ΛΙΣΤΕΣ

Νιώσε γέρος: 9 videogames που κλείνουν φέτος τα 30

Προσοχή! Το κείμενο περιλαμβάνει overdose νοσταλγίας.

Την πρώτη συνειδητοποίηση ότι μεγάλωσα, την έκανα μόλις οι παίκτες που αγόραζα στο Championship Manager άρχισαν να είναι μικρότεροι από εμένα. Τη δεύτερη, όταν ο Μέσι έγινε βασικός στην Μπαρτσελόνα και την τρίτη όταν προσπάθησα, μάταια, να εξηγήσω σ’ ένα σημερινό μαθητή γυμνασίου ότι στην εποχή του έπαιζα Golden Axe, το οποίο έτρεχε από τα DOS.

Αν και όπως κατάλαβες, έχω περάσει τα 30, μόλις έμαθα πως ο Link, o Ryu, ο Mega Man και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές των παρακάτω video games έχουν ξεπεράσει τα 30, ένα σοκ το έπαθα.

Εδώ θα βρεις 9 αγαπημένους τίτλους video games που φέτος έγιναν 30 ετών.

1. STREET FIGHTER

Trivia: Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ο χρήστης μπορεί να πάρει μόνο τον Ryu, με τον οποίο προσπαθεί να σπάσει στο ξύλο 10 διαφορετικούς αντιπάλους σε μάχες ένας προς ένα. Έχουμε γράψει αναλυτικά για τον πατέρα των fighting games, στα γενέθλιά του.

2. LEGEND OF ZELDA

Trivia: Ο Link σ’ ένα platform που αποτελεί πρώιμη μορφή RPG προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα Zelda και το βασίλειο του Hyrule από τον μοχθηρό Ganon. Το πρώτο παιχνίδι για NES που πούλησε πάνω από 1.000.000, ενώ συνολικά ξεπέρασε τα 6.500.000 κομμάτια. Κυκλοφόρησε το ’86 στην Ιαπωνία και το ’87 στον υπόλοιπο κόσμο.

3. CASTLEVANIA II

Trivia: O χρήστης παίζει το ρόλο του Simon Belmont, ενός κυνηγού βαμπίρ, ο οποίος προσπαθεί να απαλλαχθεί από μία κατάρα που του έχει ρίξει ο Δράκουλας. Για όσους είμαστε σήμερα γύρω στα 30, το Castlevania ήταν η πρώτη μας επαφή με το γκοθ και τα βαμπίρ.

4. DOUBLE DRAGON

Trivia: Δύο δίδυμα αδέρφια, ο Billy και ο Jimmy Lee προσπαθούν να σπάσουν στο ξύλο όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Μαζί με το Bubble Bobble μας έτρωγε όλο το χαρτζιλίκι σε 50άρικα, κάθε φορά που πηγαίναμε σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά.

5. Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

Trivia: Ο πρώτος τίτλος της σειράς Leisure Suit Larry. Ο Larry Laffer είναι ένας μεσήλικας παρθένος που μέσω διαφόρων γρίφων, τους οποίους προσπαθεί να λύσει με τη βοήθειά σου, ελπίζει πως κάποια στιγμή θα σπάσει η γκίνια. Μυρίζομαι πως το ‘Παρθένος Ετών 40’ έχει πάρει από εδώ την ιδέα.

6. Mike Tyson’s Punch-Out

Trivia: Ένας άσημος μποξέρ, με το όνομα Little Mac προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή του κόσμου νικώντας τον καλύτερο πυγμάχο, τον Mike Tyson.

7. Final Fantasy

Trivia: Η γιαπωνέζικη Famicom έβγαλε αυτό το παιχνίδι με σκοπό να είναι το τελευταίο της, μιας και βρισκόταν ένα βήμα από την χρεοκοπία. Οι Γιαπωνέζοι μάλλον το υποτίμησαν, αφού σήμερα μετράει ακόμα 14 συνέχειες.

8. Dungeon Master

Trivia: Στόχος είναι να βρεθεί το firestaff Librasulus, το οποίο μπορεί να νικήσει τον Lord Chaos. Ο Theron, ο παίκτης που χρησιμοποιείται από τον χρήστη μπαίνει σε ένα dungeon και ξεκινά την αναζήτηση σε ένα RPG που πούλησε 40.000 κομμάτια την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του.

9. Mega Man

Trivia: Ένας από τους αγαπημένους platform ήρωες της Nintendo, ο οποίος στα επόμενα χρόνια αποτέλεσε τον κεντρικό ήρωα τουλάχιστον 50 παιχνιδιών για διάφορες εταιρείας. Τριαντάρισε ακόμα και το αγαπημένο μας μπλε ρομπότ.