ΣΙΝΕΜΑ

Ο Batman μόλις βρήκε τον ιδανικό του σκηνοθέτη

Μετά από ένα γαϊτανάκι του τρόμου, η Warner Bros. έκανε μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει.

Αρχικά ξέραμε ότι ο Ben Affleck είχε αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία για το ‘The Batman’ κι ας μην το είχε ανακοινώσει επίσημα η Warner Bros. Μετά δήλωσε ο ίδιος ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το πρότζεκτ μόνο εάν είναι σίγουρος ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Μετά μας ζήτησε να χαλαρώσουμε από την εκπομπή του Jimmy Kimmel, γιατί θα το σκηνοθετήσει μεν, αλλά πρέπει να το δουλέψει πρώτα ο άνθρωπος, οπότε να σταματήσουμε να ρωτάμε μέχρι να έχει κάτι ουσιώδες να μας πει.

Τελικά αυτό που μας είπε ήταν ότι αποσύρεται από τη σκηνοθεσία της ταινίας, γιατί δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να κρατήσει την ισορροπία σε όλα αυτά μέτωπα μαζί με την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. (Μάλλον η αποτυχία του ‘Live By Night’, μία ακόμα ταινία για την οποία έκανε τα πάντα όλα, του έβαλε φρένο).

Πάνω, λοιπόν, που ακόμα και για τον πιο υπομονετικό και επιεική φαν της DC το εγχείρημα άρχιζε να μοιάζει με απόλυτο φιάσκο, το ‘The Batman’ απέκτησε τον πιο κατάλληλο σκηνοθέτη που θα μπορούσε να έχει. Τον Matt Reeves.

Με την είσοδό του στο franchise του ‘Planet of the Apes’ με το ‘Dawn’, ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά μπλοκμπάστερ που έχουμε δει ποτέ, ο Reeves απέδειξε ότι μπορεί να εισχωρήσει σε ένα ήδη υπάρχον σύμπαν, να καταλάβει τις θεματικές του και να τις πάει στο επόμενο επίπεδο, τεστάροντας την ίδια στιγμή και τα όρια της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Γι’ αυτό δε μπορούμε να περιμένουμε για το ‘War’ και γι’ αυτό ξαφνικά αποκτήσαμε εμπιστοσύνη στη σόλο ταινία του Batman, αφού πέρα από τη σκηνοθεσία θα θέλει σίγουρα να βάλει το χεράκι του και στο σενάριο που δούλευε (δουλεύει ακόμα;) ο Affleck με τον Geoff Johns.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει τον χαρακτήρα σε σχέση με τον Zack Snyder, πώς θα επηρεαστεί γενικότερα το ‘The Batman’ από την επερχόμενη ‘Justice League’, αλλά και πώς θα επηρεάσει με τη σειρά του το ‘Gotham City Sirens’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 10 καλύτερες animated ταινίες της DC