ΛΙΣΤΕΣ

Από νέο Matt Damon μέχρι Power Rangers: Τα 21 τρέιλερ της εβδομάδας

Δες τι μας ετοιμάζουν σινεμά και τηλεόραση για το κοντινό (και το λιγότερο κοντινό) μέλλον.

Πληρωμένοι δολοφόνοι, πίθηκοι, πειρατές, ύποπτα πάρκα, ζόμπι και πολλά (πολλά) άλλα. Πάμε να τα δούμε.

Σινεμά:

THE GREAT WALL

Είχαμε μείνει με ένα σύντομο teaser, αλλά τώρα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Εικόνα του Matt Damon να σώζει το Μέγα Σινικό Τείχος και κατ’ επέκταση τον υπόλοιπο κόσμο από τα πλάσματα που θέλουν να το καταστρέψουν. Δεν ξέρω αν ο Damon παραέχει σύγχρονο λουκ για να με πείσει ότι θα βρισκόταν στην Κίνα στο μακρινό παρελθόν, αλλά βλέποντας τα πλάνα να κινούνται με τρόπο που μόνο ο Zhang Yimou ξέρει να τα κινεί, έχει ήδη αυξηθεί αρκετά το ενδιαφέρον μου. Μιλάμε για την πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του Yimou και τη μεγαλύτερη ταινία που έχει γυριστεί ποτέ εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Ήδη, βέβαια, υπάρχουν αντιδράσεις για τους Κινέζους χαρακτήρες και τη φαινομενικά δευτεραγωνιστική θέση τους στην ταινία, αλλά ο Yimou έχει προσπαθήσει να τις κατευνάσει μιλώντας για πληθώρα σημαντικών χαρακτήρων από τη χώρα.

POWER RANGERS

Πάρε και τις δυνάμεις, πάρε και τα εφέ, πάρε και το teen angst. Θα δούμε αν το ‘Power Rangers’ θα καταφέρει να διατηρήσει τις camp καταβολές του με τον πιο σοβαρό τόνο που φαίνεται να έχει υιοθετήσει, αλλά προς το παρόν κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στα πρωινά του Σαββάτου.

JOHN WICK: CHAPTER 2

Ο Keanu Reeves ράβει κουστούμι που θα θάψει πολλούς. Το πρώτο ‘John Wick’ ξάφνιασε τους πάντες με την ποιότητα και την επιτυχία του και ενδεχομένως να έχει βάλει μπροστά και την επαναφορά του Reeves στα πράγματα, οπότε μένει να δούμε αν θα μπορέσει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε.

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER

Τελευταίο κεφάλαιο για το κινηματογραφικό franchise του ‘Resident Evil’, όπως μαρτυρά ο τίτλος του, με την πλοκή να ξεκινά ακριβώς από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη ταινία. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, θα δούμε δράση εκτός ορίων και badassery στο έπακρο. Τελειώνουν που τελειώνουν όλα, δεν πρέπει να τελειώσουν μ’ ένα γερό bang;

WAR FOR THE PLANET OF THE APES

Το μπλοκμπαστερικό καλοκαίρι του ‘17 έχει στο πρόγραμμα ‘Wonder Woman’ και ‘Spider-Man: Homecoming’, αλλά αυτή τη στιγμή μία είναι η ταινία που μπορούμε να υπολογίζουμε με ασφάλεια. Ο πόλεμος ανθρώπων και πιθήκων έρχεται στο ‘War for the Planet of the Apes’ κι εσύ πρέπει να διαλέξεις πλευρά (#CeasarForPresident).

ALLIED

Δύο είναι τα τινά με το καινούριο τρέιλερ του ‘Allied’. Ή μας έδειξαν τα πάντα και δε χρειάζεται να πάμε να δούμε την ταινία ή η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του χαρακτήρα της Marion Cotillard δε θα πάρει τη μισή ταινία και θα έχουμε ακόμα πράγματα να δούμε. Το σενάριο έχει βασιστεί σε αληθινή ιστορία πάντως και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί μια τέτοια ιστορία.

PATRIOTS DAY

Μόλις είδαμε το ‘Deepwater Horizon’, αλλά ο Peter Berg θα επιστρέψει σύντομα με την τρίτη του συνεργασία με τον Mark Wahlberg (έρχεται και τέταρτη με το ‘Mile 22’) και ακόμα μία αληθινή ιστορία. Αυτή τη φορά θα καταπιαστεί με την τρομοκρατική επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης τρία χρόνια πριν. Μαζί με τον Wahlberg θα βρεις τους Kevin Bacon, John Goodman, J.K. Simmons και Michelle Monaghan.

SLEEPLESS

Στο ‘Collateral’ ως ήρωας ήταν διστακτικός. Εδώ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να σώσει τον γιο που του πήραν. Ο Jamie Foxx θα υποδυθεί έναν undercover αστυνομικό που έχει εισχωρήσει στον υπόκοσμο, αλλά μετά από μια ληστεία που δεν πήγε όπως την περίμενε, βρίσκεται να αναζητά τον χαμένο του γιο. Το ‘Sleepless’ βασίζεται στο γαλλικό ‘Sleepless Night’, αλλά το ενδιαφέρον έρχεται με τη σκηνοθεσία του Barab bo Odar που είχε γυρίσει το πολύ καλό, σουηδικό θρίλερ ‘The Silence’.

THE MONSTER

Όσοι από μας έχουμε αδυναμία σε θρίλερ με μάνες-λέαινες που προστατεύουν τα μικρά τους ενάντια στον Μεγάλο Κακό, έχουμε καλοπεράσει πολύ τελευταία. ‘The Babadook’, τα ‘Conjuring’, το ‘Under the Shadow’ στις Νύχτες Πρεμιέρας. Πολύ πράμα. Θέλω να βάλω και το ‘The Monster’ στη λίστα με τα αγαπημένα μου. Το γεγονός ότι έρχεται από το στούντιο Α24 που τελευταία μας δίνει ταινιάρες, μου δίνει πολλές ελπίδες.

SUICIDE SQUAD EXTENDED CUT

Έχουμε ακούσει πολλά για το ‘Suicide Squad’ που δεν είδαμε. Για την σκοτεινότερη εκδοχή του που ξένισε τα test audiences, για τις πολλές σκηνές του Joker και της Harley που θα μπορούσαν να γεμίσουν μία ταινία μόνες τους, για την ομάδα που έφτιαξε το trailer της ταινίας και καλέστηκε να κάνει και το τελικό μοντάζ της. Δεν ξέρω αν το extended cut που θα κυκλοφορήσει από τη Warner Bros. θα κάνει ότι έκανε το director’s cut για το ‘BvS’ (συνοχή!), αλλά εμείς μια περιέργεια την έχουμε.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES

Πάλι θα μπλέξει ο Jack Sparrow, αλλά τι άλλο περιμέναμε δηλαδή; Έτσι τον έμαθες, έτσι τον προτιμάς. Τώρα έχει να τα βάλει με τον Javier Bardem, αλλά επιστρέφει στο παρεάκι ο Orlando Bloom οπότε δε θα είναι μόνος. Όσο για τον νεαρό που θα δεις στο τρέιλερ, αυτός δεν ξέρουμε ακριβώς τι ρόλο βαράει, αλλά πολλοί εικάζουν ότι είναι γιος του Will και της Elizabeth. Πώς σου ακούγεται;

Τηλεόραση:

IRON FIST

Στον δρόμο για το ‘Defenders’ και λίγο μετά το ‘Luke Cage’, o Danny Rand διεκδικεί τη δική του θέση στη μελλοντική ομάδα και στις οθόνες μας. Το τρέιλερ δε μας λέει πολλά για τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει ο Rand, αλλά δίνει μια καλή αίσθηση της ατμόσφαιρας της σειράς και μια επίσης καλή εισαγωγή στον κόσμο των Defenders. Ένας σμπάρος, δυο τρυγόνια με λίγα λόγια. Το σίγουρο είναι ότι περιμένουν καλύτερες μέρες τον Loras Tyrell #rip.

TROLLHUNTERS

Σειρά από Guillermo del Toro και μάλιστα animation; Πού υπογράφουμε; Ο Jim ανακαλύπτει ένα φυλαχτό που τον κάνει τον προστάτη των καλών troll από τα κακά troll, αλλά εννοείται πως τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Βασικά, “ο Jim είναι αποφασισμένος να σώσει τον κόσμο – αμέσως μετά από το μάθημα Γυμναστικής του”. Συνταγή για μπελάδες.

BLACK SAILS

Έχει έρθει η ώρα να πούμε αντίο στο ‘Black Sails’, αλλά όχι πριν τη δυνατή 4η σεζόν που μας έχουν υποσχεθεί. Ήταν δεδομένο πως η σειρά ερχόταν με ημερομηνία λήξης αφού είναι ουσιαστικά prequel του ‘Treasure Island’, αλλά τουλάχιστον μπορούν όλοι οι συντελεστές να λένε ότι το ‘Black Sails’, αντί να φθίνει, γινόταν όλο και καλύτερο. Ας ευχηθούμε νικηφόρα τελική ευθείας, λοιπόν.

BLACK MIRROR

Άξιζαν τα δύο χρόνια αναμονή; Βάσει τρέιλερ, άξιζαν και με το παραπάνω. Το ‘Black Mirror’ μετακομίζει στο Netflix για 6 επεισόδια ανθολογίας, 6 ξεχωριστές ιστορίες δηλαδή που θα εξερευνήσουν την αμηχανία της κοινωνίας σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός διαμορφώνεται από την τεχνολογία. Στο καστ θα βρεις την Bryce Dallas Howard, την ανερχόμενη Gugu Mbatha-Raw, το τελευταίο αστέρι της Αγγλίας James Norton και την Kelly McDonald που μας έχει λείψει μετά το τέλος του ‘Boardwalk Empire’, ενώ ανάμεσα στους σκηνοθέτες θα βρεις τον Joe Wright του ‘Atonement’ και τον Dan Trachtenberg του ’10 Cloverfield Lane’. Δες περισσότερα στη στήλη US TV του PopCode.

LEMONY SNICKET’S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS

Το πρώτο τρέιλερ που υποτίθεται είχαμε πάρει για την τηλεοπτική μεταφορά του ‘Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events’ ήταν τελικά fanmade, αλλά επιτέλους έχουμε και το κανονικό. Παρά τη δουλειά του Jim Carrey και της ατμόσφαιρας που είχε πετύχει η ταινία που είδαμε το 2004, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα μπορούσε να είναι για τη δημοφιλή σειρά βιβλίων. Το τηλεοπτικό φορμάτ ταιριάζει πολύ περισσότερο στα συγκεκριμένα βιβλία βέβαια, οπότε έχουμε πολλούς λόγους να ανυπομονούμε. “So please, don’t make the same mistake Netflix did and look away before this dire tale is even filmed”: Φυσικά και το τρέιλερ δε θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα τρέιλερ.

VOLTRON: THE LEGENDARY DEFENDER

Έχουμε ήδη μιλήσει για την ευχάριστη έκπληξη του νετφλιξικού ‘Voltron’ (και για τους λόγους που είναι καλύτερο από το ορίτζιναλ, σόρι κιόλας). Με το Comic-Con της Νέας Υόρκης να πλησιάζει, το δίκτυο έχει αρχίσει να μοιράζει δωράκια για την 2η πολυαναμενόμενη σεζόν.

CLASS

Μπορεί να λατρεύεις το ‘Doctor Who’ και άρα το ‘Class’ να είναι ήδη στα απόλυτα must σου για την ερχόμενη χρονιά. Το καλό με το spin-off του Γιατρού όμως, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και να σε κερδίσει με το πιο edgy look του, ακόμα κι αν η σειρά που το γέννησε δεν σου γεμίζει το μάτι.

IN THE WEEKS AHEAD: WESTWORLD

Θα μπορούσε το νέο χιτ του HBO να είναι το επόμενο ‘Game of Thrones’; Μεγάλο βάρος για τους ώμους του.

Εμείς το είδαμε, το σχολιάσαμε και αν κρίνουμε από το νέο, εκπληκτικό τρέιλερ που μας δίνει μια σύντομη ιδέα για όσα μπορούμε να περιμένουμε από την υπόλοιπη σεζόν, θα έχουμε πολλά ακόμη να σχολιάσουμε.

THE YOUNG POPE

Μιλώντας για HBO, ετοιμαστείτε για ακόμα μία μεγάλη σειρά του, αυτή τη φορά σε συμπαραγωγή με Sky Atlantic και Canal+ και έναν Jude Law έτοιμο να διοικήσει το Βατικανό με τρόπο που δεν έχει κάνει άλλος Πάπας στο παρελθόν. Μπορείς να πάρεις μια γεύση του ‘The Young Pope’ από το νέο του τρέιλερ, αλλά μπορείς να διαβάσεις και την αναλυτικότερη κριτική μας για τα δύο πρώτα επεισόδια (τα είδαμε στη Βενετία, ντε).

GAME OF THRONES: LIVE CONCERT EXPERIENCE

Music is coming. Το live concert της μεγαλύτερης σειράς στον πλανήτη δε θα έρθει σε κάποια πόλη κοντά σου, αλλά μπορείς να υπολογίζεις με ασφάλεια ότι ακόμα κι αν δεν μπορέσεις να το παρακολουθήσεις, θα βρει τρόπο να φτάσει και σε σένα. Ο συνθέτης του ‘Game of Thrones’, Ramin Djawadi, θα διευθύνει την ορχήστρα σε όλα τα live, ενώ ακούγεται πως το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για εμπειρία. Δες περισσότερα για τον Djawadi στο αφιέρωμά μας εδώ και περισσότερα για τις συναυλίες εδώ.