FOOD & DRINK

Ο τύπος που σερβίρει μπύρα καλύτερα από τον καθένα, αποκαλύπτει το μυστικό του

Το Oneman παρακολούθησε από κοντά τον ελληνικό τελικό του Heineken Star Serve και δεν έχασε την ευκαιρία να "ανακρίνει" τον νικητή.

Για σένα που μπήκες τώρα στην παρέα μας, υπάρχει ένα κείμενο-οδηγός γραμμένο στα μέρη μας, πριν από ένα χρόνο. Αλήθεια, ξέρεις πώς σερβίρεται σωστά μία βαρελίσια μπύρα για να απογειώσει την εμπειρία σου; Γνωρίζεις τα πέντε μαγικά βήματα που θα oδηγήσουν στη μέγιστη απόλαυση μίας Heineken; Τα μαθαίνεις εδώ ή κάνεις επανάληψη και επιστρέφεις και πάλι μαζί μας.

Εναλλακτικά δες το video:

Είσαι πάλι εδώ; Ωραία. Πάμε τώρα μία βόλτα στον 2ο ελληνικό τελικό του προγράμματος Heineken Star Serve που δημιουργήθηκε για να σερβίρεται με τέλειο τρόπο η βαρελίσια μπύρα σου. Μπροστά σου.

Το ραντεβού δόθηκε και φέτος στην ετήσια έκθεση της Horeca, εκεί όπου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου συγκεντρώθηκαν οι 20 φιναλίστ για να μονομαχήσουν για την… κούπα. Ανά δύο οι παίκτες προσπαθούσαν να σερβίρουν όσο το δυνατόν καλύτερα δύο ποτήρια βαρελίσια Heineken, μπροστά στους τρεις κριτές: Τον Draught Master, Δημήτρη Πολιτικό, τον δ/νων σύμβουλο της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία, Eric Decock, και τον περσινό νικητή, Κώστα Γεωργόπουλο.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ενός διαγωνισμού με ρυθμό, ένταση, μουσική και άφθονη μπύρα (για όλους μας), ο Γιώργος Λιανός- ακούραστος παρουσιαστής όπως και πέρσι- ανακοίνωσε το όνομα του νικητή: Κυρίες και κύριοι ο Λευτέρης Ηλιάκης είναι αυτός που θα σερβίρει τέλεια την μπύρα σου και θα πάει στον παγκόσμιο τελικό του Άμστερνταμ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα!

Εννοείται πώς δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον “ανακρίνουμε”.

 

Λευτέρη συγχαρητήρια! Πώς βίωσες την εμπειρία του διαγωνισμού;

​”Η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Είμαστε όλοι παιδιά που δουλεύουμε, δουλεύαμε χθες, δουλεύαμε σήμερα και υπήρχε μία κούραση η οποία έφευγε σιγά-σιγά μπαίνοντας στο concept του διαγωνισμού. Δεν θα κάναμε κάτι περίπλοκο, κάτι περίεργο αλλά κάτι που αφορά τη δουλειά μας και πρέπει να το κάνουμε όσο δυνατόν καλύτερα. Σε αυτή τη διαδικασία μπήκα κι εγώ, χαλαρά και ωραία, και τελείωσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που δεν το περίμενα.”

Δεν περίμενες λοιπόν να ήσουν ο νικητής. Ποιος ήταν ο στόχος σου μπαίνοντας στον διαγωνισμό;

“Δεν ήθελα με τίποτα να αποκλειστώ νωρίς καθώς εφόσον ήρθα, ήθελα να τα πάω καλά. Το να γύριζα πίσω και να τους έλεγα ότι δεν προκρίθηκα καν στον πρώτο γύρο, δεν το ήθελα. Ωστόσο δεν περίμενα να φτάσω στον τελικό, αλλά όταν πέρασα στους “8” και μετά, και αφού συνέχιζα να είμαι χαλαρός και δεν αγχώθηκα, ήξερα ότι θα κάνω καλό σερβίρισμα.”

Η αλήθεια είναι ότι σε βλέπαμε από κάτω πάρα πολύ χαλαρό. Ίσως αυτό βοήθησε στο να πάρεις τη νίκη;

“Γενικά ήμουν σε μία διαδικασία λες και δουλεύω στο μαγαζί. Ήταν σαν να μου είχαν παραγγείλει δύο Heineken, τις σέρβιρα και τους άρεσαν.”

Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

“Εκτός από την κούραση, έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένα βήματα να κάνεις και υπάρχουν τρία άτομα που σε παρατηρούν και περιμένουν να εντοπίσουν το οποιοδήποτε λάθος. Προσπαθούσα να μην κάνω αυτό το λάθος. Οπότε, προσπάθησα να μου βγουν όλα αβίαστα και απ’ ότι φαίνεται τα κατάφερα!!”

 

Πρώτες σκέψεις για τον παγκόσμιο τελικό; Δεν περίμενες να νικήσεις, αλλά… νίκησες!

“Θέλω να μάθω τι γίνεται με τον τελικό! Πότε πάμε Ολλανδία! Και όλα αυτά τα διαδικαστικά!”

Είσαι και με τη βούλα αυτός που σερβίρει τέλεια την βαρελίσια μπύρα μας. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για το τέλειο σερβίρισμα;

“Το μυστικό είναι να θες να σερβίρεις την καλύτερη μπύρα. Αν το κάνεις διαδικαστικά, διεκπεραιωτικά και ψιλοβαριέσαι, δεν πρόκειται να το καταφέρεις. Πρέπει να θες να το κάνεις, να σε νοιάζει αυτό που κάνεις. Να σε νοιάζει να θες να εξυπηρετηθεί σωστά αυτός που είναι απέναντί. Αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει. Είναι περίεργη δουλειά, δεν μπορείς να την κάνεις με το ζόρι.”

Αλήθεια, τι είναι για σένα αυτό που κάνει την Heineken ξεχωριστή;

“Η Ηeineken είναι συνυφασμένη με την μπύρα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι αυτό που λες θέλω μια μπύρα και πάει το μυαλό όλων στην Henieken. Είναι πολύ ποιοτική και όταν το έψαξα και εγώ, έμαθα ότι περνάει τόσα πολλά κριτήρια ελέγχου για να βγαίνει πάντα η ίδια, πάντα αυτή που έχουμε στο μυαλό μας. Είναι ένα ποιοτικό προϊόν, είναι τοπ στον κόσμο και του αξίζει.”

Η στιγμή που ο Λευτέρης κερδίζει τον τελικό, μέσα από το InstaStory του Oneman: