ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτός είναι επισήμως ο πιο πλούσιος άνθρωπος όλων των εποχών

Ο Jeff Bezos κατάφερε να ξεπεράσει την περιουσία του Bill Gates.

Όταν πριν από μερικούς μήνες, ο Jeff Bezos κατάφερνε να ξεπεράσει, έστω και για μερικές ώρες, τον Bill Gates στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, έστελνε το πρώτο μήνυμα.

Πλέον, ο CEO και ιδρυτής της Amazon μπορεί να καμαρώνει για κάτι ακόμα σπουδαιότερο: το γεγονός πως πλέον είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών, επιδεικνύοντας το αστρονομικό net worth της τάξης των 105,1 δισεκατομμυρίων(!) δολαρίων.

Η εντυπωσιακή αυτή εκτόξευση του επιχειρηματία, οφείλεται στο γεγονός πως η μετοχή της Amazon σημείωσε χθες άνοδο της τάξης του 1,4%, κάτι που έκανε τον Bezos -ο οποίος κατέχει 78,9 εκατομμύρια μερίδια- πλουσιότερο κατά 1,4 δισεκατομμύρια.

Ο -ιδιοκτήτης επίσης της Washington Post αλλά και της Blue Origin- έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο κατείχε -ποιος άλλος- ο Bill Gates από το 1999. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε πως αν ο ιδιοκτήτης της Microsoft δεν είχε προσφέρει μέσω του ιδρύματος ‘Bill & Melinda Gates’ το ποσό 700 εκατομμυρίων μέσω μετοχών και 2,9 δισεκατομμυρίων σε μετρητά για φιλανθρωπίες, θα είχε αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο net worth από τον Bezos.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Joe Nicholson