ΜΟΔΑ

Εκείνα που μπορείς να τα φοράς μόνο το καλοκαίρι

5 απίστευτα cool εποχιακά κομμάτια, που αξίζει να τα φορέσεις όσο ακόμα είναι καιρός. Καλοκαιρινός καιρός.

Αν είναι σκεπτικός ως προς το αν πρέπει να ενσωματώσεις στο στιλ σου τις εσπαντρίγιες ή αν ακόμη προβληματίζεσαι για το κατά πόσο θα έδειχνε ωραίο επάνω στον καρπό σου ένα φλούο ρολόι, θα πρέπει να βιαστείς: υπάρχουν συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ με ‘ημερομηνία λήξης’, τα οποία δείχνουν stylish κατά τους θερινούς μήνες αλλά μοιάζουν με ενδυματολογική παρωδία μετά το πέρας τους.

Είτε τα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου είτε σκοπεύεις να τα αποκτήσεις τώρα που ακόμη στα μαγαζιά έχει εκπτώσεις, κάνε γρήγορα: αυτά τα κομμάτια συνοδεύονται νοερά από μια summer only ένδειξη.

Το κοντομάνικο πουκάμισο

 

Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε γιατί το τρίπτυχο κοντομάνικο πουκάμισο – γραβάτα – σακάκι είναι ένα κραυγαλέο στιλιστικό fail. Άλλωστε, τα κοντομάνικα πουκάμισα εμείς εδώ θεωρούμε αποδεκτά δεν θα μπορούσαν ποτέ να «επιβιώσουν» μέσα στο καταχείμωνο: έχουν prints (καρό, πουά, γεωμετρικά, floral, χαβανέζικα, you name it), έντονα χρώματα και δεν παίρνουν ποτέ τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά.

Κοντομάνικο καρό πουκάμισο Esprit, €21,59

Εμπριμέ πουκάμισο Carhartt, €40

 

Floral πουκάμισο Desigual, €49

Οι εσπαντρίγιες

 

Είναι αυτονόητο πως κανένας έχων σώας τας φρένας δεν θα έβγαινε από το σπίτι του το χειμώνα ξυπόλητος, με παντόφλες ή με σαγιονάρες. Ωστόσο με τις εσπαντρίγιες (που είναι βολικές σαν παντόφλες και καλοκαιρινές σαν σαγιονάρες) περιπλέκονται τα πράγματα, διότι κάποιοι θεωρούν πως αφού πρόκειται για «κλειστό παπούτσι» είναι κατάλληλο και για μετά το πέρας τους θέρους. Δεν είναι. Οι εσπαντρίγιες , φτιαγμένες αποκλειστικά από φυσικά υλικά, όπως σχοινί και υφάσματα λινά ή βαμβακερά, προορίζονται αποκλειστικά για θερμά, άνυδρα κλίματα. Ευχαριστήσου τις για όσο καιρό ακόμη ο υδράργυρος είναι ψηλά.

 

Χακί εσπαντρίγιες 1789 CALA, €16,50

 

Λευκές εσπαντρίγιες Havaianas, €32

Ριγέ εσπαντρίγιες TOMS, €44

Το λινό κοστούμι

 

Τίποτα πιο θλιβερό από κάποιον που φορά λινό – και ειδικά ανοιχτόχρωμο – κοστούμι μέσα στο χειμώνα. Αφενός γιατί, με την πρώτη ματιά κιόλας, εκείνος που το φοράει μοιάζει να κρυώνει, αφετέρου γιατί ενδυματολογικά είναι εντελώς λάθος. Η ελαφριά, crispy σύνθεσή του είναι το σήμα κατατεθέν ενός καλοντυμένου gentleman κατά τους θερινούς μήνες, αλλά οδηγεί σε στιλιστική πανωλεθρία αν φορεθεί οποιαδήποτε άλλη εποχή με κρύο.

 

Μπεζ λινό κοστούμι Valentino, €237

Μπλε λινό κοστούμι Asos, €84,29

 

Μπλε σκούρο κοστούμι από λινό και βαμβακερό ύφασμα Mango, €35,99 το σακάκι και €29,99 το παντελόνι

Τα hippie κοσμήματα

 

Δερμάτινα βραχιόλια, ξύλινες χάντρες, χειροποίητα κολιέ που μοιάζουν φτιαγμένα από πλανόδιους μικροπωλητές στα νησιά. Γι’ αυτό και ταιριάζουν εκεί ακριβώς απ’ όπου υποτίθεται πως τα αγόρασες: στα νησιά. Συνδυάζονται περίφημα με μαυρισμένη επιδερμίδα, θαλασσινό αλάτι και ανάλαφρα υφάσματα ενώ ‘κλωτσάνε’ αφάνταστα στην πόλη.

 

Δερμάτινο βραχιόλι Asos, €8,57

 

Βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι Rebecca, €78

 

Διπλό κολιέ με χάντρες Asos, €8,57

Το φλούο ρολόι

 

Ένα ρολόι σε ζωηρή απόχρωση, από πλαστικό ή καουτσούκ, σε κάνει να αισθάνεσαι ξανά πιτσιρικάς, που έριξε κέρμα και η δαγκάνα έπιασε ρολόι-“παιχνίδι”. Φυσικά, οι μηχανισμοί των σύγχρονων χρωματιστών ρολογιών, δεν είναι καθόλου παιχνίδι και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον χρόνο τη στιγμή που θα κάνουν την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα.Ωστόσο, λόγω χρώματος και υλικού, δεν μπορούν να γίνουν το year-round ρολόι σου. Κανείς δεν σε εμποδίζει φυσικά να τα φοράς όλο το χρόνο, όμως δεν θέλεις μια τόσο μικρή λεπτομέρεια να γίνει η παραφωνία στο στιλ σου.

 

Πορτοκαλί ρολόι Nautica, €226

Μωβ ρολόι Casio, €34

Γαλάζιο ρολόι Adidas, €78,57