GROOMING

Μία γυναίκα ξεσπαθώνει για τη δικτατορία του αξύριστου άντρα

Δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες η αξυρισιά απ' ό,τι φαίνεται. Αφήσαμε μια γυναίκα να επιχειρηματολογήσει μπας και πιάσουμε τα ξυράφια.

Εμείς τα κορίτσια έχουμε φάει πολύ μούσι στη ζωή μας από τους άντρες, τουλάχιστον ας σταματήσουμε να το τρώμε και στη μάπα.

Ας ξεκινήσω με ένα “αν”.

Πώς θα ήταν οι Έλληνες αν ξύριζαν τα τριών ημερών, τριών μηνών, τριών χρόνων γένι τους. Τι θα αποκαλύπτονταν όταν θα έπεφτε αυτή η τριχωτή μάσκα;

Δουλεύω σε ένα γραφείο που απέναντί μου έχω έναν τριχωτό συντάκτη με καρέ μαλλί, διαγώνια μου κάθεται ένα άλλος με επίσης μούσι, αλλά λίγο πιο κυριλέ και στο βάθος κήπος βρίσκονται δύο συνάδελφοι με τριών ημερών γένια πάνω στο πρόσωπό τους. Οι τρεις στους τέσσερις είναι μελαχρινοί. Ζω ένα δράμα.

 

Γιατί όμως τόσοι πολλοί συμπατριώτες έχουν εμμονή με την αξυρισιά. Πριν πέντε λεπτά στο καφέ όπου βρίσκομαι τώρα και γράφω αυτές τις λέξεις καθόταν δίπλα μου ένας μουσάτος. Τον ρώτησα γιατί δεν ξυρίζεται. Μου απάντησε με ύφος φιλόσοφου «ποτέ δεν ρωτάς κάποιον γιατί δεν κάνει κάτι. Το ερώτημά σου θα ήταν έγκυρο αν ξυριζόμουν και με ρώταγες γιατί ξυρίζομαι».

Με έβαλε σε σκέψεις.

Από αυτές ήρθε αμέσως να με βγάλει ο πάντα ξυρισμένος κολλητός μου. «Με ενοχλούν οι τρίχες στο προγούλι μου και με πιάνει φαγούρα. Δεν το αντέχω, γι’ αυτό και μπαίνει ξυράφι». Άρα κι αυτός θα ήθελε να είναι αξύριστος. Σοκ.

Αλήθεια, γιατί σας αρέσει να έχετε γούνα στα μάγουλα; Δεν το βλέπω μόνο εγώ. Κάθε φίλος/φίλη που μένει στο εξωτερικό το πρώτο πράγμα που παρατηρεί όταν πατήσει το πόδι του στη μαμά πατρίδα, από τις αφίξεις κιόλας είναι ότι όλοι σας μοιάζετε με wannabe παπάδες. 

Άρχισα το ρεπορτάζ και όποιον συναντούσα τις τελευταίες μέρες το ρωτούσα γι αυτό το μεγάλο γιατί που ταλαιπωρεί το μυαλό μου. Οι απαντήσεις που πήρα δεν το λες ότι με ικανοποίησαν κιόλας.

«Όταν ξυρίζομαι δείχνω πάρα πολύ μικρός. Δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να δείχνω γοητευτικός»

«Βαριέμαι να ξυρίζομαι, άσε που με ερεθίζει το ξυράφι»

«Έχω ψυχολογικά από τον στρατό που έπρεπε να ξυριζόμαστε συνέχεια»

Το θέμα κύριοι είναι ότι είναι πολύ ενοχλητικό να φιλάμε έναν άντρα που έχει κάτι παραπάνω από χνούδι γύρω από τα χείλη. Επίσης, όπως τα ράσα δεν κάνουν το παπά, έτσι και τα γένια δεν κάνουν τον άντρα. Ρώτα και έναν bear να σου πει. Βγάζετε το σύνδρομο του Α-male σε τόσες καταστάσεις στη ζωή σας, έτσι νομίζω μπορείτε να αφήσετε το ξύρισμα απ’έξω.

Και για να κλείσω το κείμενο πρέπει να σας πω μία αξία αναλλοίωτη στο χρόνο. To σωστό grooming. Δείχνει καλή καταγωγή, ξεχωρίζει τον G από τον Gent και βοηθά στη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, δηλαδή γερνάτε πιο αργά και πιο καλά. Κάτι ξέρουν οι gay που λένε «Ενυδατώσου, Ενυδατώσου, Ενυδατώσου».