ΜΟΔΑ

Αυτά τα ρούχα μη βιαστείς να τα κρύψεις στα καλοκαιρινά

Εντοπίζουμε στην θερινή γκαρνταρόμπα σου ρούχα μακράς διαρκείας που μπορείς να τα φοράς άνετα για αρκετούς μήνες ακόμα.

Γενικά, όπως ίσως θα γνωρίζεις και εσύ από την εμπειρία σου, τα όρια της θερινής και της χειμερινής μας γκαρνταρόμπας, είναι δυσδιάκριτα. Αφενός γιατί σε ετούτη εδώ τη χώρα δεν μπορούμε ποτέ να υπολογίσουμε με ασφάλεια πότε τελειώνει το καλοκαίρι, αφετέρου γιατί ακόμη κι όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα, αρκετά ρούχα μπορούν να συνεχίσουν τα φοριούνται με το σωστό styling. Ποια όμως είναι αυτά; Υπάρχουν τα κλασικά (π.χ. τα μονόχρωμα t-shirts σου), που δεν χρειάζεται ούτε καν να τα αναφέρουμε. Υπάρχουν όμως και άλλα που ίσως σε προβληματίζουν περισσότερο: εμείς επιλέξαμε κάποια από εκείνα που θεωρούνται αμιγώς «καλοκαιρινά» και σου προτείνουμε τρόπους να τα φορέσεις ακόμη κι όταν η θερμοκρασία θα έχει πέσει επικίνδυνα.

Το κοντομάνικο polo shirt

 

Κανένας λόγος δεν υπάρχει να εξαφανίσεις το φθινόπωρο αυτό εδώ το iconic κομμάτι, του οποίου τα πολλά πρόσωπα έχουμε εκθειάσει στο παρελθόν. Ειδικά εφόσον τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός του με blazer σε ημι-επίσημες περιστάσεις, αντικαθιστώντας το κλασικό πουκάμισο, θεωρείται όχι απλά αποδεκτός αλλά και ιδιαίτερα sophisticated. Για τις ζεστές μέρες μπορείς να φορέσεις σκούρο polo μέσα από ανοιχτόχρωμο blazer, ενώ για αργότερα το λευκό σου polo μέσα από ένα navy σακάκι θα δείχνει υπέροχο.  

POLO SHIRT U.S. POLO ASSN. €48>

ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΣΑΚΑΚΙ TOP SECRET €75>

 

Η σκουρόχρωμη βερμούδα

 

Έχεις ξεκινήσει να την φοράς από την άνοιξη, αυτό που ίσως δεν είχες τολμήσει όμως είναι να τη φοράς και όλο το φθινόπωρο – αν βεβαίως, δεν είσαι από εκείνους τους υπερευαίσθητους που κρυώνουν οι γάμπες τους . Αυτό θα είναι και το μόνο σημείο σου που θα είναι εκτεθειμένο, καθώς από πάνω θα φοράς είτε πουλόβερ, είτε πουκάμισο με σακάκι. Προσοχή στο χρώμα, διότι όπως θα δεις παρακάτω, τα ζωηρά καλοκαιρινά χρώματα φοριούνται το φθινόπωρο υπό προϋποθέσεις. Με μια μαύρη, μπλε ή σκούρα πράσινη βερμούδα, πάντως, το αποτέλεσμα δεν δείχνει παράδοξο αλλά αντιθέτως πολύ κομψό, ειδικά εκείνες τις μέρες που έχει ψύχρα και ήλιο ταυτόχρονα. 

ΒΕΡΜΟΥΔΑ MANETTI €47>

ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ SCOTCH & SODA €26,90>

 

Το εμπριμέ πουκάμισο

 

Λουλούδια, λαχούρια, φοίνικες, ανανάδες, είναι γεγονός πως μερικά patterned πουκάμισα φωνάζουν «νησί» από χιλιόμετρα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς και στην πόλη, με το κατάλληλο layering. Το εμπριμέ πουκάμισο που φαίνεται λίγο – είτε μόνο ο γιακάς του μέσα από ένα ελαφρύ πουλόβερ, είτε μέχρι το τέταρτο κουμπί όσο από πάνω φοράς ζακέτα – είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από τα κλασικά μονόχρωμα ή ριγέ του χειμώνα. Φρόντισε μόνο τα χρώματά του να μην είναι εντελώς Miami (βλ. φλούο) διότι δεν θα συνδυάζεται με κανένα από τα ρούχα της χειμερινής σου γκαρνταρόμπας. 

FLORAL ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ €35>

ΖΑΚΕΤΑ TOP SECRET €34,90>

 

Το ανοιχτόχρωμο chino

 

Σε αντίθεση με την ανοιχτόχρωμη καλοκαιρινή βερμούδα (όπως κίτρινη, ροζ, σομόν, φιστικί κλπ) που αν συνεχίσεις να την φοράς τον χειμώνα θα μοιάζεις να είναι όλα τα κανονικά σου ρούχα στο πλύσιμο, το ανοιχτόχρωμο παντελόνι μπορεί να πάρει μια παράταση ακόμα, εφόσον συνδυαστεί έξυπνα με πιο σκούρα, φθινοπωρινά ρούχα. Χρωματικά σκέψου πως τα παστέλ σου παντελόνια μπορείς να συνεχίσεις να τα φοράς είτε με ουδέτερα χρώματα από πάνω – όπως μαύρο, σκούρο μπλε και σκούρο γκρι – είτε με τα «μουντά» αδερφάκια τους: πχ ένα ροζ παντελόνι δείχνει chic με ένα μπορντό πουλόβερ και ένα φιστικί παντελόνι μπορεί να δείχνει cool με ένα cargo χακί παρκά. Φυσικά κανείς δεν σε εμποδίζει να μπλέξεις τα χρώματά και τα υφάσματα μεταξύ τους, απλά θυμήσου ένα κρατάς την αναλογία 1:1, δηλαδή ένα σκούρο ρούχο με ένα ανοιχτόχρωμο, ένα βαρύ ύφασμα με ένα ελαφρύ κ.ο.κ.  

ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ SCOTCH & SODA €64,90>

ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΣΜΙΡ OTTO KERN €83,96>

 

Τα boat shoes

 

Ας μην κοροϊδευόμαστε, στην Ελλάδα πολλά καλοκαιρινά παπούτσια δεν κρύβονται ποτέ στο πατάρι αλλά φοριούνται σχεδόν όλο τον χρόνο, όπως π.χ. τα υφασμάτινα All Star. Τα boat shoes, όμως, για κάποιο λόγο σπάνια τα βλέπουμε να κυκλοφορούν φθινόπωρο στους δρόμους της πόλης. Και ενώ π.χ. οι εσπαντρίγιες είναι εντελώς ακατάλληλες για απρόβλεπτους καιρούς, τα boat shoes μπορούν μια χαρά να ανταπεξέλθουν και στα πρωτοβρόχια. Φυσικά θα τα φορέσεις χωρίς κάλτσες – για όσο καιρό εσύ αντέχεις να φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες (ή με κοντό καλτσάκι).  

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ BOAT SHOES SELECTED €73,60>