ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πως να στήσεις το τέλειο beach party (σύμφωνα με το Χόλιγουντ)

Γιατί η πραγματική ζωή πάντοτε έχει πολλά να 'διδαχθεί' από το σουρέαλ technicolor της μεγάλης οθόνης.

Το Χόλιγουντ είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του γαλαξία. Μέχρι τώρα μας έχει βοηθήσει να μάθουμε, μεταξύ άλλων, πως να χωρίζουμε, πως να επιβιώνουμε στο διάστημα και τι να κάνουμε όταν το τέλος του κόσμου έρθει και μας σκάσει κατακέφαλα. Αυτή τη φορά είπαμε να το συμβουλευτούμε για κάτι πιο καλοκαιρινό, όπως το beach party.

 

Εν αρχή η παραλία. Στην οποία εννοείται πως ιδανικά φθάνουμε όλοι μαζί, ως ‘καραβάνι’. Πάντα με αρχηγό τους Προστάτες Άγιους του cult αυτού κινηματογραφικού υπο-είδους, Frankie Avalon και Annete Funicello.

 

Εννοείται πως η παραλία οφείλει να είναι trademark Καλιφορνέζικη. Με τη λευκή της άμμο και αρκετά ξερά ξύλα προκειμένου να πάρει εμπρός η φωτιά.

 

Επίσης με αρκετό χώρο για αθλοπαιδιές. Από εκνευριστική ρακέτα και μπάλες. Μικρές, τύπου ‘Teen Beach Movie’.

 

Ή μεγάλες, τύπου ‘Don’t Mess with the Zohan’, δεν έχει σημασία.

 

Έως σερφάκι ή αμερικάνικο ποδόσφαιρο υπό των φως των προβολέων των φορτηγών όπως στο ‘Point Break’.

 

Είναι προφανές ότι το location πρέπει να είναι λίγο πολύ ερημικό και σίγουρα μακριά από μοδάτες παραλίες τύπου Hamptons, Malibu ή όποιο είναι το ελληνικό αντίστοιχό τους (ναι, εδώ γελάνε). Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξεβράσει η διπλανή βίλα. Από τον Charlie Sheen με χαβανέζικο πουκάμισο και το ‘ο επιτάφιος ήρθε νωρίς’ πτώμα του Bernie.

 

Έως τον ‘μαστουρωμένο Λύκο της Wall Street’ Jonah Hill να μην μπορεί να συγκρατηθεί μπροστά στη θέα της Margot Robbie.

 

Από εκεί και πέρα το σωστό beach party απαιτεί τον -γραφικό, σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση- τύπο με την κιθάρα που θα αρχίσει το τραγούδι. Το ξέρω ότι θα προτιμούσες κάτι πιο μοντέρνο, τύπου DJ set που να τελειώνει με την ανατολή του ηλίου, αλλά σκέψου πόσο μανίκι θα είναι να βρεις πρίζα για τον εξοπλισμό. Αν, τώρα, σε παίρνει να φέρεις κάποιον τραγουδιστή εγνωσμένης αξίας, τόσο καλύτερα.

 

Εννοείται πως πρέπει να υπάρχουν άπειρες παγωμένες μπύρες. Ιδανικά βαρέλια, αφού τα μπουκάλια δεν φτουράνε. Το φαγητό, από την άλλη, δεν είναι και τόσο σημαντικό. Αν και, αφού έτσι και αλλιώς θα έχεις ανάψει φωτιά, δεν τρέχει τίποτα να ψήσεις κάτι πάνω της. Συγκεκριμένα ψάρι. Πάντα με την προϋπόθεση ότι έχεις κάποιο έμπειρο ψήστη, όπως τον Ζohan.

 

Από εκεί και πέρα καλό είναι, αφού θα σε πάρει η νυχτιά, να έχεις φροντίσει για κουβέρτες. Όχι απαραίτητα για να παίξεις beach blanket bingo, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κληρώσει.

 

Αν και, πιο σημαντικό από όλα, είναι το τι να αποφύγεις. Ξεκινώντας από serial killers που πιθανόν παραμονεύουν για να ξεμοναχιάσουν τα πιο υπερ-σεξουαλικά μέρη της παρέας, όπως στο ‘Pyscho Beach Party’ (εδώ που έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της, αν είναι δυνατόν, η -μετάπειτα πολλαπλά προτεινόμενη για Όσκαρ- Amy Adams).

 

Τέρατα που κρύβονται στην άμμο.

 

Και, πάνω από όλα, παραλίες γεμάτες ‘θαλασσινά’ πιράνχας που έχουν να φάνε μέρες.

 

Αλλά για αυτά, τους κινδύνους της παραλίας, θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά προσεχώς.