GAMES

Καμμένα* παιχνίδια oλίγων bits

Βρήκαμε τα καλύτερα 8-bit games καμμένων ταινιών, για τις δύσκολες ώρες του καλοκαιριού.

Είναι καύσωνας, καλοκαίρι, οι ώρες στο σπίτι ή στο γραφείο είναι ανυπόφορες. Έχει τόση ζέστη που είναι ανυπόφορο και το έξω. Είναι όμως μερικά ολιγόμπιτα παιχνίδια που μας κρατούν συντροφιά αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Ταινίες έπη και ένα πακέτο με εξίσου επικά παιχνίδια που σου τρώνε τη ζωή.

ΤΗΕ ROOM TRIBUTE

Μία ταινία που έχει γίνει ήδη cult classic. Μία ταινία με τέτοιο υποκριτικό εύρος και τόσο σεναριακό βάθος που είναι δύσκολο να καλυφθεί στα δυστυχώς μόλις 99 της λεπτά. Το έργο του μπαζώματος των plot holes ανέλαβε το newgrounds, που το κοντινό/μακρινό 2010 ανέβασε αυτό το φοβερά εθιστικό παιχνιδάκι, το οποίο είναι σαν να παίζεις ένα τελεολογικό ‘Sims 3’ σε 16-bit με χαρακτήρα σου τον Tommy Wiseau. O Johnny (Tommy Wiseau) κάθε πρωί ξυπνάει, κάνει ντους, πάει δουλειά, εκπληρώνει κάποια αποστολή, κάνει woo-hoo και κοιμάται.

Παίζουμε σκηνές που απλώς αναφέρονται στην ταινία, εξηγείται η τύχη των χαρακτήρων που είχαν μείνει μετέωρες και όλα δένουν με μια ‘Under the Skin’ κατάληξη μετά το θάνατο του Johnny, ο οποίος μαθαίνουμε ήταν ένας εξωγήινος που είχε κατοικήσει το σώμα του με σκοπό να κάνει την Γη ένα τεράστιο κουτάλι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για να αποδείξουν την τελειότητα αυτού του παιχνιδιού, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Tommy Wiseau γυμνό, τον Tommy Wiseau γυμνό να χορεύει, τρεις ακόμη Tommy Wisaue γυμνούς να χορεύουν ταυτόχρονα, cameo από Marty McFly και Doc Brown και τις δύο άκρες της γης.

Το παίζεις εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών παίρνει τη James Franco βιογραφία που αξίζει
Το ‘The Room’ του Tommy Wiseau είναι τόσο κακό που πλησιάζει τα όρια του αριστουργήματος

THE HUMAN CENTIPEDE

Μία ακόμη ταινία επικών διαστάσεων. Μια ιδέα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μengele, αφού πάνω στα πειράματά του βασίστηκε και ο Tom Six για να γράψει την ταινία. Το παιχνίδι αυτό συνδυάζει το πρώτο ‘Human Centipede’ και το κλασσικό παιχνίδι ‘Centipede’ εποχής παιχνιδομηχανής του 1980. Το centipede στασίασε και έρχεται καταπάνω στον Herr Doktor ο οποίος έχει στη διάθεσή του τα κλικ μας που το πυροβολούν. Έχει ακόμη να αποφύγει ή να σκοτώσει για έξτρα μπόνους αστυνόμους, περιπολικά, ενέσεις και μαχαίρια. Κάθε φορά που σκοτώνεις όλο το human centipede, προχωράς level και κάθε καινούριο είναι όλο και πιο αποφασισμένο να σε εκδικηθεί.

Σε αυτό το παιχνίδι η λογική και τα γραφικά είναι πολύ απλά αλλά στην απλότητα βρίσκεται και η ομορφιά του. Το ‘Human Centipede’ ενδείκνυται για ώρες μεσημεριού 3-4, για να αποφύγεις την πρώτη ντάγλα ή σε περιόδους μισανθρωπιάς. Μπορείς ακόμη, να το παίξεις αμέσως μετά τον Wiseau για να ξυπνήσεις λίγο, αφού το ‘The Room’ διατηρεί τον αργό υπομονετικό ρυθμό της ταινίας και της ομιλίας του Johnny.

(Εγώ πάντως θέλω να παίξω ‘Human Caterpillar’ σε έκδοση φιδάκι για το 3410).

To παίζεις εδώ.

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST

O Seth MacFarlane, ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που υπάρχουν, αυτός που μας έδωσε το ‘Family Guy’, το ‘American Dad’ και το ‘Cleveland Show’, γράφει και σκηνοθετεί το ‘A Million Ways to Die In the West”. Η ταινία αν και συγκεντρώνει όλο το καμμένο χιούμορ του MacFarlane δεν πήγε και τόσο καλά στις κριτικές (ίσως γιατί παίζει ο ίδιος in flesh), το παιχνίδι όμως είναι αδιαμφισβήτητα υπέροχο.

Ξεκινάς διαλέγοντας τον Seth ή την Charlize, ονοματίζεις τα πέντε μέλη της συμμορίας σου, αγοράζεις πρόβατα και εφόδια και ξεκινάς την περιπλάνησή σου στην Άγρια Δύση. Σκοπός σου είναι να προστατέψεις τα πρόβατά σου αλλά και τους cowboy/girl σου που σκοτώνονται σαν τις μύγες. Γενικά και στο παιχνίδι everything that’s not you, wants to kill you. Όταν πεθάνετε όλοι το παιχνίδι τελειώνει. Μόνο που θες να το παίξεις ξανά και ξανά.

Το παίζεις εδώ.

TREMERZ

Άλλη μία ταινία έπος, άλλη μία Άγρια δύση, άλλη μία ασύμμετρη απειλή, άλλη μία επιτυχία του newgrounds. Το ‘Tremors’ ή ‘Τα Σαγόνια της Γης’ είναι μια ταινία που βγήκε το 1990 και δίνει δουλειά στον Michael Gross (αυτόν με το μουστάκι) μέχρι και σήμερα. Το παιχνίδι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να είσαι ο Kevin Bacon και να παίρνεις έναν έναν σε ουρά πίσω σου τους φίλους σου για να αποφύγετε το σκουλήκι της γης- μέσα σ’ αυτούς και ο Michael Gross aka Burt Gummer. Άμα το τέρας σκοτώσει κάποιον από την ουρά σου είσαι οκ, άμα σκοτωθείς όμως εσύ το παιχνίδι τελειώνει και ξανά απ την αρχή.

Αν τα καταφέρεις ως το τέλος είναι το πιο γρήγορο από τα υπόλοιπα παιχνίδια της λίστας μας (δεν παίρνει πάνω από δύο λεπτά), υπάρχουν όμως και τρία μετάλλια που το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Το worm master να φτάσεις δηλαδή στο τέλος σώζοντας και τους 4 φίλους σου, το bros b4 hoes να τερματίσεις σώζοντας μόνο τους άντρες και το ladies’s man όταν τερματίσεις μόνο με τα κορίτσια. Howdy!

Το παίζεις εδώ.

*Δεν δεχόμαστε το καμμένα με ένα «μ».