ΣΙΝΕΜΑ

‘The Circle’: Emma Watson εναντίον Tom Hanks και Silicon Valley

Το best-seller του 2013 έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη του ‘Spectacular Now’.

“Τι φοβάσαι περισσότερο;”. Τις ανεκπλήρωτες δυνατότητες”. Ερμιόνη, εσύ;

Αυτές φοβάται περισσότερο η Emma Watson στο ‘The Circle’ όπως θα την ακούσεις να λέει στο τρέιλερ και οι χαριποτερικοί συνειρμοί γίνονται αβίαστα. Στο θέμα μας όμως.

Η κουλτούρα της Circle, της εταιρείας όπου εύχεται να εργαστεί ως social media specialist η Mae Holland, έχει υιοθετήσει την κουλτούρα πολλών εταιρειών new-age τεχνολογίας της Silicon Valley, αλλά την έχει πάει στο πιο extreme επίπεδο που μπορείς να φανταστείς. Ο ιδρυτής της δεν είναι το καλό παιδί που έχεις συνηθίσει να υποδύεται ο Tom Hanks, αν και κάπως έτσι φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Στην πραγματικότητα το motto του (και της Circle) “Secret are Lies” και η προτροπή του για απόλυτη διαφάνεια στις κινήσεις των εργαζομένων του, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική τους ζωή, είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος που έχει βρει για να φτιάξει μία δική του πολιτεία υπό παρακολούθηση.

Ίσως θα ήταν καλύτερο για το ‘Circle’ να είχε προηγηθεί του ‘Snowden’ και της επαναφοράς του ‘Black Mirror’, αλλά εμπιστευόμαστε αρκετά τον James Ponsoldt του ‘Spectacular Now’ και του ‘End of the Tour’ για να περιμένουμε ένα δικό του, διαφορετικό όραμα.

* Το ‘The Circle’ θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Απριλίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είδαμε και σχολιάζουμε όλα τα καινούρια επεισόδια ‘Black Mirror’
Η κριτική του PopCode για το ‘Snowden’