FOOD & DRINK

Βρήκαμε αυτόν που θα σου σερβίρει τέλεια την μπύρα σου

Ο ελληνικός τελικός του Heineken Star Serve ανέδειξε τον νικητή και εμείς μιλήσαμε μαζί του για να μας πει πώς σερβίρεται σωστά η μπύρα.

Αν νομίζεις ότι το να σερβίρεις μπύρα είναι κάτι απλό, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι ακόμα και αυτή η – φαινομενικά – απλή διαδικασία έχει τα μυστικά της. Και τη δική της ιεροτελεστία και τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις για να απολαύσεις στο μέγιστο την γεύση του ζύθου σου. Εμείς πήγαμε στον ελληνικό τελικό του Heineken Star Serve, είδαμε πολλά σερβιρίσματα, μάθαμε και μιλήσαμε με τον μεγάλο νικητή.

Σου έχουμε περιγράψει και στο παρελθόν ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σερβίρεις την μπύρα σου. Σου έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς προκειμένου να έχεις κάθε φορά στο ποτήρι σου την καθαρότητα και το εύρος της γεύσης που μπορεί να σου χαρίσει η μπύρα. Τα βήματα είναι πέντε και το καθένα παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο. Σε αυτά τα πέντε στάδια διαγωνίστηκαν οι 20 φιναλίστ του πρώτου ελληνικού  Heineken Star Serve το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια έκθεση της Horeca.

Οι διαγωνιζόμενοι ανά δύο έπαιρναν μέρος σε ένα battle στο οποίο έπρεπε να σερβίρουν τέλεια και σύμφωνα με τους κανόνες δύο ποτήρια μπύρας στους τρεις κριτές. Αυτοί ήταν ο Draught Master Δημήτρης Πολιτικός, ο brand manager της Heineken Γιώργος Σπηλιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία, Eric Decock. Ο καλύτερος περνούσε στην επόμενη φάση, ενώ ο άλλος αποκλειόταν. Οι τρεις κριτές έλεγχαν εκτός από τα σωστά βήματα καθαρισμού του ποτηριού, και το pouring της μπύρας στο ποτήρι, το κόψιμο του αφρού και τον τρόπο σερβιρίσματος. Ακόμα και οι κινήσεις αλλά και το χαμόγελο του server έπαιζε ρόλο.

Στην εκδήλωση δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, αλλά και οι διαγωνιζόμενοι που σέρβιραν την μπύρα τους  χορεύοντας. Την παρουσίαση είχε αναλάβει ο Γιώργος Λιανός και όμορφα κορίτσια μας προσέφεραν μπύρες για να μην ζηλεύουμε που βλέπαμε τα βαρέλια να αδειάζουν. Οι τέσσερις που αγωνίστηκαν για να περάσουν στον τελικό ήταν οι Αθανάσιος Στεφόπουλος,  Ευάγγελος Πουπναράς, Άγις Μυλωνάς και Κώστας Γεωργόπουλος, από τους οποίους στην αναμέτρηση που θα αναδείκνυε τον νικητή πέρασαν ο Άγις Μυλωνάς και ο Κώστας Γεωργόπουλος.

Με πολύ μικρή διαφορά νίκησε τελικά ο  Κώστας Γεωργόπουλος από το Circulo Cooperativa στο Ναύπλιο, τον οποίο και ‘απαγάγαμε’ λίγο από τους πανηγυρισμούς για να μας μιλήσει για τη νίκη του, την Heineken αλλά και τον τελικό στην Ολλανδία όπου και θα μας εκπροσωπήσει. “Νιώθω πολύ καλά, δεν το περίμενα. Δεν το έχω πολυκαταλάβει. Έρχεται σιγά – σιγά και το άγχος για τον τελικό στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο. Δεν ξέρω τι θέση θα κατακτήσω εκεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα περάσω καλά”. Όταν τον ρώτησα τι είναι πιο σημαντικό στο σερβίρισμα της μπύρας και τι κάνει την Heineken ξεχωριστή, μου απάντησε “Το σημαντικό είναι να διδαχθείς καλά από τους δασκάλους, τους draught masters, και η καθημερινή τριβή. Τώρα για την Heineken δεν μπορώ εγώ να σχολιάσω κάτι, αφού είναι το μεγαλύτερο brand name στον χώρο. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι είναι η καλύτερη μπύρα”. Ο Κώστας θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό του Heineken Star Serve και η προετοιμασία του για τη διοργάνωση δεν θα διαφέρει σε σχέση με ό,τι έκανε μέχρι τώρα: “Θα συνεχίσω τη δουλειά που κάνω – θα σερβίρω μπύρες στον κόσμο. Άλλωστε αυτή είναι και η προπόνησή μου”.

Ο πρώτος τελικός του ελληνικού Heineken Star Serve πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Αυτό που μας μένει είναι η μεγάλη νίκη του Κώστα Γεωργόπουλου που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό, η ωραία βραδιά που έλαβε χώρα στην Horeca και φυσικά η άφθονη λαχτάρα για μπύρα Heineken.