ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Στις Νύχτες Πρεμιέρας θα νιώσεις το feelgood με το ‘Morris from America’

Παρουσιάζουμε αποκλειστικά άλλη μια ταινία που δεν θέλεις να χάσεις στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Όταν είδα πρώτη φορά το τρέιλερ του ‘Morris from America’ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν, “α τέλειο που κάνουν ταινία του ‘Fresh Off the Boat’,” και το δεύτερο που σκέφτηκαν ήταν, “ναι, θέλω να το δω όμως.” Για το δεύτερο, ευτυχώς έχουμε τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Είναι η coming of age ιστορία ενός Αμερικάνου πιτσιρικά που μεγαλώνει με τον πατέρα του στην Γερμανία, ξένος σε μια ξένη χώρα, έχοντας διακαή πόθο να γίνει ράπερ σε ένα περιβάλλον που δεν μοιάζει να το σηκώνει κάτι τέτοιο. Ιστορίες ενηλικίωσης έχουμε δει αμέτρητες, είναι από εκείνα τα στόρι που έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές, οπότε έχει αξία να ξεχωρίζουμε τις ταινίες που προσφγέρουν μια φρέσκια οπτική στο είδος.

Όπως ας πούμε το γεγονός ότι δεν βλέπουμε για μια ακόμη φορά ένα λευκό πιτσιρικά στα προάστια, σα να μην πέρασε μια μέρα από τα ’80s. Αλλά βλέπουμε έναν πιτσιρικά που θέλει να γίνει ράπερ, που μεγαλώνει σε μια ξένη χώρα, που ννιώθει πως δεν ανήκει, ακριβώς. Μέσα από αυτή τη διαδρομή παρακολουθούμε και τη σχέση του με τον πατέρα του που παίζει ο Craig Robison, του ‘Office’ και εσχάτως και του ‘Mr. Robot’, ένας από τους πιο πηγαία συμπαθείς κωμικούς στην Αμερική αυτή τη στιγμή.

Eπίσης ο πιτσιρικάς που πρωταγωνιστεί λέγεται Markees Christmas. CHRISTMAS.

Τσέκαρε το γλυκό τρέιλερ, και θα δεις για πότε θα κάνεις νοητική σημείωση, να μη χάσεις την πρεμιέρα του φιλμ στις Νύχτες Πρεμιέρας.

 

Για όσους από εμάς είμαστε και φανς του υπέροχου ‘Fresh Off the Boat’, η αφήγηση αυτή είναι κάπως γνώριμη. Πιτσιρικάς που θέλει να γίνει ράπερ ενώ το περιβάλλον δεν τον υποστηρίζει; Ναι, τόσο ναι. Ένας ακόμα λόγος να θέλουμε να δούμε το ‘Morris from America’, το οποίο και βραβεύτηκε στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς τόσο για το σενάριό του όσο και για την ερμηνεία του Robinson. “Το ‘Morris from America’ είναι εξαιρετικό στο να αποδίδει την δύναμη της συντροφικότητας σε έναν κόσμο που αδιαφορεί.”

Δε βλέπουμε την ώρα.

Θα το δούμε, στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

*Το ‘Morris from America’ θα παιχτεί στην Ελλάδα στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που θα διεξχαθούν φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

‘The Greasy Strangler’
[TBA Δευτέρα πρωί]