GROOMING

6 αντρικά κουρέματα που πάντα θ’ αρέσουν στις γυναίκες

Μπορεί να δοκιμάσεις πολλά, αλλά αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις σε ένα απ' αυτά.

Ποτέ δεν είναι αργά να φρεσκάρεις εμφάνιση, στυλ και κούρεμα, αναζητώντας αυτό που οι γυναίκες αγαπούν πραγματικά να βλέπουν στους άντρες. Έτσι, μετά από σκόρπιες, πολύ σοβαρές και πάντα ενδιαφέρουσες κουβέντες μεταξύ κοριτσιών, σου συγκέντρωσα εδώ όλα όσα θέλεις (ελπίζω) να γνωρίζεις από πρώτο χέρι. Προς γνώση και συμμόρφωση αυτό το θέμα σ’ αφορά αν νιώθεις ήδη μπουχτισμένος από τα ίδια και τα ίδια κι έχεις διάθεση για μια ωραιότατη αλλαγή στο κούρεμά σου κι έναν ενθουσιασμό για κάτι άλλο, που οι γυναίκες της παρέας επιβραβεύουμε με το παραπάνω.

Οι διάσημοι φίλοι προφανώς έχουν ήδη κινηθεί στρατηγικά προς όφελός τους και στους βάζω με χαρά στη συζήτηση για να παραδειγματιστείς.

Το άχαστο Undercut

(Photo by Christophe Ena / AP)

Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές κούρεμα που έγινε γνωστό το 1900 μεταξύ των ανδρών της εργατικής τάξης. Χαρακτηρίζεται από ένα δυναμισμό και μια αυθάδεια γιατί παρουσιάζει αυτές τις έντονες διακυμάνσεις. Κοντύτερο στα πλάγια και πιο μακρύ στην κορυφή, με τον David Beckham να είναι ο βασικός υποστηρικτής του βγαίνει ψηλά στις προτιμήσεις. Στο μεταξύ, είναι εύκολα διαχειρίσιμο και με βεβαιότητα ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά σχήματα προσώπου. Τα στρώματα στην κορυφή του κεφαλιού μπορεί να είναι μακριά, αλλά μ’ ένα γρήγορο στέγνωμα και μια μικρή δόση πομάδας “δουλεύεται” απλά.

To επτάψυχο French Crop

(Photo by Joel Ryan / Invision / AP)

Αυτό πάλι το κούρεμα έχει ζήσει μεγάλες στιγμές χάρη στη συναρπαστική σειρά Peaky Blinders και στον ήρωά του Tommy Shelby, που υποδύθηκε ο υπέροχος Cillian Murphy κι ενθουσίασε με την ερμηνεία, αλλά (στην προκειμένη) και με την κουπ του, που αναφέρεται στο 1920 και αποτελεί ένα είδος γνήσιου αρσενικού.

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πολύ με το προηγούμενο κούρεμα, αλλά αντί τα μαλλιά στην κορυφή να πηγαίνουν όλα πίσω είναι βουρτσισμένα προς τα εμπρός.

Το διαχρονικά αναρχικό Pompadour

Αυτό είναι κάπως πιο παλιομοδίτικο, αλλά κλασικά αγαπημένο. Ο  James Dean, αλλά και ο John Travolta το υιοθέτησαν με τεράστια επιτυχία, ο Morrissey το έστειλε στο διάστημα και για να γυρίζει για πάντα σε τροχιά γύρω απ’ τη Γη. Είναι μια κουπ που πρωτοεμφανίστηκε το 1950. Η αλήθεια είναι ότι δίνει την αίσθηση νοσταλγίας κι απαιτεί πολύ περισσότερο styling. Οι γυναίκες που ορκίζονται στο στυλ του είναι αυτές που σε θέλουν να φροντίζεις πολύ τον εαυτό σου, καθώς ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θέλει να’χεις χρόνο για να το συντηρήσεις.

Το στρατιωτικό

(Photo by Evan Agostini/Invision / AP)

Αυτό εδώ είναι πολύ γνώριμο και σύμφωνα με ειδικούς αφαιρεί αρκετά χρόνια από το πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, αναδεικνύει μια αρρενωπότητα κι ένα δυνατό ταμπεραμέντο. Κάποιες φίλες μου μάλιστα το θεωρούν και τολμηρό, ενώ το επιζητούν στους άνδρες τους σε συνδυασμό με κοστούμι. Εσύ τώρα, αν το επιλέξεις να ξέρεις ότι σηκώνει πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Μπορεί να μη σου ταιριάζει να ξυρίσεις τελείως το κεφάλι σου δείχνοντας νεοσύλλεκτος και να θες να το πας μία ή και 2 σκάλες πριν. Το έχουν δοκιμάσει ήδη κατά καιρούς ο Jake Gyllenhaal, ο Ewan McGregor κι ο Jason Stathman.

Η τίμια χωρίστρα στο πλάι

(Photo by Jonathan Short / Invision / AP)

Αυτό είναι ένα από τα πιο αποδεκτά κουρέματα, που κάθε γυναίκα αγαπά να βλέπει. O Ryan Gosling το’χει υποστηρίξει πολύ. Είναι κομψό και καθόλου υπερβολικό, οπότε στέλνει και το αντίστοιχο μήνυμα. Η ζωηρή εμφάνιση της πλαινής χωρίστρας του δίνει και μια τζούρα πονηριάς που οι πιο απαιτητικές φίλες ψάχνουν. Προσοχή μόνο στην κορυφή, που πρέπει να είναι αρκετά μακριά ώστε να χτενίζεται και να παραμείνει στη θέση της. Είναι επίσης, ένα κούρεμα που θέλει συντήρηση κάθε δύο εβδομάδες.

Τα αναπόφευκτα κουρτινάκια

 

Αυτό εδώ το κούρεμα σε οδηγεί αυτόματα σε μια εφηβική εποχή. Ο Leonardo Di Caprio έχει πολλές φωτογραφίες του με τέτοιο. Eσένα, σου ταιριάζει αν είσαι κάπως ανεπιτήδευτος. Για να επιτευχθεί απαιτεί μεσαίου μήκους μαλλιά, κυρίως γύρω από το πλάι και κάποιο ανάλογο styling. Οι γυναίκες που το προτιμούν επιζητούν τριγύρω τους αυτή τη χαλαρή διάθεση, χωρίς πρέπει.