ΜΟΔΑ

Μεγάλες τάσεις, μικρό budget

Με νέες γραμμές, ιδιαίτερα υφάσματα, ζωηρά χρώματα και μερικά badass πανωφόρια, η φετινή σεζόν προβλέπεται ενδιαφέρουσα για την γκαρνταρόμπα σου.

Φαντάσου τη βιομηχανία της μόδας σαν ένα καλοκουρδισμένο εργοστάσιο: από τις πληθωρικές, συχνά extravagant πασαρέλες, όπου οι σχεδιαστές δείχνουν την έμπνευση και το καλλιτεχνικό ταλέντο τους, γίνονται πολλές ζυμώσεις και στάδια παραγωγής μέχρι να παραλάβεις το τελικό προϊόν, το οποίο μπορείς να καταναλώσεις.

Για να είναι επιτυχημένη η τάση, πρέπει να μπορεί να μεταφραστεί σε μια πιο προσγειωμένη, “φορέσιμη” εκδοχή και να διατίθεται σε τιμές που να μπορεί να ανταποκριθεί ο μέσος καταναλωτής. Ποιες είναι αυτές οι τάσεις για τον χειμώνα που έρχεται; Επιλέξαμε μια καλή, πρακτική δεκάδα από trends, ώστε να μη χρειαστεί να ασχοληθείς εσύ μαζί τους ούτε στιγμή. 

Layering

Ένας χρυσός κανόνας να πορευτείς ενδυματολογικά φέτος, για τον οποίο δεν χρειάζεται να επενδύσεις ούτε ένα σεντ: απλά ξανακοίτα τα ήδη υπάρχοντα ρούχα στη ντουλάπα σου και σκέψου νέους, δημιουργικούς τρόπους να τα συνδυάσεις. Τι θα έλεγες για να φορέσεις το hoodie σου μέσα από σακάκι; Ή το αμάνικο γιλέκο σου με t-shirt από μέσα και από πάνω ζακέτα; Το layering είναι ένα ατέλειωτο, διασκεδαστικό παιχνίδι ανάμεσα στα υφάσματα, τα χρώματα και τις γραμμές. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι όρεξη για πειραματισμούς μπροστά στον καθρέφτη σου. 

Λεπτό πλεκτό πουλόβερ Sorbino Uomo, €21,50

Τουίντ

Από τη φύση του έχει έναν αριστοκρατικό αέρα, είτε το συναντάμε σε παλτό, κοστούμια και παντελόνια, είτε σε τσάντες, καπέλα και παπούτσια. Αν ταιριάζει στο προσωπικό σου ενδυματολογικό ύφος, φέτος θα ευχαριστηθείς να το φοράς, αφού το τουίντ – ειδικά σε γκρι απόχρωση – αναδείχθηκε κυρίαρχος της σεζόν. 

Tweed παντελόνι ASOS, €42,86

Shearling

Είναι αυτό που σε ελεύθερη μετάφραση λέμε “με επένδυση προβάτου”. Αυτή λοιπόν η χοντρή πρόβια επένδυση -την οποία συναντάμε κατά κύριο λόγο μέσα από μπουφάν η παπούτσια- θα σε ζεστάνει και θα σε βολέψει υπέροχα στην καρδιά του χειμώνα. Ειδικά αν τη φορέσεις σε δερμάτινο μπουφάν, θυμίζει aviators και δείχνει απαράμιλλα cool. 

Μποτάκι με shearling επένδυση Timberland, €185

Καρό

Μιλήσαμε πρόσφατα για την αξία του κλασικού καρό πουκάμισου στην ντουλάπα σου (ΛΙΝΚ) , με το οποίο μπορείς άνετα να υιοθετήσεις την τάση. Εναλλακτικά, η πιο chic εκδοχή του καρό έρχεται υπό μορφή παλτό, κοστουμιού και sports jacket. Πιο british country, δεν γίνεται.

Καρό πουκάμισο με hoodie Sweet Years, €31,80

Πουλόβερ με χοντρή πλέξη

Πιθανότατα έχεις ήδη κάποια τέτοια chunky πλεκτά στην ντουλάπα σου. Ε, ήρθε η ώρα να τα ξαναφορέσεις (ΟΚ, ίσως η ώρα δεν ήρθε ακόμα, αλλά σύντομα που θα πιάσουν τα μεγάλα κρύα, θα έρθει). Ιδανικές περιπτώσεις είναι τα ζιβάγκο με φαρδύ λαιμό και οι ζακέτες με μεγάλα πέτα. Όσο πιο ογκώδες το πουλόβερ, τόσο το καλύτερο.

Πουλόβερ με χοντρή πλέξη Garage Fifty 5, €44,91

Bomber jackets

Αν παρακολουθείς λίγο τι παίζει στη μόδα, ξέρεις πως αυτό δεν είναι ένα νέο trend, καθώς και την άνοιξη εδώ ήμασταν και το αποθεώναμε . Φέτος η τάση επέστρεψε με παρουσία σε περισσότερες πασαρέλες: το bomber εμφανίστηκε κλασικό στρατιωτικό, σε μαύρη ή χακί απόχρωση, όπως επίσης και δερμάτινο αλλά και με μαξιμαλιστικά prints. Εσύ τι περιμένεις για να φορέσεις το πιο badass μπουφάν της συλλογής σου;

Bomber jacket Diesel, €140

Πορτοκαλί και μπορντό

Φέτος η παλέτα ήταν διευρυμένη, αν όμως υπάρχουν δύο χρώματα που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα, αυτά είναι το εκτυφλωτικό πορτοκαλί και το μελαγχολικό μπορντό, δύο χρώματα εξίσου θερμά και ιδιαίτερα. Το πρώτο είναι ιδανικό για πουλόβερ και αξεσουάρ, ενώ το δεύτερο δείχνει κλασικό επάνω σε βαμβακερά ή κοτλέ παντελόνια, σακάκια και παλτό. 

Μπορντό φούτερ με στάμπα Sublevel, €21,50

 

Desert boots με πορτοκαλί σόλα Jack & Jones, €48,80

Γεωμετρία

Καθαρές οριζόντιες γραμμές, μινιμαλιστικά μοτίβα, σχέδια που μοιάζουν αποτυπωμένα σε χαρτί μιλιμετρέ. Αφαιρετισμός και φουτουρισμός εκφράζονται μέσα από λιτά κομμάτια με κομψές γεωμετρίες. Μη μείνεις μετεξεταστέος.

Πουλόβερ με color blocking Asos, €40

XL παλτό

Ο φετινός χειμώνας δεν αγαπά τα fitted παλτό και τις στενές γραμμές. Αντιθέτως, στις πασαρέλες εμφανίστηκαν oversized καμπαρντίνες και peacoats με XL πέτα και τσέπες, οι οποίες μοιάζουν να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το σωστό. Τυλίξου μέσα τους με μυστηριώδες ύφος.

Μάλλινο oversized παλτό Asos, €178,58

Μπότες

Ξέχνα τα κομψά desert boots και τις sleek chelsey boots που μπορεί να φόρεσες με πάθος τις προηγούμενες χρονιές. Ή, μάλλον, μην τα ξεχνάς (καθώς τα σχέδια αυτά εξακολουθούν να φοριούνται μια χαρά και φέτος), κάνε, όμως, χώρο στην παπουτσοθήκη σου για ένα στιβαρό ζευγάρι κλασικές δετές μπότες. Αρχετυπικές ως προς το σχήμα και το χρώμα τους, φοριούνται τόσο στην πόλη, όσο και στην εκδρομή, με αποτέλεσμα να ξεχνάς να τις βγάζεις από πάνω σου.

Δετές μπότες Lumberjack, €50