Bosworth του Superman Returns του 2006 που, αν και κορμάρα και ΟΚ ηθοποιός, είδε να την παίρνει η μπάλα της κατάρας που μαστίζει όσους παίζουν στις ταινίες αυτές.

Με άλλα λόγια βασικά την έφαγε η μαρμάγκα.

 

Η σχιζοφρενής Lois Lane και η δίμετρη αντίζηλος της

Ειδική αναφορά και οφείλουμε και θα κάνουμε στην πιο γνωστή και ταλαιπωρημένη Lois Lane όλων των εποχών, δηλαδή στην Margot Kidder που την υποδύθηκε στα τρία πρώτα Superman στο πλευρό του Christopher Reeve.

Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού είναι η μοναδική γυναίκα σε όλο το franchise που έχει ποζάρει για το Playboy;

Έστω και αν το έκανε το 1975 (τρία χρόνια πριν πάρει το ρόλο) και μόνο για χάρη του θρυλικού Douglas Kirkland, του φωτογράφου που έκανε την τελευταία φωτογράφηση της Marilyn Monroe πριν αυτοκτονήσει.

 

H Margot, λοιπόν, που όλοι θεωρούσαν απλά εκκεντρική (σ.σ. πριν διαγνωστεί, χρόνια μετά, με διπολική διαταραχή) πλακώθηκε με τους παραγωγούς του Superman επειδή άλλαξαν σκηνοθέτη με αποτέλεσμα στο No4 ο ρόλος της να πετσοκοφτεί στα πέντε λεπτά.

Καταδικασμένη να μείνει στην ιστορία για τους γκομενούς τους (μεταξύ άλλων ένα πρώην Καναδό πρωθυπουργό, τον Brian De Palma και τον Richard Pryor) και για το περίφημο επεισόδιο του 1996 όπου εξαφανίστηκε για 4 μέρες και την βρήκαν να κοιμάται στα σκουπίδια με όλα της τα δόντια βγαλμένα.

 

Το καλό (για εμάς) στην όλη υπόθεση ήταν ότι οι παραγωγοί συνέχισαν να είναι τόσο παρμένοι μαζί της ώστε έβαλαν την δίμετρη Mariel Hemingway, τότε στα ντουζένια της, να παίξει την αντίζηλο της στο Superman 4.

Συγκεκριμένα διέπρεψε ως Lacy Warfield, κόρη του νέου ιδιοκτήτη της Daily Planet που προσπαθεί να τον ξελογιάσει.

Ενώ στην πορεία (ένεκα του τραγικού σεναρίου) γίνεται το αντικείμενο του πόθου του τραγικού Nuclear Man που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο τον πλανήτη αν ο Superman, σε ρόλο νταβά, δεν του την συστήσει.

 

Τα κορίτσια από τον Κρύπτονα

Πιο εκφοβιστικές παρά σέξι, οι ‘μαζορέτες του στρατηγού Zod’ θύμιζαν περισσότερο Γερμανίδες dominatrix.

Ξεκινώντας από την Sarah Douglas  που τα πήγε περίφημα ως Ursa στα δυο πρώτα Superman.

Και συνεχίζοντας με την Ανατολικογερμανή Antje Traue (που κάποιοι ίσως να θυμούνται από το Pandorum) που ήταν εξίσου σκιαχτική στο φετινό Man of Steel.

 

Η πιο καυτή ξαδέλφη

Δίπλα στην συστηματική απογοήτευση που ήταν όλα αυτά τα χρόνια η Lois Lane, έρχεται να απλώσει το υπερφυσικό της ανάστημα η Supergirl. Πρόκειται για την Κρυπτονιανή ξαδέλφη του Superman στην οποία η κόκκινη μίνι φουστίτσα έδειχνε πάντοτε μια χαρά.

Παρόλο που στο ίντερνετ κυκλοφορύν εκατοντάδες fake φωτογραφίες με την Megan Fox (και άλλες της συνομοταξίας της) ντυμένες με την στολή, στην πραγματικότητα έχουν υπάρξει μόνο δυο.

Η 18χρονη Helen Slater στο Supergirl που κυκλοφόρησε το 1984 με την ίδια να έρχεται στην γη προκειμένου να πολεμήσει την διαβολική μάγισσα (Faye Dunaway).

 

Και η εξίσου καυτή Laura Vandervoort που στόλισε με την Αυτού Ξανθότητά της την μικρή οθόνη στο Smallville.

 

Μάλιστα η πρώτη βρέθηκε να παίζει, δεκαετίες μετά, τον ρόλο της βιολογικής μητέρας του Superman στην ίδια σειρά.

Δεν ξέρω αν φταίει μόνο η στολή, αλλά τα συγκεκριμένα δυο κορίτσια θα μπορούσαν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν σε θεματική φωτογράφηση του Superman. Κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί και ούτε πρόκειται.